• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

EMITT'te Bakan sevgi mesajları

EMITT'te Bakan sevgi mesajları
Günay, "Sevgi insanların birbirine bakışını yumuşatıyor. Barışı çağrıştırıyor. Ülkemizin barışa ihtiyacı var. Sevgi günü kutlu olsun" dedi.

Özkan Altıntaş-Bora Özgen /Türkiye Turizm


İSTANBUL -Avrasya'nın en büyük turizm buluşması Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 12'inci kez kapılarını açtı. 50'den fazla ülkenin katıldığı fuarda Türkiye'den 130'un üzerinde il, ilçe ve belde stant açarak tanıtımını yapacak. Fuara katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, açılışın sevgililer gününde olmasına dikkat çekerek, "Sevgi insanların birbirine bakışını yumuşatıyor. Barışı çağrıştırıyor. Ülkemizin coğrafyamızın barışa ihtiyacı var. Sevgi günü kutlu olsun" dedi.


EMITT fuarının açılışını KKTC Turizm Bakaını, Suriye Turizm Bakanı ve  Bakan Günay birlikte yaptı




Bakanlar ve valiler açılışa katıldı


Ekin Fuarcılık tarafından Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği(TYD) işbirliği ile gerçekleştirilen EMITT son iki yılda üst üste yüzde 50 oranında büyüdü ve dünya turizm fuarları arasında ilk 10 arasında gösterilmeye başladı. Bugün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla başlayan 12. fuara il, ilçe ve beldelerini tanıtmak isteyen Muğla'dan Hakkari'ye ve ülkelerini tanıtmak isteyen Suriye'den Küba'ya kadar bir çok turizmci katılıyor.

 



Fuarın açılışında bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sözlerine giderek gelişen fuara emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Bakan Günay, "Dışarıda zaman zaman güneş açan zaman zaman yağmurla kar arasında olan bir kış günü var. Hepimizin içinde eski ve yeni sevdaları hatırlamamıza yol açan kırık veya coşkulu günleri hatırlatan özel bir gün bu. Batılıların söylemiyle St.Valentin, bizim söylemimizle sevgi günü, aşk günü. Sevgiye çok ihtiyacımız var. Sevgi insanların birbirini anlaması gerekiyor. Sevgi insanların birbirine bakışını yumuşatıyor. Barışı çağrıştırıyor. Ülkemizin coğrafyamızın barışa ihtiyacı var. Sevgi günü kutlu olsun." şeklinde konuştu. Turizme de bu çerçevede baktıklarını anlatan Bakan Günay, dünyada 1 milyar insanın turizm amaçlı gezdiğini, Türkiye'nin son yıllarda turizmden önemli paylar almaya başladığını kaydetti. Günay, "Turizm insanların birbirini tanımasını, toplumların, halkların birbirini tanımasını sağlıyor. Dünya barışına katkı sağlıyor. Bizim için turizm barışa katkı sağlaması açısından çok önemli." dedi.

 


Bakan Günay kendisine verilen çiçeği Ürdün Turizm Ateşesi bayana verdi


Türkiye'nin turizmde dünya ortalamasının üzerinde gelişme sağladığını, bunda emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirten Günay, "Bundan fazlasına Türkiye'nin hakkı var. Elde ettiğimiz sonuçların çok daha fazlasını elde edebiliriz. Turizmi bir mevsime ve bir coğrafya sıkıştırmak istemiyoruz. Bütün mevsimlere ve bütün coğrafyaya yaymak istiyoruz. Bu doğrultuda EMITT önemli katkılar sağlıyor. Önümüzdeki bir kaç yıl içinde EMITT dünyanın en önemli 5 fuarı arasına girmeli. Türkiye de dünyanın en önemli turizm ülkelerinden ilk 5 içerisinde yer almalıdır. Hedefimiz budur. Kendi insanımızın da Türkiye'nin güzelliklerini bilmesi için iç turizme önem veriyoruz. Bu fuarın en önemli işlevlerinden biri de iç turizmi canlandırmasıdır. Fuarın İstanbul'da yapılıyor olması İstanbul'un dünyaya tanıtılması açısından çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

 



İstanbul Valisi Muammer Güler de konuşmasına herkesin sevgililer günün kutlayarak başladı. İstanbul'un dünyanın sevgilisi olduğunu anlatan Güler, imalattan turizme kayan bir geliri olan İstanbul'a 10 milyon turist çekme hedefi koyduklarını dile getirdi. İstanbul'un bu hedefe kilitlendiğini ve hazır olduğunu belirten Güler, 2010 AB Kültür Başkenti olmaya hazırlanan İstanbul'un bu hedefi yakalayacağını anlattı. Güler, "İstanbul turizmde çok iddialı bir kent. Bu iddiasını sürdürecek. Kültür ve turizm yatırımlarına önem verildiğini yatırımların giderek arttığını belirtmek isterim" dedi.

 



Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Dedeman ise açılış töreninde yaptığı konuşmada 50'den fazla ülkeden 2 bin 500 turizmcinin katıldığı fuarın Türk turizmine önemli katkı sağlayacağını dile getirdi. Dünya turizminde yüzde 2,5 olan Türkiye'nin payının 2014'te yüzde 4'e çıkarmanın çabası içinde olduklarını belirten Dedeman, Türkiye'ye 40 milyar dolar turizm gelir kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Türk turizmcilerin Türkiye ve dünyanın değişik yerlerinde 15 milyar dolardan fazla yatırım yapacağını anlatan Dedeman, bu doğrultuda EMITT'in turizm sektörü için yönlendirici olabileceğini kaydetti.

 



TÜROFED Başkanı Ahmet Barut da yaptığı konuşmada EMITT denildiği zaman insanların aklına İstanbul'un geldiğini belirterek, "Ama henüz tatmin olmadım. Taksiye bindiğim zaman 'Beni EMITT'e götür' dediğimde biz kazanmış olacağız." dedi.






Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.