• BIST 12270.18
  • Altın 6541.96
  • Dolar 49.0741
  • Euro 55.2376
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 23 °C

Eroğlu'na Türk Dünyası ödülü

Eroğlu'na Türk Dünyası ödülü
Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV), "Türk Dünyası Hizmet Ödülleri"nin 2009 yılı sahiplerini açıkladı.

ANKARA -Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV), "Türk Dünyası Hizmet Ödülleri"nin 2009 yılı sahiplerini açıkladı.
TÜRKSAV Başkanı Yahya Akengin, düzenlediği basın toplantısında, "Türk Dünyası Hizmet Ödülleri"ni, Türk dünyasına hizmet eden sanatçı, yazar devlet adamı ve ekonomistlerin hatırlanması ve vefa gösterilmesi için her sene verdiklerini söyledi.
"Türk dünyası" konusuna hak ettiği değerin verilmediğini ifade eden Akengin, konunun devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini dile getirdi.
"Türk Dünyası Hizmet Ödülleri" için gelen tekliflerin incelendiğini ve dosyaların sonuca bağlandığını anlatan Akengin, Mart ayında KKTC'de düzenlenecek bir tören ile ödüllerin sahiplerine verileceğini belirtti.
"2009 Türk Dünyası Hizmet Ödülleri"ni kazananlar şöyle:
"-Azerbaycan'dan Parlamenter Prof. Dr. Cemil Hesenli,
-Bosna Hersek'ten Türkolog Prof. Dr. Fehim Nanotak,
-Kazakistan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Janseyit Tüymebayev,
-KKTC Başbakanı Dr. Derviş Eroğlu,
-Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç,
-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,
-Ankara Etimesgut Belediyesi,
-Yunus Emre Enstitüsü,
-Kardeş Kalemler Dergisi."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.