• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

En Büyük Destinasyon: Sinema

En Büyük Destinasyon: Sinema
İstanbul'da düzenlenen EMITT fuarında , 16 Şubat'ta "En Büyük Destinasyon: Sinema" başlıklı bir panel gerçekleştirilecek.

İSTANBUL-İstanbul'da düzenlenen Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) kapsamında, 16 Şubat'ta "En Büyük Destinasyon: Sinema" başlıklı bir panel gerçekleştirilecek.

TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi Karadeniz Salonu'nda, 16 Şubat'ta düzenlenecek ve sinemanın Türkiye'nin ve Türk turizm sektörünün tanıtımında kullanımı konusunun ele alınacağı panelin moderatörlüğünü Avrupa - Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, üstlenecek.

Panelde "Güle Güle" ve "Çılgın Dersane" filmlerinin yönetmeni Faruk Aksoy, "Kabadayı" filminin yönetmeni Mine Vargı, "Dondurmam Gaymak" filminin yönetmeni Yüksel Aksu "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü" ve "Neredesin Firuze" filmlerinin yönetmeni Ezel Akay ile Balalayka ve birçok önemli filmin yönetmeni Ali Özgentürk görüşlerini açıklayacaklar.

Hüseyin Baraner, konuya ilşkin açıklamasında, en büyük tatil yerinin aslında sinema salonları olduğunu, sinema salonunda film izleyen bir kişinin vücudunun iki saat boyunca dinlendiğini, bu süre içinde insanın gönlünün ve ruhunun iki saatlik bir tatile çıktığını ve insanların salondan, tıpkı tatilden dönmüşler gibi enerji ve yeni bir heyecanla ayrıldıklarını belirtti.

Sinema salonlarının aslında en önemli tanıtım merkezleri olduğunu ifade eden Baraner, şunları söyledi:

"Sinema salonuna giren insanlar film boyunca dış etkenlerden arınırlar. Film boyunca gözleri, kulakları ve kalpleriyle filme yoğunlaşırlar. Sinema izleyicisi salonda verilen mesajları, perdede gösterilen kareleri tam olarak algılayıp kalp ve beyinlerine yerleştiriyor. Filmdeki bir kare hiç unutulmuyor. Bu nedenle en büyük tanıtım aracı sinemadır. Türkiye'nin zengin tarih ve kültürel yapısı sinema filmleriyle dünya insanına tanıtılabilir. Türkiye'nin Türk kültürünün, örf ve adetlerinin, törenin ve Türk turizminin dünya insanına tanıtılması konusunda sinema kullanılabilecek ön önemli araçlardandır. Türk turizmciler, sinema emekçileriyle bir araya gelerek bunu gerçekleştirmek mecburiyetindedirler."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.