• BIST 9642.25
  • Altın 2494.455
  • Dolar 32.5887
  • Euro 34.8378
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Emin Çakmak: Türsab’a barış getirmek istiyoruz

Emin Çakmak: Türsab’a barış getirmek istiyoruz
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak : Türk turizmcileri artık paydaşlar arası iç çatışmalardan yoruldu. Öncelikli iç huzuru getirmek istiyoruz.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ANTALYA –
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, Akra Barut Hotel’de acentelerle “Otak Akıl” buluşmasında Türk turizmcilerinin artık paydaşlar arası iç çatışmalardan yorulduğunu belirterek “Biz turizmde barış, huzur ve birlik için aday olduk. Birilerinin yaptığı gibi kin ve nefret tohumları saçarak Türsab’a aday olmadık. Hedefimiz Türk turizmine doğru hizmet vererek, layık olduğu seviyeye çıkarmaktır. Barış ve huzuru, karşılıklı saygıyı öncelikle kendi içimizde hayata geçirirsek dünyada yarıştığımız ülkelere karşı daha başarılı oluruz” dedi.

emin-antalya--013.jpgemin-antalya--014.jpg

emin-antalya--002.jpg
EL KOYMA SEBEBİ HUZURSUZLUK

Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, Türsab kongresinin ertelenmesinden sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kongrenin yapılması için hakem heyetini atamasındaki ana sebeplerden birinin Türsab’ın içindeki bazı kişilerin yarattığı karışıklık ve ne sebeple olduğu belli olmayan kin duygularını dışarı vurarak ortamı germesinden kaynaklandığını söyledi. Emin Çakmak “Türsab Hepimizin ekibi olarak biz turizmde barış, sevgi ortamını yaratarak acentelerin menfaatine olan hizmetleri geliştirmek istiyoruz. Dolayısıyla bu çalışmalar Türk turizmine olumlu şekilde yansıyacaktır” dedi.

emin-antalya--010.jpg

emin-antalya--003.jpgACENTELER TÜRSAB’I EMANET EDERKEN İYİ DÜŞÜNMELİ
Ortada 18 yıllık hatalarla batmaya yüz tutmuş bir Türsab gemisi ve o geminin yan yatmasında 12 yıllık payı olup daha çok batırmak için ortaya çıkıp aday olanlar bulunduğunu belirten Emin Çakmak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türsab gemisini bu felaketten kurtarıp yeniden yüzdürmek için çalışan Emin Çakmak ve Türsab Hepimizin ekibi var. Sağduyu sahibi acentelerin kongrede geleceklerini kime emanet edeceklerini iyi düşünerek oylarını kullanacaklarına inanıyorum.

emin-antalya--011.jpg

emin-antalya--004.jpgOYLARI KİMLERİN NASIL BÖLDÜĞÜNÜ UNUTMAYALIM
Geçmişte yaşananları unutmamak lazım. Bunlardan ders çıkarmalıyız. Bir yanda yıllardır gerçek muhalif olan Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak ve Türsab Hepimizin ekibi, diğer tarafta geçen dönem mevcut yönetimden istifa ederek değişim adı altına eski yönetimin devamı olarak aynı anlayışla yola çıkarak oyları bölen proje muhalefet var. Yani geçen kongrede mevcut yönetimden “hata yapmışız” diyerek 12 yıl sonra ayrılıp üç ay kala aday olarak ortaya çıkan oyları bölerek Başaran Ulusoy’un bir dönem daha koltuğunda oturmasını sağlayan proje muhalefet var.

emin-antalya--006.jpgSEÇİLİRSEK FARKI KISA ZAMANDA GÖRECEKSİNİZ
Emin Çakmak ve Türsab Hepimizin ekibi olarak hiçbir zaman o koltuklarda oturarak acentelere hizmet etme fırsatı yakalayamadık. Ancak proje muhalefet 12 yıl boyunca o koltuklarda oturdu hiçbir proje gerçekleştirmedi ve acentelerin haklarını koruyan işlere imza atmadı. Şimdi acenteler Türsab Hepimizin ekibine fırsat verirlerse 18 yıllık kaybın telafi edidiğini ve aradaki farkı çok kısa sürede anlayacaklar.

Türsab’ı, turizm sektörünün projelerini ve paydaşlarının çıkarlarını koruyucu çalışmaları yapıcı sivil toplum kuruluşu haline getirmek hedefimizdir.

Türsab ile Türsav 'ın şirketleri ve iştiraklerini zarar eden şirketler değil, sektörümüzü ileriye taşıyacak projelerini finanse edecek şirketler haline getirebiliriz. Bütün bunları yaparken ana hedefimiz var. Türsab’a ve üyelerine hak ettiği itibarını yeniden kazandırmaktır.

emin-antalya--007.jpgAYIPLARINI YANLIŞLARLA ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR
Biz o görevlerde hiç bulunmadık. Buhar olan 250 milyon liranın kaybında payımız yok. İnsanlar bir göreve talip olurken geriye doğru bakmalı veya yanına alacakları kişieri iyi seçmeliler. Aslında Başaran Ulusoy’n geçen kongrede ortaya koyduğu Türsab’ın karar defterlerinin sayfalarının yer aldığı “Mavi Kitap” herşeyi açıklıyor. Ulusoy “Her kararda imzaları var. Neyi inkar ediyorlar. Bugün eliştirdikleri heryeşi kendileri imza ederek Kabul etmişler” diye kürsüden bağırmıştı. Bütün bunlar olurken 60’ından sonra vahiy mi geldi de acentelere hizmet edeceklerni iddia ediyorlar. Acentelerin karşısına çıkıldığında önce geçmişin hesabını vermek zorundalar. Ayrıca acentelerin global menfaati için ne yaptıklarını bildirmeliler. Ancak bu saydıklarımızın hiçbiri ortada yok. Sadece yanlarına aldıkları bazı kişilerle “belden aşağı siyaset” yaparak kendi ayıpların örtbas etmek istiyorlar.

emin-antalya--009.jpg500’E YAKIN ETKİNLİK YAPTIK
Biz o koltuklarda oturmadan hayata geçirdiğimiz projelerle acentelere iş yaratmaya çalıştık. Biz iki yıl içinde değil 2005’ten beri yurtiçinde ve yurtdışında 500 ‘e yakın etkinlik yaptık. Sadece kendimiz için değil yanımıza acenteleri, otelleri, rehberleri ve turizmin diğer paydaşlarını katarak yaptık. Hemde hafife aldıkları küçük küçük konseylerle yaptık. Arkamızda ne dvlet vardı ne de Türsab… Ayrıa devletten bir dolar bile almadık. Biz o koltukları meşgul etmedik. Türk turizmine milyarlarca dolar kazadırdık.

emin-antalya--012.jpgHALA LİSTELERİNİ AÇIKLAMADILAR
Biz birer acente olarak adayların karşımıza çıkaracakları ortak veya ayrı yönetime aday listelerini bekliyoruz. Hazirun listesi bile askıda iiarazlar sürüyor. Ancak birleştiklerini iddia eden diğer adaylar kendi listelerin kim vurduya gitirmek için son güne bekletiyorlar Ya da birbirlerine aldatıyorlar. Bunun neresi değişim? Bu bize göre acentelerin özgür iradesine ve seçme hakkına karşı saygısızlıktır.

Bu haber toplam 3023 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.