• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Emirates, bağlantı için Maldivian ile bir Mutabakat Zaptına imza attı

Emirates, bağlantı için Maldivian ile bir Mutabakat Zaptına imza attı
Emirates, Maldiv Adalarının ulusal havayolu Maldivian ile müşterek tatil paketi fırsatlarını değerlendirmek amacıyla bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

DUBAI - Dünyanın en büyük uluslararası havayolu şirketi olan Emirates, Maldiv Adalarının ulusal havayolu ve lider yerli taşıyıcısı konumundaki Maldivian ile ortak uçuş, iç hat uçuşları ve müşterek tatil paketi fırsatlarını değerlendirmek amacıyla bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

Emirates'in Ticari İşler Direktörü Adnan Kazım konuyla ilgili şunları söyledi: “Maldivler, Emirates ağındaki en popüler tatil noktalarından biri ve ülkenin yerel havayolu şirketi ile iş birliği fırsatlarını değerlendiriyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bir ortak uçuş ve iç hat uçuş sözleşmesi, her iki havayolu şirketine de büyük ölçüde fayda sağlayacaktır. Emirates yolcuları için bu, Maldiv Takımadalarına gidiş-dönüş uçuşlarda daha gelişmiş bağlantılar anlamına geliyor. Maldiv seyahat tutkunları için ise, 120'den fazla uçuş noktasına Dubai üzerinden erişim sağlayan kapsamlı ağımızdan erişimi kolaylaştıracak olmasıdır. Ortaklığımızı güçlendirmeyi ve yolcularımıza kusursuz bir seyahat deneyimi kazandırmayı arzu ediyoruz.”

emirates-046.jpgMaldivler Cumhuriyeti Maliye Bakanı İbrahim Ameer ise verdiği demeçte şunları belirtti: "Emirates'in Maldivler’in turizm sektörü üzerindeki etkisi çok büyük. Emirates uluslararası yolcu trafiği bakımından birinci sırada yer alıyor. İki havayolu arasındaki olası ortaklık, Maldiv ekonomisi için faydalı olacak ve Maldivler ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ekonomik bağları da güçlendirecek.”

Maldivian'ın Yönetici Müdürü Mohamed Mihad ise şu yorumlarda bulundu: "Dünyanın en büyük havayolu şirketi ile bir ortaklık zeminini değerlendirme fırsatı, Maldivian için sonsuz fırsatlara açılan bir kapı anlamına geliyor. Böyle bir iş ortaklığına dayalı büyüme ihtimalleri, faaliyetlerimizin kapsamını genişletmek istediğimiz bugünlerde, Covid sonrası havacılık endüstrisinde kendimizi belirli bir konuma oturtabilmemizi sağlayacak ortaklıklar geliştirebilmek adına önemlidir.Değerlendirilmekte olan iç hat ve ortak uçuş imkânları sayesinde hem Maldivian hem de Emirates, hizmetlerini genişletebilecek ve ayrıca bağlantı seçeneklerini de artıracaklar."

emirates-047.jpg

İki havayolu şirketi, Emirates yolcularının Male'den, Maldivian'ın hizmet verdiği 15'ten fazla yurtiçi ve yurtdışı uçuş noktasına ulaşmak için kolaylıkla rezervasyon yapıp bu noktalara bağlantı uçuşlarını gerçekleştirebilecekleri bir ortak uçuş sözleşmesi üzerinde çalışıyorlar.

Emirates ve Maldivian, ayrıca,  yolcularına dünya standartlarındaki tatil merkezlerinde otel konaklamaları ve özel turlar da dahil olmak üzere, isteğe özel paketler sunabilmek için, kendi tur işletme birimleri arasında da iş birliği fırsatlarını değerlendirmeye alacaklar.

Emirates, Maldiv Adalarına ilk uçuşunu 1987 yılında gerçekleştirdi. Havayolu şu an için adaya haftada 28 uçuş gerçekleştiriyor ve ülkenin ticaret ve turizm anlamında canlanmasına hayati bir destek veriyor. Emirates, yakın tarihte, Maldivler'in en iyi havayolu şirketi unvanını kazandı ve BAE, Birleşik Krallık, ABD, Rusya ve Almanya da dahil olmak üzere üst düzey pazarlardan ada ülkesine 265 bin yolcuyu taşımakta.

Emirates, şu anda, 23 havayolu şirketiyle ve iki demiryolu şirketi ile ortak uçuş/seyahat anlaşmaları imzalamış durumda. Ayrıca, 115'in üzerinde havayolu şirketi ve demiryolu şirketi ile  de iç hat sözleşmesine sahip.

Emirates, global ağı kapsamındaki 120’den fazla varış noktasına Dubai üzerinden uçuşlarını emniyetli bir şekilde yeniden başlatmış durumda. Havayolu şirketi,  yenilikçi ürünler ve hizmetlerle sektöre yön vermesiyle de tanınıyor. Bunların arasında, yolculuğun her aşamasında kapsamlı bir sağlık ve emniyet tedbirleri paketi, Dubai Havalimanında temassız teknoloji çözümleri, esnek rezervasyon politikaları ile ücretsiz Covid-19 tıbbi seyahat yer almaktadır.

Bu haber toplam 681 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.