• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

En sıra dışı 5 havayolu şirketi

En sıra dışı 5 havayolu şirketi
CNN International'ın haberine göre sonuç olarak, 1980'lerden itibaren bir dizi yeni havayolu şirketi ortaya çıktı

İSTANBUL - 1970'lerin sonlarında, ABD hükümeti havayolu endüstrisini kuralsızlaştırdı. Ücretler, rotalar ve piyasaya yeni havayollarının girişi üzerindeki federal kontrol kaldırıldı.

CNN International'ın haberine göre sonuç olarak, 1980'lerden itibaren bir dizi yeni havayolu şirketi ortaya çıktı ve bunlardan bazıları özellikle olağandışıydı.

İşte o olağandışı 5 havayolu şirketi:

Pet Airways

2009 yılında Florida, Delray Beach'te kurulan Pet Airways, yalnızca kediler ve köpekler gibi evcil hayvanlara veya şirketin deyimiyle pawsenger'lara adanmış bir havayolu şirketiydi.

Kedi ve köpekler sahipleri olmadan, koltukların taşıyıcılarla değiştirildiği özel olarak uyarlanmış uçağın ana kabininde uçtular.

Kalkıştan önce hayvanlara uçuş öncesi yürüyüş ve özel olarak tasarlanmış havalimanı dinlenme salonlarında banyo molası verildi.

havayolu-003.pngHooters Air

2002 yılında, restoran zinciri Hooters'ın başkanı Robert Brooks, çoğunluğu Boeing 737 olmak üzere sekiz uçaktan oluşan filoya sahip Pace Airlines'ı satın aldı.

İki Hooters kızının yolcularla kaynaştığı uçakta yemek servisi yapmıyordu.

Hooter Air, genellikle turistleri, golfçüleri kendisine çekerken varlığını sürdürecek gelir seviyesine ulaşamadığı için bir süre sonra varlığını sona erdirdi.

havayolu-004.pngThe Lord's Airline

Bu havayolu şirketinde uçuşlarda asla alkol yer almıyordu ve magazin dergileri yerine İncil, Tevrat yer alırken yalnızca dini filmler gösteriliyordu. Şirketin kazancının dörtte biri misyonerlik faaliyetlerini finanse etmek için kullanıldı.

Şirketin planı, Miami'den İsrail'deki Ben Gurion Havalimanı'na haftada üç uçuş yapmak ve yaklaşık 30 mil uzaklıktaki Kudüs'e doğrudan bir rota sunmaktı.

New Jersey'li işadamı Ari Marshall söz konusu şirkete ilişkin, "Rusların kendi havayolu şirketi var. İngilizlerin bir havayolu şirketi var. Playboy'un da öyle. Öyleyse neden Tanrı'nın kendi havayolu şirketi olmasın?" demişti.

havayolu-005.pngSmokers Express & SmintAir

ABD'de havayollarında sigara içmenin yasaklanmasıyla iki girişimci özel bir kulübe dayalı bir havayolu kurarak kuralı aşmaya karar verdiler.

Girişimcilerin planı uçakta ücretsiz sigaraların yanında biftek ve burgerler sunmaktı. Şirket 5 bin kadar yatırımcıya ulaşmış olsa da gerekli izinleri alamadığı için hiçbir zaman faaliyete geçemedi.

havayolu-006.pngMGM Grand Air

1987'de hizmete giren MGM Grand Air, hiçbir kuyruk, check-in ve bagaj bekleme sorunun yaşanmayacağını vaad etti. Hatta isteğe bağlı kapıdan kapıya limuzin hizmeti sundu.

Uçakta beş uçuş görevlisi ve bir stand up barın yanı sıra toplantılar için özel bölmeler vardı.

Başlangıçta ünlüler ve çok zenginler arasında popüler olan MGM Grand Air, sonunda daha fazla rota açtı, ancak uçaklarındaki 33 koltuğun tamamını doldurmakta zorlanıyordu.

1990'larda özel jetler yaygınlaştıkça operasyonlar yavaşladı ve 1995'te havayolu satıldı ve adını Champion Air olarak değiştirerek spor takımlarına ve devlet kurumlarına charter uçuşlar sundu. Sonunda 2008'de tamamen kapandı.

Bu haber toplam 8067 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.