• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Elektronik sigara siteleri kapandı

Elektronik sigara siteleri kapandı
Sağlık Bakanlığı'nın elektronik sigaralara yasak getirmesinden sonra firmalar, istemeyerek de olsa satışlarını durdurdu

İZMİR - Sağlık Bakanlığı'nın elektronik sigaralara yasak getirmesinden sonra firmalar, istemeyerek de olsa satışlarını durdurdu. İnternette www.sigarayibiraktim.com adresinden elektronik sigara satan Denizweb de sitesini kapattı.

Bakanlığın nikotin içeren elektronik sigara ve kartuşları, bağımlılık yapma riskinin fazla olması ve sigarayı bıraktırıcı çalışmaları engelleyebileceği gerekçesiyle yasaklandığını açıklamasından sonra firma şu duyuruyu yaptı: "Bünyemizde hizmet veren www.sigarayibiraktim.com sitesi kapatılmıştır. Yasal prosedürün netleşmesi halinde yeniden yayına geçebiliriz."

 

Nikotin içeren elektronik sigara ve kartuşların, alım yolu ve dozu dikkate alındığında yüksek dozda nikotin alınma, dolayısıyla bağımlılık yapma riskinin fazla ve sigarayı bıraktırıcı çalışmaları engelleyici olması sebebiyle Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Beşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Danışma Komisyonu'nca yasaklanmasına karar verildi. Elektronik sigaranın bir yıldır Türkiye'de yoğun olarak satıldığını, televizyonlarda reklamlarının yapıldığını hatırlatan Denizweb Genel Koordinatörü Yusuf İnan, fiyatlarının Çin ve Hongkong piyasasında 25 ile 60 dolar arasında olduğunu, ilk elden ise 10 ile 30 dolara alınabildiğini vurguladı. Bu ürünü Türkiye'de 450 YTL'ye satanlar olduğunu hatırlatan İnan, bazı firmaların da yasak dışında tutulduğunu iddia etti. İnan, "Elektronik sigara yasaksa her ticari kurum ve kuruluşu kapsamalı, bazı markalar bunun dışında olmamalı. Gelişen olaylar, bu yasağın büyük sigara kartellerinin baskısı neticesinde olduğu izlenimini veriyor. Sigara kartelleri, elektronik sigaranın yayılmaması için bu kararı aldırmış olabilir. Bakanlığın yasaklama gerekçesi nikotin bağımlılığı ve özendirmeyse gerçek sigara bu zararların daha fazlasını veriyor. Sigara hem nikotin bağımlısı yapıyor hem de öldürüyor. Problem yasakla çözülecekse, gerçek sigara da yasaklanmalı." dedi. Bir dönem Marlboro sigarasının da yasaklandığını ama el altından yüksek fiyatlarla satıldığını hatırlatan Yusuf İnan, şimdi de elektronik sigaranın karaborsaya düşeceğini ifade etti.

 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.