• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Essen Turizm Fuarı 6 Şubat’ta

Essen Turizm Fuarı 6 Şubat’ta
Almanya'nın Essen kentinde 6-10 şubat tarihleri arasında düzenlenecek Turizm Fuarına, Kültür ve Turizm Bakanlığı da büyük bir stantla katılıyor.

ESSEN-Almanya'nın Essen kentinde 6-10 şubat tarihleri arasında düzenlenecek Turizm Fuarına, Kültür ve Turizm Bakanlığı da büyük bir stantla katılıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da Merkezi Essen'de bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı tarafından fuara davet edildiği bildirildi. Fuarda İzmir de EXPO 2015 için etkin tanıtım yapacak.
Bilindiği gibi İstanbul'dan sonra 2010 Avrupa kültür başkenti olarak Essen ve Peşt kentleride belirlenmişti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu iki kenti İstanbul ile kıyaslamanın uygun olmadığını belirtmişti. 

 

Kuzey Ren Westfalya Tatil Fuarı (Die Urlaubsmesse NRW) "Resie/Camping Essen" adı altında 6 Şubat'ta ziyaretçilere kapılarını açacak. Almanya'nın Essen kentinde 10 Şubat'a kadar sürecek olan fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı da bir standla temsil edilecek.

Merkezi Essen'de bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı, bir açıklama yaparak fuara Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da TAM Vakfı tarafından davet edildiği bildirdi. Alanya Ticaret Odasının da katılacağı fuarda, İzmir de EXPO 2015 için tanıtım yapacak.

 

TAM Vakfı öncülüğünde oluşturulan ''İzmir EXPO 2015 için Avrupa İnisiyatifi'' üyesi olan KOM şirketinin de, kentin tanıtımına yönelik

çalışmalarda aktif rol oynayacağı bildirildi.

 

Essen fuarının Batı ve Orta Avrupa odaklı uluslararası aktiviteler için önemli bir üs niteliği taşıdığını belirten Essen Fuarı Türkiye Temsilcisi Fatih Şen, ''Bu fırsatın, İzmir'in EXPO adaylığına ilişkin olarak kullanımı için de bu yılki faaliyetlerde İzmir'i odak noktasına almış bulunuyoruz'' dedi.

 

Kamp turizminin de ağırlıklı olarak işlendiği Essen Fuarı için şimdiye dek 320 gazetecinin akredite olduğu ve fuarı 100 bini aşkın kişinin ziyaret etmesinin beklendiği belirtiliyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.