• BIST 9524.59
  • Altın 2489.506
  • Dolar 32.5116
  • Euro 34.7321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Emirates’ten Ramazan’a özel ikram menüsü

Emirates’ten Ramazan’a özel ikram menüsü
Emirates Havayolu, kutsal ayın başlaması ile birlikte her sene hazırladığı Ramazan ayı ikram hizmetini başlattı.

DUBAI- İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, Ramazan ayına özel olarak hazırladığı ikramları ile fark yaratmaya devam ediyor.

Emirates Havayolu, kutsal ayın başlaması ile birlikte her sene hazırladığı Ramazan ayı ikram hizmetini başlattı.Emirates’in Ramazan hizmeti, uçakta özel olarak hazırlanmış iftar yemekleri, ice uçak içi eğlence sisteminde, ilgili program yayınları gibi hizmetlerden oluşuyor. Şirket, Ramazan sırasında, yolcularına hem karada hem de havada, 1 milyon hurma ikram etmeyi planlıyor.

emirates-havayolu,-.jpgOruçlarını uçakta açan yolculara, kuskus salata & ızgara tavuk ya da kızarmış tavuk, sandviçler, ıspanaklı ya da domates ve soğanlı pide, çeşitli tatlılar, hurmalar, ayran ve su gibi besin değeri yüksek iftar yemekleri içeren kutular sunan Emirates, kutsal ay boyunca, yolcularına Emirates’in uçaktaki normal yemek hizmetlerinin yanı sıra, 150,000’den fazla iftar kutusu sunacak. İftar menüleri, Ramazan ortasında yenilenecek.

emirates-havayolu,--001.jpg

Bu özel yemekler, iftar saatlerine denk gelen Emirates uçuşlarındaki tüm sınıflarındaki yolculara sunuluyor. Bu hizmet, Körfez bölgesine ve bu bölgeden gerçekleşen uçuşlar ve Ramazan ayı boyunca, Cidde ve Medine’ye seyahat eden Umre gruplarına yönelik uçuşları da içeriyor. Kutsal ay boyunca, günlük Umre uçuşları da dahil, Cidde ve Medine’ye olan tüm uçuşlarda, sıcak yerine soğuk yemekler servis edilecek.

emirates-havayolu,--002.jpgEmirates, uçuş sırasında imsak ile iftar saatlerine yönelik doğru zamanın hesaplanması için özgün bir araçtan yararlanıyor. Hava taşıtının, enlem, boylam ve irtifasından yararlanarak kesin Ramazan saatlerini, uçakta mümkün olan en yüksek kesinlik düzeyi ile hesaplıyor. Güneş battığında, yolculara, kaptan pilot tarafından, iftar zamanı ile ilgili bilgi veriliyor.

Emirates, Ortadoğu kültüründen esinlenilmiş kutu tasarımları için, Silsal Design House ile olan ortaklığını sürdürüyor. Hatıra eşya almak isteyen yolcular uluslararası gönderim imkanı sunan Emirates Resmi Mağazalarında , Silsal’ın özel tasarımı Emirates Arabik Kahve Kupaları’nı bulabilirler.

emirates-havayolu,--003.jpg

Dubai Uluslararası Havaalanı’nda bulunan yedi Emirates loungeunun hepsinde, oruç tutan yolculara yönelik hizmet veriliyor. Salonlarda, iftar ve sahura yönelik büfe hizmetlerinin yanı sıra, Arap kahvesi, hurma ve tatlı servisi yapılacak ve ibadet odaları temin ediliyor. Hurma ve su, ayrıca, seçkin uçuşların biniş kapılarında da ikram ediliyor.

Ramazan ayı boyunca, Emirates’in ödüllü uçak içi eğlence sistemi ice’da, özel dini programlar da yer alacak. Buna, The Prophetsadlı dini animasyon, Ramadan in the Islamic World, Al Alam Bayn Fotour wa Sohour ve Men Raheeq Al Iman gibi dini programlarile birlikte, Ekselansları Şeyh Mohammed bin Rashid Al Maktoum’unşiirlerinden uyarlanan bir program olanKhawater Ramadaneya, ayrıca, Ahmad Al Shugairi’nin Thoughts of a Young Man ve Sultan Al-Mousa’nın The Perfect Woman gibi Arapça sesli kitapları ile birlikte, Hala Kazem ve 3x1 programları da eklendi.

Özel Ramazan programları, uçakta bulunan, 4,000’den fazla kanallı eğlence sisteminin çeşitlilik taşıyan içeriğinin bir parçası. Bu kadar geniş eğlence seçeneği ile yolcular, eğlence zamanlarını en üst düzeye çıkarmak üzere, uçuşlarından önce, Emirates uygulaması üzerinden, müzik parçaları, filmler ve TV programlarından oluşan kendi oynatma listelerini oluşturma ve uçağa bindiklerinde de bunları koltukları ile senkronize etme imkanına sahip.

Uçakta Bayram

Ramazan ayının sonunda, Emirates yolcuları ayrıca Bayrama özel hizmetlerden de yararlanabilecekler.

4- 6 Haziran tarihleri arasında yolcular, seçkin uçuşlarındaki tatlı ikramlarını dört gözle bekleyebilirler. First ve Business Class yolcuları, Ramazan ve Bayram boyunca, Medjool hurmaları ile sunulan Arap kahvesi, Tarçınlı Baklava, Hurma benzeri özel dondurma lezzetlerini tadabilecekler. Ek olarak, First Class yolcuları, Lakrids şekerlemelerinin Bayrama özel versiyonlarının tadını çıkarabilirler. Lakrids Crispy Gül tadı olan meyan kökü şekerlemesi, Ramazan ve Bayram boyunca, tüm bölgelerde sunulacak. Dubai’deki seçkin loungelarda, Coffee Planet’ten, Medjool hurmaları ile sunulan Arap kahvesi, Tarçınlı Flat White ve Hurma Latte de dahil, Bayrama özel kahve lezzetleri bulunacak.

Küresel bir havayolu şirketi olarak, Emirates, Çin Yeni Yılı, Holi, Easter ve Hanami gibi kutsal etkinliklerin olduğu dönemlerde, bölgesel lezzetlerden esinlenmiş mutfağı ve mevsime özel menüleri ile yolcuların damaklarını şenlendiriyor. Özel iftar yemekleri ile donatılan Ramazan hizmeti, 20 yıldan fazla süredir uygulanıyor ve şirketin, kutsal ay boyunca yolculara rahat bir yolculuk imkânı sağlama konusundaki kararlılığını yansıtıyor.

 

Bu haber toplam 2278 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.