• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Eğitim için deve güreşleri

Eğitim için deve güreşleri
Antalya'nın Kumluca ilçesinde Karatepe Stadyumu'nda yapılan güreşlerden elde edilen gelir bu okulun çevre düzenlemesi için harcanacak. .

ANTALYA-Antalya'nın Kumluca ilçesinde geleneksel olarak yapılan deve güreşleri büyük ilgi gördü. Hacıveliler Köyü İlköğretim Okulu Bahçe Duvarı Yaptırma Derneği tarafından organize edilen ve Karatepe Stadyumu'nda yapılan güreşlerden elde edilen gelir bu okulun çevre düzenlemesi için harcanacak.

Nazilli, Aydın, Marmaris, Antalya, Demre ve Kumluca'dan yaklaşık 60 devenin katıldığı güreşleri 5 bin kişi izledi. Müsabakalarda ilk önce küçük, daha sonra büyük develer güreşti. Özellikle büyükler kategorisinde heyecanlı dakikalar yaşandı. Deve sahipleri develeri sakinleştirmek için yoğun çaba harcarken, zaman zaman da tansiyonlar yükseldi.

 



Güreşler öncesi bir konuşma yapan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Türk kültürünün devamı niteliğindeki deve güreşlerinin unutulmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Başkan Çetinkaya, "Bu güreşler atalarımızdan devam eden adet ve ananeler. Onların mirasına sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur." dedi. Hacıveliler köyü muhtarı aynı zamanda Dernek Başkanı Azizi Atıcıoğlu ise, güreşleri izlemeye gelerek kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. Atıcıoğlu, "Bizi yalnız bırakmayan deve sahipleri ve izlemeye gelen hemşerilerime teşekkürü bir borç biliyorum." dedi.

 

Daha sonra yapılan güreş ağalığı ihalesini Kumluca'dan Mustafa Durakoğlu 25 bin YTL ile kazandı. Kendisine hediye edilen koçu Kumluca Jandarma Komutanlığı'na hediye eden Durakoğlu, eğitim faaliyetlerine de ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

 

Görsel şov niteliğini taşıyan etkinlikte kazanan develer ilan edilmedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.