• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Erzincan'da kar raftingi

Erzincan'da kar raftingi
Kış mevsiminin doyasıya yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde raftingciler, kayak tesislerinde rafting keyfi yaşadı.

ERZİNCAN -Kış mevsiminin doyasıya yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde raftingciler, kayak tesislerinde rafting keyfi yaşadı. Öğrenciler, ilk kez andranalinin en üst seviye çıktığı kar raftingi yaptı.

Yeni yılın yaklaşmasıyla beraber kayak tesislerinde hareketlilik yaşanmaya başlandı. Erzincan'a 50 kilometre uzaklıkta bulunan Yıldırım Akbulut Akçay Kayak Tesisleri'ne gelen vatandaşlar, hem kayak yapmanın keyfini çıkardı hem de kar raftingi yaptı.




Yaz aylarında azgın sularda rafting yapan sporcular, kışın tadını rafting botlarıyla raft yaparak çıkarıyor. Doğa sporlarından raftingi kışın da yapan adrenalin düşkünü gençler, kar raftinginde büyük heyecan yaşıyor.

 

Erzincan Otlukbeli Gençlik Spor Kulübü'nün organizasyonuyla kayak tesislerine gelen Erzincan Üniversitesi öğrencileri, hayatlarında ilk kez kar raftingi yapmanın heyecanını yaşadı.

 

Rafting botunu hazırlayan gençler, can yeleklerini ve kasklarını taktıktan sonra, kar raftingi yapacakları tepeye tırmandı. Ardından ise büyük bir heyecan içinde botla zirveden aşağı kayarak inen gençler, andranalin dolu dakikalar yaşadı.

 

Yaz aylarında azgın sularda, kışın da kar üzerinde rafting yaptıklarını söyleyen Otlukbeli Gençlik Spor Kulübü Başkanı Cem Korkmaz, gençleri doğa sporlarına teşvik etmek ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için bu tip organizasyonlarla, gençlere heyecan yaşattıklarını ifade etti. Aydın'dan gelerek Erzincan Üniversitesi'nde öğrenimine devam eden Ayhan Demirmenci, bu kadar karı bir arada ilk kez gördüğünü ve hayatında böyle bir heyecan yaşamadığını söyledi.

 

Herkesi kar raftingi yapmaya davet eden Cemil Kantekin de ilk defa yaptığı kar raftinginden zevkli bir heyecan yaşadığını belirtti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.