• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Elite World Hotels yatırımla büyüyor

Elite World Hotels yatırımla büyüyor
Türkiye’nin hızlı büyüyen ve marka değeri giderek yükselen yerli zincir otellerinden Elite World Hotels yönetimi iftar yemeğinde buluştu.

ÖZKAN ALTINTAŞ,TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye’nin hızlı büyüyen ve marka değeri giderek yükselen yerli zincir otellerinden Elite World Hotels yönetimi Elite Hotels Genel Müdürü Ünsal Şınık ev sahipliğinde turizm yazarları ile iftar yemeğinde buluştu.

OTELLERİN YÖNETİMİ BULUŞTU
Elite Hotels Merkez Satış ve Pazarlama Müdürü Emel Elik ile Elite World Business Taksim Oteli Genel Müdürü Faik Alsaç, Elite Wold Business Florya Oteli’nin Genel Müdürü Adem Amusen, Elite World İstanbul Otel Müdürü Timuçin Derelioğlu, Elite Hotels Satış ve Pazarlama Müdürü Mustafa Meriç, Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Bilgen ile yönetimin ev sahipliğinde verilen iftar yemeğinde otel özel menü sunuldu.

unsal-sinik2.20150709110228.jpg

elite-world-marmaris.jpg

5 YILDA 9 OTEL

Elite World Otelleri zincire 5'inci halkayı Marrmaris ile ekleyen Elite Hotels Genel Müdürü Ünsal Şınık, 2014, 2015 yıllarının Elite World Hotels için için yatırım yılları olduğunu söyledi. Ünsal Şınık, Elite World Otellerinin 5 yıl içerisinde otel sayısını 9’a çıkarmayı hedeflediğini belirterek “Elite World Otelleri zinciri, ilk “resort otel”ini Marmaris’te açtı. İstanbul Taksim, Florya ve Van’da yer alan Elite World Otelleri’nin ardından ilk resort yatırımını toplam 25 milyon dolarlık bir yatırım ile hayata geçirdi. 93 odada 186 yatak kapasitesiyle hizmet veren Elite World Marmaris Otel’de 16 yaş üstündeki konuklarına “tam pansiyon plus" konseptiyle hizmet veriliyor” dedi.

elite-wold-yonetim.jpg

SIRA YURTDIŞINDA

Ünsal Şınık, “Şimdi sıra yurtdışında” diyerek büyüme hedefleri doğrultusunda, sırada Güneşli, Maltepe ve St. Petersburg’un bulunduğunu anlattı. Şınık, önümüzdeki dört yılda hizmete sunacağı yeni otelleri ile otel sayısına dokuza çıkaracağını söyledi. Toplamda 490 milyon dolarlık bir yatırım ile hayata geçirilecek yeni oteller ile zincirin yatak kapasitesi 4 bin 966'ya, grubun toplam istihdamı da 1.765'e yükseleceğini anlatan Elite World Otelleri Genel Müdürü Ünsal Şınık şunları anlattı: "Elite World Otelleri olarak Marmaris Otel'in ardından dört yeni otel daha açmayı planlıyoruz. 2014 yılında çalışmalarına başladığımız, 120 milyon dolar yatırım yaptığımız İstanbul Basın Ekspress yolundaki Elite World Europe Otel, grubun en büyük kapasiteye sahip oteli olacak. Toplam 401 odalı bir kongre oteli olacak olan Elite World Europe Otel, 1 Mayıs 2016'da hizmete girecek. Ayrıca bu yaz İstanbul Maltepe'deki arazimizde 350 odalı Elite World Asia Otel'in inşaatına başlıyoruz. 115 milyon dolarlık bir yatırım olan bu otel de 2017 yılında açılacak" dedi.

unsal-sinik5.jpg

HEDEF: BERLIN, MÜNIH, VIYANA VEYA BUDAPEŞTE
Hedefi yurtdışına çevirdiklerini belirten Ünsal Şınık, çalışmaları şöyle özetledi: "Geleceğinin çok parlak olduğuna inandığımız St. Petersburg'da geçen yıl iki arazi almıştık. Biri beş, diğeri dört yıldızlı olmak üzere iki otelin inşaatına başladık. Onların açılışı da 2018'in ilk yarısı olacak. St. Petersburg'daki 700 odalı beş yıldızlı Elite World St. Petersburg Moskovsky, 145 milyon dolarlık, 180 odalı dört yıldızlı Elite World St. Petersburg ise 85 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçecek. İstanbul'un yatırıma doyduğunu, Anadolu illerindeyse beş yıldızlı otel yapmanın karlı olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle yurtdışına açıldık. St. Petersburg'un ardından Litvanya'nın Vilnius kentini odağımıza aldık. Bundan sonra ise Berlin, Münih, Viyana veya Budapeşte şehirlerinden birini seçeceğiz." 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.