• BIST 9587.59
  • Altın 2489.077
  • Dolar 32.5349
  • Euro 34.867
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Etihad Rail, FAB ile 542 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

Etihad Rail, FAB ile 542 milyon dolarlık anlaşma imzaladı
Etihad Rail’in yolcu treni projesi BAE ekonomisine tahmini olarak 200 milyar Dh katacak

ABU DABİ - Etihad Rail’in yolcu treni projesi BAE ekonomisine tahmini olarak 200 milyar Dh katacak. BAE'nin yeni yolcu demiryolu hizmetinde kullanılacak bir trenin sunumunda geniş yolcu kabinleri ve insanların konforlu seyahat imkanı tanıtıldı.

ODAK YOLCU AĞıNA ÇEVRILDI.

Demiryolu hizmeti, bölge genelinde seyahat etmek için güvenilir, güvenli, verimli, konforlu ve çevre dostu bir yolculuk sunacak.

Etihad Rail, yolcu bağlantılarını iyileştirmek için mevcut ağları geliştirmek için ülke genelinde Federal Ulaştırma Otoritesi ve ulaştırma makamlarıyla yakın bir şekilde çalışıyor.

etihad-rail,.png

Sonunda, BAE'deki nüfus merkezleri komşu KİK ülkelerine bağlanacak.

Etihad Demiryolu çalışmaları 2009 yılında başladı. Şebeke tam olarak faaliyete geçtiğinde, sera gazları yılda 2,2 milyon tondan fazla azalacak. Yeni yolcu demiryolu hizmetinin yol tıkanıklığını ve trafik kazalarının sayısını önemli ölçüde azaltması bekleniyor.


Etihad Rail, yolcu demiryolu taşımacılığı hizmetlerini finanse etmek için First Abu Dhabi Bank ile 1.99 milyar Dh (541.8 milyon $) değerinde bir anlaşma imzaladı . Anlaşma, ülkedeki en büyük kara ulaşım sistemi olan BAE Ulusal Demiryolları programının bir parçası oluyor.

Etihad Demiryolu Aralık ayında yaptığı açıklamada, 2030 yılına kadar faaliyetlerini ağır mal hizmetlerinden yolcu treni hizmetlerini de kapsayacak şekilde genişleteceğini bildirdi.

Etihad Rail, projenin ekonomiye tahmini 200 milyar dirhem katacağını ve "yolcuların Abu Dabi'den Dubai'ye 50 dakikada ve Abu Dabi'den Fujairah'a 100 dakikada seyahat etmesine" izin vereceğini söyledi.

Batıda Al Sila'dan kuzeyde Fujairah'a kadar BAE genelinde 11 şehir ve bölgeyi birbirine bağlayan projenin 2030 yılına kadar yılda 36,5 milyondan fazla yolcu taşıması bekleniyor. Saatte 200 kilometreye varan hızlarda seyahat edecek yolcu trenleri , 400 kişiye kadar taşıyabilecek.

Geçen ay The National'a BAE'nin yeni yolcu trenlerinin nasıl görüneceğine dair ilk görüntülere özel erişim verildi. BAE, trenlerin ne zaman faaliyete başlayacağını henüz açıklamadı.

Etihad Rail'in yolcu hizmet uzantısı, BAE hükümeti tarafından Aralık 2021'de başlatılan Ulusal Demiryolları programının üç stratejik projesinden biridir.

Etihad Rail CEO'su Shadi Malak, şunları anlattı: "Bu anlaşma sayesinde, BAE ve daha geniş bölgedeki toplu taşıma sistemini destekleyecek yolcu demiryolu hizmetleri sağlama misyonumuzla tam gaz ilerleyeceğiz. Etihad Demiryolu, Körfez İşbirliği Konseyi demiryolu ağının önemli bir bileşenidir ve bu anlaşma bizi BAE'nin bölgesel ve küresel bir ulaşım merkezi olarak itibarını güçlendirmeye yönelik stratejik hedeflerimizi gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştırıyor."

FAB grubu CEO'su Hana Al Rostamani, "BAE'yi tam entegre bir demiryolu ağı aracılığıyla birbirine bağlayarak Etihad Rail, hizmet verdiği işletmelere ve topluluklara önemli ekonomik ve sosyal faydalar sağlayacak, gelecekteki büyümeyi güçlendirecek ve herkes için fırsatlar sunacak." dedi.

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.