• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Emirates altı ayda 6000 operasyon personeli işe alacak

Emirates altı ayda 6000 operasyon personeli işe alacak
Emirates uçuş ağındaki popüler rotalarda uçuşlarını yüksek kapasiteli, çift katlı A380 uçağıyla gerçekleştiriyor. Emirates Kasım ayına kadar amiral gemisi A380'de 165.000'in üzerinde ek koltuk sunacak.

DUBAI- Operasyon kadrosunu güçlendirmeyi planlayan Emirates, önümüzdeki altı ayda 6000'den fazla personel işe almayı planlıyor. Aşının daha geniş ölçekte uygulanması sayesinde tüm dünyada kısıtlamaların gevşetilmesiyle birlikte, öngörülenden daha kısa bir süre içinde gerçekleşecek yüksek yolcu talebine yanıt olarak havayolunun global uçuş ağındaki operasyonlarını artırmasını desteklemek için ilave pilot, kabin memuru, teknik uzman ve yer hizmetleri personeline ihtiyaç duyulacaktır.

Emirates uçuş ağının %90'ını halihazırda eski haline getirmiş olup 2021 yılı sonuna kadar salgın öncesi kapasitesine %70 oranında ulaşmak için  ilerliyor. Dünyanın en büyük uluslararası havayolu yükselen talebi karşılamak için uçuş tarifelerinin sıklığını artırıyor. Ayrıca, uçuş ağındaki popüler rotalarda uçuşlarını yüksek kapasiteli, çift katlı A380 uçağıyla gerçekleştiriyor. Emirates Kasım ayına kadar amiral gemisi A380'de 165.000'in üzerinde ek koltuk sunacak.

Emirates Havayolu Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed Bin Said Al Maktum yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Emirates daima Dubai'nin gelişmesinin merkezinde yer almıştır. 6000 ilave operasyon personeline gereksinim duymamız Dubai ekonomisinin yaşadığı hızlı toparlanmayı simgelemekte olup tüketici, seyahat ve turizm sektörlerindeki işletmeler dahil olmak üzere birçok başka işletme genelinde fırsatları ve diğer olumlu gelişmeleri beraberinde getirecektir.

emirates-044.jpgSınırların yeniden açılması ve seyahat protokollerinin gevşetilmesi doğrultusunda operasyonlarımızı ihtiyatlı bir şekilde eski haline getiriyoruz ve olumlu ekonomik toparlanma göstergeleri ve sürekli artan taleple birlikte 2022 yılı ortalarından itibaren salgın öncesi konumumuza geri dönmeyi umuyoruz."

Eylül ayında, Emirates, seyahat sektöründeki toparlanmanın getirdiği operasyon gereksinimlerini desteklemek adına Dubai'deki merkezinde çalışmak üzere 3000 kabin memuru ve 500 havalimanı hizmetleri çalışanını işe almak için dünya çapında bir kampanya başlattı. Seyahat talebinin ilk öngörülere göre daha fazla hız kazanmasıyla birlikte, Emirates Dubai'de ve uçuş ağı genelinde 700 yer hizmetleri personeline daha ihtiyaç duyuyor.

Ayrıca, havayolu Dubai merkezli Uçuş Operasyonları ekibine katılmak isteyen 600 nitelikli pilota heyecan verici kariyer fırsatları sunuyor. Adaylar pozisyonlar ve şartlarla ilgili daha fazla bilgiye https://www.emiratesgroupcareers.com adresinden ulaşabilirler.

İşe alım hedefi kapsamında, Emirates ayrıca Dubai merkezli ve yurt dışı istasyonlarında çalışmak üzere uçak mühendisleri ve teknik destek ekibinden oluşan 1200 vasıflı teknik personel işe alarak teknik ekibini de güçlendirmeyi amaçlıyor. Emirates dünya üzerindeki en büyük Boeing 777 ve Airbus 380 filolarına sahiptir. Filosu halihazırda 263 geniş gövdeli uçaktan oluşan havayolu, gelecek talebi karşılamak adına Airbus A350, Boeing 787-9 ve Boeing 777-X tipi uçaklar dahil çok sayıda yeni uçak siparişi vermiştir.

Emirates'in tüm Boeing 777 uçakları aktif olarak hizmet vermekte ve hem yolcu hem de kargo seferleriyle 120'den fazla noktaya uçuş gerçekleştirmektedir. Ayrıca, amiral gemisi A380 ile 18 şehre sefer yapan havayolu bu sayıyı yakında %65'in üzerinde artırarak Kasım ayı sonunda 27 uçuş noktasına ulaşmayı planlıyor. Aralık ayına kadar, son iki A380'nin teslimatı tamamlanarak Emirates filosuna katılacak ve A380 uçaklarının yaklaşık 50 tanesi aktif hizmete geri dönmüş olacak. 

Dubai'nin kültür çeşitliliği, vergi muafiyeti koşulları ve lider yaşam, çalışma ve eğlence altyapısı dünyanın dört bir yanından insanları çekmeye devam ederken 200' ü aşkın farklı milliyetten ziyaretçi Dubai'yi evi olarak görüyor.

Dubai'nin salgına verdiği güçlü yanıt ülkenin güçlü lider ekibi ve hedefe ulaşmaya yönelik etkin kamu ve özel ortaklıkları ile başarıya ulaşırken, sürekli olarak dünyada salgınla en etkili mücadele eden ülkeler arasında gösteriliyor. Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki hızlı aşı uygulaması ve net salgın protokolleri Dubai'nin Temmuz 2020'den beri uluslararası turizm ve iş aktivitelerine hızlı ve güvenli bir şekilde kapılarını yeniden açmasını sağlamıştır. Halihazırda, BAE nüfusunun %86'sı COVID-19'a karşı tam doz aşı yaptırmış ve %96'sından fazlası en az bir doz aşı olmuştur. Ülke 100 kişi başına uygulanan aşı sayısı bakımından dünyada ilk sırada yer alıyor.

Bu haber toplam 901 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.