• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 36 °C

En büyük su forumu Pearl PCO'da

En büyük su forumu Pearl PCO'da
2 bin kişinin katılacağı dünya İstanbul Dünya Su Forumu VIP Turizm ve Figür Turizm ortak girişimi “Pearl PCO” tarafından yürütülecek.

İSTANBUL- Dünya Su Konseyi tarafından her üç yılda bir yapılan ve “Su Olimpiyatı” da denilen Dünya Su Forumu’nun 5.si, 16-22 Mart 2009 arasında Türkiye Cumhuriyeti , Çevre ve Orman Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Devlet Su İşleri ve İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından düzenleniyor. 20.000 kişinin katılımıyla gerçekleşecek olan dev organizasyon, VIP Turizm ve Figür Turizm ortak girişimi “Pearl PCO” tarafından yürütülecek.

 

Su Forumu ile ilgili bilgi veren, 5. Dünya Su Forumu Genel Sekreteri Prof. Dr. Oktay Tabasaran, “Suya dayalı sorunlara, bunların insanlar için gittikçe artan önemine vurgu yapan ve suyla ilgili en önemli uluslararası etkinlik olan Dünya Su Forumu, küresel su politikalarında etkili değişik kuruluşların bilgi ve tecrübeleri üzerine inşa edilen, işbirliği, ortaklık ve yenilik ilkelerini benimseyen bir girişim. Dünya Su Forumu, çok paydaşlı karşılıklı konuşmaların yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeydeki su politikalarının oluşumunu etkilenmesine olanak sağlayan ve dünyada su camiasının bilgi, deneyim ve katkılarına dayanan herkese açık bir katılım süreci. Bu süreç Binyıl Kalkınma Hedefleri’ne ulaşılması yolunda daha iyi bir yaşam kalitesinin sağlanmasını ve sürdürülebilir kalkınma ilkelerine saygıyı da temin eder,” diye konuştu.

 

15 DEVLET BAŞKANI, 200 BAKAN KATILIYOR
Suyla ilgili bilinç oluşturmak ve suyun önemini vurgulamak ile birlikte Siyasi ve Politik Karar Alıcıları da aynı çatı altında buluşturan 5.Dünya Su Forumu çerçevesinde “Bakanlar Konferansı”, “Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi”  ve bunların yanında  “Yerel İdareler Konferansı”  yapılması planlanmaktar. Bu konferanslara 15 kadar Devlet Başkanı, 200 ülke bakanı ile Mega Şehirlerin Belediye Başkanları’nın katılımı bekleniyor. Gerçekleştirilecek olan Konferanslar sonucunda su ve çevresel konuları içeren ortak bir deklarasyon olan “İstanbul Konsensusu” hedefleniyor.

 

160 ÜLKEDEN 20 BİNE YAKIN UZMAN
160 ülkeden 20 bine yakın uzman, sivil toplum örgütü ve uluslararası kuruluş üyesi, hükümet, üretici ve tüketici temsilcileri, çevre ve enerji bakanı ‘Su Medeniyeti’ şehri İstanbul’da bir araya geliyor

 

Dünya Su Forumu’nun, farklılıkların ve medeniyetlerin buluştuğu İstanbul’da 2009 yılında yapılacak olan 5.si için belirlenen tema: “Su için Farklılıkların Birleştirilmesi”. İstanbul’un, her şeyden önce, tarihinde, sarnıçlardan, su kemerlerinden, sebiller, şadırvanlar, köprüler, hamamlar ve kanallarla mahalle çeşmelerine su sorununu çözmüş bir su medeniyeti şehri olması bu evsahipliğine daha da anlam kazanıyor. 

 

5. Dünya Su Forumu Genel Sekreteri Prof. Dr. Oktay Tabasaran konuyla ilgili şöyle konuştu: “Türkiye’nin Doğu ve Batı, Kuzey ve Güney arasındaki stratejik konumu; değişik su kültürleri, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki kavramsal ayrılıklar, dünyanın çeşitli yerlerinde yürütülen suyla ilgili değişik girişimleri bir araya getirme ihtiyacı; 5. Dünya Su Forumu’nun konusunu “Su İçin Farklılıkların Birleştirilmesi” olarak belirlendi.

 

“Su İçin Farklılıkların Birleştirilmesi” teması su kullanıcıları, karar mercileri ve medya ile su uygulayıcıları ve uzmanları arasında yerel, bölgesel ve küresel düzeyde bilgi alışverişi sağlamayı ve karşılıklı anlayış yaratmayı ifade eder. Ayrıca, su kaynakları ve suyun çeşitli kullanım alanları (su ve sağlık, su ve şehir sağlığı, su ve finansman, su ve enerji, su ve iklim, su ve gıda, tatlı su ve deniz suyu vb) arasındaki ilişkileri ve etkileşimleri güçlendirmeyi de içerir, aynı zamanda su teknolojisi, finansmanı, kapasite ve yönetim arasındaki boşlukları ortak bilgi ve deneyimle doldurmayı da kapsar. Ana tema, çatışan bu perspektifler arasında köprü oluşturmak, farklılıklar üzerinden ilerlemek ve çeşitli tarafları ve sektörleri bir araya getirmek için bir fırsat sağlamaya odaklıdır. Su, etkileşimler ortaya çıkarmalıdır. Şimdi “Su İçin Farklılıkları Birleştirme” zamanıdır.”

Daha önce 1997’de Marrakech, 2000’de The Hague, 2003’de Kyoto ve 2006’da Mexico’da 20.000’nin üzerinde katılımcıyla gerçekleştirilen ve 5.si İstanbul’da Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek olan Dünya Su Forumu’na 160 ülkeden yine yüksek sayıda kişinin katılması bekleniyor. Bu dev organizasyonun Yüklenicisi ise, VIP Turizm ve Figür Turizm ortak girişimi “Pearl PCO” ‘ olarak belirlendi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.