• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

EMITT gün sayıyor

EMITT gün sayıyor
Türkiye Otelciler Federasyonu -TÜROFED ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği -TYD'nin işbirliğiyle düzenlenen EMITT 14-17 Şubat'ta yapılıyor.

İSTANBUL- 12. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı - EMITT 14-17 Şubat'ta, TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Türkiye Otelciler Federasyonu -TÜROFED ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği -TYD'nin işbirliğiyle Ekin Fuarcılık'ça düzenlenen fuarda katılımcılar, kendilerini ifade etme ve ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

EMITT dünyanın ve Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen otelleri, acenteleri, işletmecileri, beldeleri, girişimcileri, turizm profesyonellerini ve turizm meraklılarını buluşturacak.

Fuara bu yıl aralarında Almanya, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyet, Çin, Gürcistan, Endonezya, Ermenistan, Fas, Filistin, Güney Afrika, Hindistan, Hırvatistan, Hollanda, İran, Ukrayna, KKTC gibi 55 ülkeden 2 bin 500'ün üzerinde katılımcı konuk olacak.

 

HİTİT GÜNEŞİ EMITT'TE PARLAYACAK

Fuarda Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ilin yerel dokusunun yanında mirasçısı olduğu Hitit medeniyetini tanıtacak.

Fuarda Çorum Müzesi'nde yer alan, mistik ve gizemli yanını hala koruyan M.Ö 2300-2100 dönemine ait olduğu belgelenen kral mezarının birebir benzeri de yer alacak.

Anadolu'nun kalbinin attığı yörede ilk örgütlü devleti kuran Hititlerin Başkenti Hattuşa UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan Türkiye'deki dokuz değer arasında yer alıyor.

Boğazköy'de de Mısır kadar eski ve zengin bir uygarlık olan Hititlerin Mısırlılarla yaptığı tarihin ilk bilinen anlaşması olan Kadeş Anlaşması ve diğer çivi yazılı tabletler yer alıyor.

Fuarda, çeşit çeşit leblebisi, İskilip'te yapılan dolması, Osmancık ve Kargı'da üretilen pirinçleri ile de ünlü olan Çorum'un yerel dokusu ve benzersiz tarihi tanıtılacak.

 

KAYMAKLI'NIN KURU KAYMAĞI TANITILACAK

Fuara Nevşehir'in Kaymaklı Belde Belediyesi de benzersiz kaymağı, kültürel değerleri ve mimarisiyle katılacak.

Kaymaklı Belediyesi, Türkiye'nin hiçbir yerinde örneği olmayan kuru kaymağını EMITT Fuarı'nda tanıtacak.

Kapadokya bölgesi içinde yer alması nedeniyle bir çok medeniyete ev sahipliği yapan belde, bu medeniyetlerden kalan tarihi yeraltı şehri, mimari yapısı ve yöresel kültürünü günümüze taşıyor.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde işlenen el sanatları da fuarda gözler önüne serilecek.

Yalvaç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın aracılığıyla açılan, 100 civarında kişiye el sanatlarını öğreten atölyelerdeki eserler fuara taşınacak.

Göz nuru, el emeğiyle hazırlanan kilim, gümüş, telkari, deri çanta, sümenler, tiftik battaniye, şal ve panço gibi birçok ürün fuarda meraklıların beğenisine sunulacak.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.