• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 16 °C

Emirates Havayolu 9.000 kişiyi işten çıkarıyor

Emirates Havayolu 9.000 kişiyi işten çıkarıyor
Emirates havayolu koronavirüs pandemi sırasında personelin yüzde 15’ini oluşturan 9.000 kişiyi çıkararak, iş gücünün onda birini kestiği bildirdi.

DUBAI- Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai merkezli Emirates Havayolu’nun 9.000 kişiyi işten çıkaracağı belirtildi. Dubai tarafından yapılan açıklamada Emirates havayolu şirketinin yeni koronavirüs pandemi sırasında çalışanın yüzde 15’in işten çıkararak iş gücünün onda birini kestiği bildirildi.

emirates-027.jpg

SINIRLI SAYIDA UÇUŞ YAPIYOR

Orta Doğu’nun en büyük filosuna sahip bulunan Emirates, 270 geniş gövdeli uçak filonu, virüsün yayılmasını engellemek için küresel duruşların bir parçası olarak Mart ayı sonunda operasyonlarını durdurmuştu. Ancak iki hafta sonra sınırlı sayıda seferlere başlamıştı. Halen Ağustos ayının ortalarına kadar kriz döneminde yaklaşık 157'den 58 şehre uçmayı planlıyor.


İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLADI
Emirates Başkanı Tim Clark daha önce operasyonların "bir dereceye kadar normale" dönmesinin dört yıla kadar sürebileceğini belirterek, havayolunun geçen hafta sayıları açıklamadan işten çıkarılmaların başladığını söyledi.

EMİRATES’TE 60 BİN PERSONEL ÇALIŞIYOR
Yıllık rapora göre, Emirates krizden önce 4.300 pilot ve yaklaşık 22.000 kabin ekibi dahil olmak üzere yaklaşık 60.000 personel istihdam ediyordu.

Clark, BBC'ye verdiği röportajda havayolunun zaten personelinin onda birini kestiğini ve Emirates'in "muhtemelen birkaçını daha fazla, muhtemelen yüzde 15'e kadar bırakmak zorunda kalacağını" söyledi.
Clark röportajda Emirates'in "diğerleri kadar kötü" olmadığını, ancak pandemic krizinir "Emirates’in şimdiye kadar ki en iyi yıllardan birine doğru ilerlediği sırada oldu ve büyük zarara uğradık" dedi. Dubai merkezli havayolu, Mart ayında yıllık karda yüzde 21'lik bir artış bildirdi.

Bir şirket sözcüsü AFP'ye havayolu şirketinin rapora eklenecek hiçbir şeyi olmadığını söyledi.

IATA: HAVAYOLA ŞİRKETLERİ 84 MİLYAR DOLAR ZARARDA
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), endüstrinin tarihinin en büyüğü olan pandemic kriz sonrasında havayolu şirketlerinin bu yıl 84 milyar dolardan fazla zarar göreceklerini gsöyledi.

Bu haber toplam 1970 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.