• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

EMITT, İstanbul'u marka yapar

EMITT, İstanbul'u marka yapar
EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın tanıtım toplantısında fuarın İstanbul’u marka yapmak için iyi bir araç olduğu bildirildi.

Özkan Altıntaş-Türkiye Turizm


İSTANBUL- Türkiyenin turizm alanında tek uluslararası fuarı olan 14-17 Şubat’ta TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde  yapılacak EMITT (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı)  hakkında Taksim Eresin Premire Otel’de yapılan tanıtım toplantısında fuarın İstanbul’u marka yapmak için iyi bir araç olduğu bildirildi.
İstanbul’da ikinci bir turizm fuarı düzenlenerek kentin fuar şehri olmasının engellediği belirtilen toplantıda konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı  İstanbul’da turizm fuarının 2’den 1’e inmesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirterek “kırgınlıkların, dargınlıkların bitirilip bir araya gelme zamanı gelmiştir. Kültür ve tuirizm bakanlığı İl müdürlüğü’nün bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağını düşünüyorum” dedi.
İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Doç.Dr. Ahmet Emre Bilgili EMITT Fuarı’nın başarısında ‘ben’ değil ‘biz’ diye yola çıkmanın bulunduğunu belirterek “İstanbul’daki turizm fuarının tek fuara inmesi önemlidir. Türklerin klasik hastalığından kurtulduk” dedi.



Toplantıya İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Doç.Dr. Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, TÜROFED Başkanı Ahmet Barut,TYD Başkanı Murat Dedeman, TÜROFED Başkan yardımcısı Seçim Aydın, TÜROFED  Genel Sekreteri Gürel Aydın ve fuarı düzenleyen Ekin Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu, Ekir Fuar Direktörü Hacer Aydın katıldı. Toplantıya TYD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Göçer, TYD Genel Sekreteri Koray Yetik katıldı.



HALİM BULUTOĞLU: HEDEFİMİZ İLK 5’E GİRMEK
Ekin Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu, 12. Yılında fuara 50’nin üzerinde ülke ve 30’un üzerinde ilçe ve beldeden 2500 katılımcıya ulaşılarakr EMİTT’in yüzde 50 oranında büyüdüğünü söyledi. Bulutoğlu, “Gecçene yıl dünyada ilk 10 fuar arasına girmiştik. Şimdi hedefimiz ilk 5’e girmektir” dedi.



HACER AYDIN: BÜTÜN HOLLERİ KULLANDIK
Fuar Direktörü Hacer Aydın  şunları söyleidi “Fuar merkezindeki 10 holün tamamını kullandıklarını ve büyüme sonucu  her bölüm için ayrı salon açtık. Yurtdışı oteller, beldeler, acenteler ve tur operatörleri yanında 15 yabancı kruvaziyer şirketi ile havayolu şirketleri yer alıyor. Katılımcıların iş görüşmelerini yapmaları için VIP Room açtık.  Şirketler bu yıl fuara daha profesyonelce katılır. Örneğin Suriye bir gece yaparak konukları topluyor.”



TÜROFED: EMİTT’DE İSTANBUL KİLİTLENMELİ
TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, “EMITT Fuarı için yaklaşık 10 yıldır yatırım yaptık. Yaptığımız yatırımları artık geriyi almaya başladık. Ancak şehrin tüm unsurlarıyla fuaraı sahiplenmesi gerekmektedir. Fuara gelen katılımcıların 2 gün önceden oda bulumayacakları gün hedefe ulaşmış olacağız. Hedefimiz otel rezervasyonlarının ITB gibi fuar için 2 ay önceden yapılmasıdır. Türkiye turizmde 20 yılda inanılmaz bir gelişme gösterdi. Turizm dev bsir szanayi haline geldi. Hedefiliz EMITT Fuarı olduğu zaman İstanbul’un kilitlenmesidir.”



