• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

Esenboğa Havalimanı'nda Cumhuriyet rüzgarı esti

Esenboğa Havalimanı'nda Cumhuriyet rüzgarı esti
Ankara Esenboğa Havalimanı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırlanan Cumhuriyet Kadınının dünden bugüne değişimi hazırlanan 35 ürünle gözler önüne serildi.

ANKARA- Ankara Esenboğa Havalimanı özel bir defileye ev sahipliği yaptı.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırlanan Cumhuriyet Kadınının dünden bugüne değişimi hazırlanan 35 ürünle gözler önüne serildi.

esenboga-cumhuriyet-001.jpg

Defileye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten TAV Ankara Genel Müdürü Nuray Demirel," Değişik sanat faaliyetlerine değişik zamanlarda bugüne kadar ev sahipliği yaptık. Özellikle sanatçılarımızın yapmış olduğu çalışmalarda sosyal sorumluluk projelerini çok önemsedik ve genelde bunlar panolar yağlı boya tablolar şeklindeydi.

ankara-esenboga-havalimani-001.jpg

İlk kez bu kadar güzel hareketli bir defile eşliğinde yine güzel el sanatlarımızın ele alındığı, takılarımızı sergilendiği, ayakkabıların elle hazırlanan dokumaların tasarımla buluştuğu bu güzel defileye ev sahipliği yapacağız. Biz çok mutluyuz. Cumhuriyetimizin 96 'ncı yılını bu özel defile ile karşılamış olacağız. Cumhuriyet kadınları sergisi bunun için de ayrıca gurur duyuyoruz" dedi.
esenboga-cumhuriyet.jpg

ankara-esenboga-havalimani-002.jpg
Kumaşlar elde dokundu

Ankara Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Timur Gültekin ise defileye ilişkin,"Biz her yıl öğrencilerimiz ve hocalarımızla birlikte bir koleksiyon hazırlıyoruz. Bu koleksiyonun bir teması oluyor bu yılki temamız da Cumhuriyet kadınlarıydı ve geçmişten günümüze Anadolu'daki kadınlarımızın giydiği kıyafetlerden öğrencilerimiz, hocalarımız esinlenip bu koleksiyona oluşturdular .Fakat burada altını çizmemiz gereken diğer koleksiyonlardan farklı olan yönü, bu koleksiyonun dokuma kumaşları tamamen Ankara Üniversitesi'ndeki atölyelerde üretildi ve bu kıyafetlere uygun takılar ve üretilen bu kumaşlardan ayakkabılar yapıldı. Şu ana kadar da belki Türkiye'de yapılmış olan tek eşsiz koleksiyonlardan bir tanesi" dedi.

ankara-esenboga-havalimani-003.jpg
ankara-esenboga-havalimani-004.jpg

Kaynak: TAV, Yeni Asır,
Bu haber toplam 2789 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.