• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Emirates, %90’lık dolu uçuyor

Emirates, %90’lık dolu uçuyor
Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, Türkiye’de 20 yılı geride bıraktı. 20 yılda şirket Türkiye’de yüzde 700 büyüdü ve yüzde 90 dolu uçuyor.

İSTANBUL- 1985 yılında kurulan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin uluslararası havayolu şirketi olan Emirates Havayolları ilk yılında iki kiralık uçakla başladığı uçuşlarına bugün filosunda bulunan 111 adet uçakla devam ediyor. Ayrıca havayolu bu sene 10.su düzenlenen Dubai Airshow’da verdiği siparişlerle havacılık tarihini yeniden yazdı. Emirates10.Dubai Airshow’da 120 adet A350, 11 adet A380 ve 12 adet Boeing 777-300ER siparişi verdi.

 

1987 yılında  Dubai-İstanbul arasında haftada iki kere Frankfurt bağlantılı , 187 yolcu kapasiteli Boeing 727 tipi uçaklarla uçmaya başlayan  Emirates  1 Mart 2006 tarihinden itibaren ise Dubai – İstanbul arasında, 1000’ün üzerinde kanala sahip ice uçak içi eğlence sistemi ile donatılmış 2 sınıflı kabinden oluşan Boeing 777-300ler ile uçuşlarını sürdürüyor. Emirates, 20. yılını tamamladığı 2007’de yüzde 90’lık doluluk oranını ile uçuyor Emirates’in Türkiye’den en çok yolcu taşıdığı noktaların başında merkezi Dubai gelirken onu Hong Kong, Şanghay, Johannesburg ve Maldivler takip ediyor.

 

Türkiye’de kurulduğu ilk günden beri sadece  bir havayolu şirketi değil iki ülke arasındaki ticari ilişkileri arttırmak amacıyla bir ticaret ofisi gibi çalışan Emirates İstanbul ofisi, Dubai ve Türkiye arasındaki ticareti teşvik etmek amacıyla araştırmalar yaparak her iki ülkedeki iş adamlarına olanaklar sundu. Havayolu hala bu misyonunu devam ettirerek ticaret yapmak isteyen kişileri doğru adreslere yönlendirerek ülke ekonomisine de katkıda bulunuyor.

 

Emirates Türkiye, Romanya, Bulgaristan Bölge Müdürü Bahar Ahmet Birinci: “13 yıl önce Türkiye ve Dubai arasındaki ticareti canlandırmaya yöneldik. Öncelikle dış ticaretle buranın tanıtımını sağlamaya çalıştık. İş dünyasını çekmeye yöneldik. Daha sonra bölgenin turistik yanını ortaya çıkarmaya başladık. Bu çabalar karşılığı daha ilk senede İstanbul’dan Dubai’ye yolcu sayımız, yüzde 400 arttı. Hizmetleriyle, çalışanlarıyla; başarısını ve kalitesini tüm dünyada kanıtlamış bir havayolunda çalışmaktan ve bu başarının bir parçası olmaktan oldukça mutluyuz. Emirates sürekli büyüyen bir şirket ve biz de bu büyümeye katkıda bulunuyoruz, yalnızca Emirates’in büyümesine değil gerek iş gerekse de turistik amaçlı  ülkeler arasi karşılıklı taşıdığımız yolcular ile  ülkemizin de büyümesine katkıda bulunuyoruz” dedi.

 

Havayolunun Türkiye uçuşlarına başladığı ilk günden itibaren çalışan Havaalanı İstasyon Müdürü Şahin Nalbantoğlu: “Emirates’in uçuşlarına başladığı ilk günden beri bu şirkette çalışıyor olmaktan büyük gurur duyuyorum.  Sürekli büyüyen ve gelişen bu ailenin ilk günden beri bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

 

EMIRATES; SPOR, SANAT VE KÜLTÜRE DÜNYA ÇAPINDA DESTEK VERİYOR

 

Emirates havayolları dünya çapında futbol, at yarışları, tenis, golf gibi spor aktivitelerine sponsor olurken Türkiye’de de uçmaya başladığı günden beri çeşitli kültürel aktivitelere desteğini sürdürüyor.

 

Emirates, Türkiye’de IKSV’nin düzenlediği Caz Festivali kapsamında 1995 yılından beri çeşitli konserlerin gösteri sponsorluğunu üstleniyor. Havayolu son olarak 2007 yılında İstanbullu müzikseverleri Robert Plant ile buluşturdu.

 

Ayrıca havayolu bu sene IKSV (İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı) ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Bir Tam Bir Öğrenci kampanyası ile Türkiye’den bilet alarak first ve business class uçan her yolcusu adına, kültürel faaliyetlere, maddi imkansızlıklar nedeni ile katılamayan üç öğrenciyi sanatla buluşturarak yarının sanat severlerinin gelişmesine bugünden katkıda bulundu. Ağustos ayında sona eren bu projeyleEmirates1045 öğrenciyi sanatla buluşturdu.

 

Emiretes, ayrıca uçak içi dergisi “Open Skies”da Türkiye’ye sık sık yer vererek Turkiye’nin tanitimina da katkida bulunuyor.

 

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketi olan Emiretas, en karlı 3, en büyük 20 havayolu şirketi arasında yer alıyor. Dünyanın en genç filolarından birine sahip olan ve toplam 6 kitada 97 noktaya sefer düzenleyen Emirates Havayolları,  İstanbul – Dubai arasında her gün 427 kişilik Boeing 777-300 tipi uçaklar ile uçuyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.