• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 25 °C

Emirates şık yeni tasarımı ile uçmaya başladı

Emirates şık yeni tasarımı ile uçmaya başladı
Birleşik Arap Emirlikleri'nin bayrak taşıyıcısı havayolu, Emirates’i yeni tasarımı gökyüzünde veya yerde görebilirsiniz

DUBAI - Birleşik Arap Emirlikleri'nin bayrak taşıyıcısı havayolu, Emirates yenilenmiş dış görünümüyle havalimanlarında yer alıyor. Yeni tasarımı ile tarihte gökyüzünde veya yerde görebilirsiniz. En son neredeyse çeyrek asır önce yapılan ve güncellenen yeni tasarımda bir dizi ince ayar bulunuyor, Yeni tasarımı, kuyruk yüzgecindeki BAE bayrağına eklenen ve "rüzgarda savrulan" bir görünüm yaratan 3D efekti içeriyor. Arap kaligrafisiyle yazılmış çarpıcı bir beyaz Emirates logosuna sahip kırmızı boyalı kanat uçları ile dikkat çekiyor.

emirates-048.jpgUçağın gövdesindeki tanıdık altın rengi Emirates logosu yerinde duruyor. Ancak tam olarak %32,5 oranında büyütüldü.. Emirates'in web sitesine göre, uçağın önceki dış görünümünün altındaki daha küçük metin kaldırıldı.

emirates-049.jpg

Doğru yerdeyseniz, yeni tasarımı 17 Mart gibi erken bir tarihte gökyüzünde veya yerde görebilirsiniz. Yenilenen ilk uçak olan A6-EOE (Airbus A380), Dubai International'dan uçuyor Havaalanından (DXB) Münih Uluslararası Havaalanına (MUC) EK51 uçuşunu yapıyor.

Emirates'in 1999'dan bu yana dış görünümünü ilk kez değişiyor. Orijinal görünüm, havayolunun kendisiyle birlikte 1985'te piyasaya sürüldü. Aynı zamanda British Airways ile ikonik çalışmasıyla da tanınan İngiliz tasarım firması Negus & Negus tarafından yaratıldı.

emirates-050.jpg

Emirates, 2023'ün sonuna kadar 24 uçağı yeni görünümle güncelleyeceğini ve filonun geri kalanının da onu takip edeceğini bildirdi. Ağustos 2024'te teslim edilecek olan ilk Airbus A350'den itibaren tüm yeni uçaklar, en başından itibaren yeni tasarıma sahip olacak.

Emirates başkanı Sir Tim Clark, yeni tasarım hakkında şunları söyledi: "Uçak görünümü, herhangi bir havayolu şirketi için en anında tanınan marka gayrimenkulüdür. Bu, benzersiz kimliğimizin görsel bir temsilidir. Gururla giydiğimiz kıyaettir ve dünyanın dört bir yanında uçtuğumuz tüm şehirlerde sergilediğimiz bir şeydir. Kuyruk yüzgecimizdeki BAE bayrağı ve Arap kaligrafisi gibi kimliğimizin temel unsurlarını kaybetmeden modern kalması için dış görünümümüzü yeniledik.”

Bu haber toplam 1026 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.