• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

En büyük ‘Gıda Festivali’ başlıyor

En büyük ‘Gıda Festivali’ başlıyor
Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği ETÜDER’in, Ev Dışı Tüketim Fuarı (EDT EXPO), 25-28 Mart 2015 tarihleri arasında, CNR EXPO’da gerçekleştiriliyor.

İSTANBUL- Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği ETÜDER’in, CNR Holding ile beraber gerçekleştirdiği Ev Dışı Tüketim Fuarı (EDT EXPO), 25-28 Mart 2015 tarihleri arasında, CNR EXPO’da gerçekleştirilecek.

Fuarda, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı temasıyla çikolatadan heykellerin yapılacağı Gastrobosphorus Patisserie, Tarihi Osmanlı yemeklerine modern yorumlar getirilecekOsmanlı Mutfağı, Ünlü otel şeflerinin yarışacağı Black Box ve Eğitim gören genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasını sağlayacak Üniversiteli Şeflerin Düellosu yarışmaları yapılacak. Göz alıcı tatların sunulacağı yarışmalara, Türkiye’nin seçkin otel, restoran ve pastanelerinin mutfak ekipleri ve üniversiteli şef adayları rekabet için katılacak.

BLACK BOX ZAMANIN USTALARI YARIŞMASI
Profesyonel şefler arasında ikinci kez düzenlenecek olan, tamamen yaratıcılığa ve kişisel yeteneğe dayanan Sepet yarışması 25 Mart 2015 günü CNR Expo’da gerçekleşecek. Yarışmada her grup bir kaptan ve iki yardımcıdan oluşacak ve üç farklı yemek hazırlayacak.

GASTROBOSPHORUS PATISSERIE
Yarışma, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı temasıyla düzenlenecek. Yarışmada Zaferin 100. Yılına ithafen heykelden çikolatalar yapılacak. Pastacılık, çikolata, heykel ve unlu mamuller sektörlerinin gelişimine katkıda bulunmayı, Türkiye’deki ve dünyadaki trendleri yakalamak için şeflerin ufkunu açmayı, yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlayan Gastrobosphorus Pastacılık Çikolata ve Unlu Mamuller Yarışması, 26 Mart 2015 günü CNR Expo’da gerçekleşecek. 8 grubun katılacağı yarışmada, her grup pasta, pralin çikolata, heykel ve unlu mamuller alanlarında değerlendirilecek.

OSMANLI MUTFAĞI YARIŞMASI
Tarihi Osmanlı yemeklerine modern yorumlar getirilecek olan Osmanlı Mutfağı Yarışması, 27 Mart 2015 tarihinde CNR Expo’da gerçekleşecek. 8 takımın katılacağı yarışmada, her grup başlangıç, ana yemek ve tatlı olarak üç yemek hazırlayacak. Gruplar ayrıca sofra düzeni, menü ve şerbetlerden de puan alacak.

ÜNİVERSİTELİ ŞEFLERİN DÜELLOSU
Henüz eğitim gören genç yetenekleri sektöre kazandırmak, aynı zamanda şef adaylarının yaratıcılıklarını ve yeteneklerini geliştirmeleri amacıyla gerçekleştirilen Şeflerin Düellosu Yarışması’nda yemekler tamamen lokal ürünler kullanılarak yapılacak. Yarışma 28 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. 8 grubun katılacağı Şeflerin Düellosu Yarışması’nda, her grup ana yemek ve tatlı olmak üzere iki yemek hazırlayacak.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.