TYD: ETKİLİ TEŞVİK SİSTEMİ YABANCI SERMAYE GETİRİR
TYD Başkanı Murat Dedeman, 2008 yılında yüzde 10 artışla 26 milyon turist beklediklerini belirterek, EMITT Fuarı’nın turizme katkısının büyük olduğunu söyledi. Dedeman, dövizdeki  düşmenin Türk turizmine zarar verdiğini dolarda yüzde 27, euroda yüzde 17 kayıpla sektörün yükünün arttığını ve fiyatlara yansıdığını belirterek 2007’de bu yüzden gelirde düşme olduğunubildirdi. Murat dedeman sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’de 8-10 milyar dolar harcamayla 10 turizm kenti kurulacak. Buralara yabancı sermaye çekmeden olmaz. Dünyada yüzde 1.5 olan Pazar payımızı 2013’te yüzde 4’e çıkarmayı hedefliyoruz. 40 milyon turist ve 40 milyar doları hedefledik. 600 bin yatağı 1 milyona, 250 uçağı 400’e, golf sahalarını 40’a çıkarmak için 15 milyar doları yatırım yapacağız. TYD yurtdışı yatırımlarla Türkiye’nin turizm elçisi olmayı sürdürücektir. Anadolu’nun özel destekli, teşvikli yatırımlara ihtiyacı vardır. Bölgesel teşvikler verilmelidir. Etkili teşvik sistemi yabancı sermayeyi getirir.”



BİLGİLİ: BİLGİ VE DEĞER ÜRETMEMİZ GEREKİYOR
İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Doç.Dr. Ahmet Emre Bilgili, EMİTT fuarının ‘biz’ diye yola çıkma sonucu başarıya ulaştığını belirterek “İstanbul’da turizm fuarının tek fuara düşmesi çok önemlidir. Türklerin klasik hastalığından kurtulduk. İstanbul oünyanın küresel merkezlerinden biri olacaksa bilgi ve değer üretmek lazımdır. İstanbul’un ancak bu şekilde izleneceğini düşünüyorum. Fuar bitince bu toplantının tekrar edilerek değerlendirmesini yapmalı ve bir yıl sonrakı fuarı konuşmalıyız” dedi.



VALİ YARDIMCISI TAŞBAŞI: BİR ARAYA GELME ZAMANI GELDİ
İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, turizmin barış ve beraberlik gerektirdiği belirterek,turizm fuarının 2’den bire inmesinin önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Taşbaşı, sektören diğer temsilcilerininde bu organizasyonda yer alması gerektiğini belirterek, “küskünlüklerin, dargınlıkların bitirilip bir araya gelme zamanı geldi” dedi.
Antalya’da  plansız yapılan oteller sonucu fiyatların düşük olduğunu, İstanbul’da aynı duruma düşmemek için iyi planlama yapılması gerektiğini belirten Taşbaşı “Otel yaparak turizm ileriye gimez” diyerek  sözlerini şöyle sürdürdü:
“Topyekün halk seferberliği lazım. THY’nın İstanbul’a charter seferleri düzenlemesi lazım. Laleli ve Sultanahmet otellerinin yeniden elden geçirilmesi gerekiyor. İstanbul’un butik otele ihtiyacı  var. Artık ev ortamı isteniyor. “



ERSÖZ:  DIŞ FUARLARDA GİZLİ GÖZYAŞLARIM OLUYORDU

İstanbul büyükşehir Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, EMİTT’le gurur duyduğunu belirterek yurtdışında katıldığı fuarlarda üzüntü duyduğunu belirterek, “İstanbul’da neden böylesi yok diye gizli gözyaşlarım oluyordu. Bir İtalyan tasırımcının dediği gibi İstanbul  Tanrı’nın insanlar için yarattığ en güzel şehirdir diyor. EMİTT bize bu duyguları yaşatılyor” dedi.+

SECİM AYDIN:  EMITT ANADOLU’YU TANITTI
TÜROFED Başkan Yardımcısı Seçim Aydın, EMITT’in Anadolu’nun tanıtımında önemli yeri olduğunu belirterek yapılan çalışmalar sonucu Anadolunun bir çok bölgesinin yabancı tur operatörlerinin kakaloglarında yer aldığını belirterek “ Anadolu kalkınmanın turizmde olduğunu gördü. Tanıtımıda EMITT’te öğrendi” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.