• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Engelli Emiş Belen engelli turistlerle sohbet için İngilizce’ye başladı

Engelli Emiş Belen engelli turistlerle sohbet için İngilizce’ye başladı
57 yaşındaki engelli kadın Emiş Belen: Bir dil bir insan 2 dil iki insan demek. Dil bilmek ülkeler arası mesafeleri ortadan kaldırıyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA- Aküyü aracıyla gezerken çok uzaklardan gelen engelli turistlerle sohbet etmek isteyen 57 yaşındaki engelli kadın Emiş Belen “Bir dil bir insan 2 dil iki insan demek. Dil bilmek ülkeler arası mesafeleri ortadan kaldırıyor. Önemli olan kalpler engelli olmasın. Kuran okumayı öğrendim, şimdi İnilizce öğreniyrum' dedi.

engelli-emis-belen.jpgENGELLİ OLMAK BİLGİ SAHİBİ OLMAYI ENGELLEMEZ
Emiş Belen, 17 yaşında iken Manavgat’ta köyünde zeytin toplarken düştü. Emiş Belen omurilik felçi nedeniyle yatağa mahkum oldu. Ama Emiş Belen yılmadı. Engelleri aşamaya karar verirken, engelli olmanın bilgi sahibi olmaya engel olmadığını düşündü.
Azmi ile bundan 8 yıl önce Manavgat Müftülüğü'nün engellilere yönelik açtığı 'Okumada ve Öğrenmede Engelleri Kaldiralım Projesi Kapsamı' projesinde yer alarak Kur'an-ı Kerim okumasını öğrendi..

engelli-emis-belen-001.jpgKALDIRIMA PARK EDEN ARAÇLAR ENGELLİLERİ DÜŞÜNMÜYOR
Kitap okumayı çok sevdiğini söyleyen Emiş Belen, yaşadığı Manavgat’ın turizm bölgesi olması nedeniyle yurtdışından gelen yabancılarla sohbet etmek için yabancı dil öğrenmek istedi.
Akülü engelli aracıyla her türlü işini imkanları ölçüsünde giderdiğini belirten ve kitap okumayı çom sevdiği için kütaphaneden çıkmadığını beliten Emiş Belen şunları anlattı:“Şehirlerde park yapan araçların engellilere saygısı yok. En büyük sıkıntımız engelli araçlara geçiş yolu bırakmayan kaldırıma bırakılan araçlardır”

YABANCI ENGELLİLERE İMRENİYOR
Emiş Belen, engelli olduklar halde binlerce kilometer uzaktan gelerek Türkiye’yi gezen engelli turistlere imrendiğini belirterek şöyle konuştu:
Engelli turistler 3 bin kilometer uzaktan Manavgat’a tatile geliyorlar. Onları çarşıda gezerken görünce gıpta ediyorum. Onlarla sohbet etmek istiyorum. Bu nedenle onlarla sohbet ve tanışmak için İngilizce öğrenmek istiyorum. Yabancı dil öğrenmenin çok önemli olduğuna inanıyorum. Dil bilmek ülkeler arası mesafeleri ortadan kaldırıyor. önemli olan kalpler engelli olmasın.'dedi.

Bu haber toplam 2850 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.