• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Emirates Türkiye’deki ilk uçuşunun 35. yılını kutluyor!

Emirates Türkiye’deki ilk uçuşunun 35. yılını kutluyor!
Emirates şu anda, İstanbul çıkışlı 17 seferi ile Dubai aktarmalı 130’u aşkın uçuş noktasına hizmet vermeye devam ediyor.

Uğur Onur Urhan

İSTANBUL - Dünyanın en büyük uluslararası havayolu olan Emirates, Türkiye’ye uçuşlarının 35. yılını kutluyor. İlk olarak 31 Temmuz 1987 tarihinde İstanbul seferlerine başlayan Emirates, Boeing 727 tipi uçaklarıyla haftada iki defa gerçekleştirdiği operasyonlarla, sadece bir senede 15.600’dan fazla yolcu taşıdı. Emirates şu anda, İstanbul çıkışlı 17 seferi ile Dubai aktarmalı 130’u aşkın uçuş noktasına hizmet vermeye devam ediyor.

Türkiye’de uzun vadeli bir ticaret, turizm ve ekonomi ortağı olan Emirates, dünya standartlarında servis hizmeti ve yüksek kaliteli ürünleri ile havayolunu seven Türk gezginlerden yüksek talep gördü. Türkiye’deki 35 yılı boyunca, istikrarlı bir şekilde uçuşlarını artıran Emirates, sunduğu uçak içi hizmetlerini de sürekli geliştiriyor.

emirates-turkiye’.jpgEmirates, ayrıca 1 Ekim 2021 tarihinde amiral gemisi A380 ile İstanbul’dan (İstanbul Havalimanı) uçuş gerçekleştiren ilk havayolu oldu. Türkiye’den gerçekleşen uçuşlarda First Class servisi veren tek havayolu olan Emirates, adeta gökyüzünün yıldızı ve filosunun amiral gemisi A380 modeli uçağıyla 33 uçuş noktasına sağladığı seferlerini de kademeli olarak artırıyor.

Emirates yolcuları, her bir kabin sınıfında yenilikçi ürünler ve kişiye özel dokunuşların yanı sıra 130 farklı milliyetten oluşan kabin ekibinin sıcak misafirperverliği eşliğinde havayolunun ödüllü hizmetinin keyfini çıkarıyorlar. Yolcular ayrıca çeşitli içecek seçenekleri eşliğinde bölgesel lezzetlerden esinlenerek hazırlanmış menülerin tadını çıkarırken, çok sayıda Türkçe film ve içeriklerinin yer aldığı 5.000’den fazla kanal sunan uçak içi eğlence sistemi ice ile keyifli bir uçuş gerçekleştirecekler.

Kargo Hizmeti

Emirates SkyCargo, 31 Temmuz 1987'den beri Türkiye'nin güvenilir ve lider hava kargo taşıyıcılarından biri olarak Türkiye ile dünya arasında önemli bir ticaret hacmi sağlarken, 35 yıllık tecrübesi, verimli ve geniş gövdeli filosu ile Türk hava kargo pazarına çözüm odaklı hizmet ve büyük ölçekte bir kargo kapasitesi sunuyor.

Emirates, SkyCargo aracılığıyla Türkiye'nin ihracatına dünya çapında önemli katkılar sağlıyor. Hazır giyim, tekstil ve aksesuarları, kumaş, otomotiv parçaları, kimyasallar, endüstriyel ürünler ve kuruyemiş gibi ihracatın yanı sıra Türkiye, dünyanın Covid-19 ile mücadelesine destek olacak ürünlerin ihracatında da önemli bir üs haline geldi. Emirates SkyCargo uçuşları, koruyucu önlükler, tıbbi maskeler, sterilize edilmiş el jeli ürünleri ve tıbbi ilaçlar dahil olmak üzere kişisel koruyucu ekipmana yönelik hammaddelerin dünyanın birçok yerine taşınmasına yardımcı olarak bu ürünlerin tesliminde önemli bir rol oynamaktadır.

Emirates’in Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Bölge Müdürü Bahar Birinci; “Emirates olarak Türkiye’de sunduğumuz ürün ve hizmetlerimizle yolcularımıza benzersiz deneyimler yaşatıyoruz. 35 yıldır Dubai üzerinden hem iş hem de tatil amaçlı seyahat eden yolcular için global bağlantı sağlamada oynadığımız rolden büyük gurur duyuyoruz. Bir havayolunun en önemli görevlerinden biri uçtuğu ülkeler ile kendi ülkesi arasında ticari ve turistik bağlantıları ve ilişkileri kuvvetlendirmektir. Emirates, Türkiye’ye uçuşlarının başladığı günden bu yana yaptığı çalışmalar ile Dubai’yi Türkiye’nin gündemine, Türkiye’yi de Dubai’nin gündemine taşıdı.’’

‘’Özellikle pandeminin etkilerinin hala sürdüğü bu değişken dönemde de yolcularımızın güvenle seyahat etmelerini sağlamak için teması azaltan akıllı teknoloji kullanıyor, yerde ve uçakta eşsiz bir seyahat deneyimi sunmak için yeni ürün ve hizmetlere yatırım yaparak sektörde öncülük etmeye devam ediyoruz.

Dubai Uluslararası Havalimanı Terminal 3’teki Ekonomi check-in alanına yerleştirilen self check-in kioskları, entegre biyometrik okuyuculardan oluşan dünyanın ilk Akıllı Tünel pasaport uygulaması ve dijital menülere hem çevrimiçi hem çevrimdışı olarak kişisel cihazlarından erişebilmesi gibi sağladığımız yenilik ve hizmetler yolcularımıza kolaylıkla ve gönül rahatlığı içinde seyahat etme imkanı sunuyor.

Her durumda en iyi hizmeti sağlama taahhüdümüzü yerine getirerek, Türk yolcuların dünyayı güvenle keşfetmelerine yardımcı olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’ şeklinde konuştu.

Emirates Hakkında:

Emirates, dünyayı global merkezi olan Dubai aracılığıyla birbirine bağlayan, dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biridir. Emirates, bugüne kadar 500’ün üzerinde uluslararası ödül kazandı. Modern, verimli ve rahat uçaklarıyla 1987 yılından beri Türkiye’deki yolcularını Dubai üzerinden dünyaya bağlıyor. Emirates, ikonik çift katlı süperjumbo Airbus A380 ve Boeing 777 - 300ER uçakları ile İstanbul Havalimanı’ndan haftada toplam 17 sefer gerçekleştiriyor.

Bu haber toplam 1910 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.