• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Eğitim gemisinin geleceği tartışıldı

Eğitim gemisinin geleceği tartışıldı
Bodrum'da imece usulü ile inşa edilen 32 metrelik STS "Bodrum" yelkenli eğitim gemisinin kiralama süresinin dolmasına az kala geleceği tartışıldı,

MUĞLA- Bodrum'da imece usulü ile inşa edilen 32 metrelik STS "Bodrum" yelkenli eğitim gemisinin kiralama süresinin dolmasına az kaldı.   Nisan 2008 de Denizciler derneğine olan kiralama süresi dolan STS "Bodrum" Yelkenli eğitim gemisinin geleceği ile ilgili toplantı Yelkenli eğitim gemisinin salonunda yapıldı.



Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan'ın başkanlığında; yapılan toplantıda, Denizciler Derneği, Deniz Ticaret Odası, Bodrum Belediyesi, BOYTAV, BOSAV yetkilileri,  Bodrum Liman başkanı Eray Aykanat ve Era Yelken Klübü'nden Erman Aras bir araya gelerek geminin geleceği hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Denizlerine sahip çıkacak, bilinçli kullanarak ülke ekonomisine katkı sağlayacak, denizlerin kirlenmesine ve kirletilmesine engel olacak, kötü alışkanlıklara yönelmeyecek, yüreği vatan ve millet sevgisiyle dolu olacak gençler yetiştirebilmek amacıyla hayata geçirilmiş bir proje olan STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi, bu konuya duyarlı birçok kişi, kurum ve kuruluşların katkıları ile tamamlanmış ve ekim 2001 tarihinden itibaren eğitim programlarına başlamıştı. O tarihten günümüze kadar bizi yurt içi ve yurt dışında temsil eden STS "Bodrum" yelkenli eğitim gemisinin Nisan 2008 de Denizciler derneğine olan kiralama süresinin dolması nedeniyle, geminin geleceği ile ilgili önemli kararlar alındı.



Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan geçmişten bu güne kadar Bodrum da her uygarlığın bir eser bıraktığını ve bir sembol ile anıldığını belirterek, "STS "Bodrum" yelkenli eğitim gemisi Bodrum'un bir sembolüdür. Bodrum Kaymakamlığı olarak 2 ay içinde yelkenli gemiye ilk desteği biz yapacağız. Burada bulunan diğer dernek arkadaşlarımızda yirmi bin YTL katkıda bulunarak gemimizin Bodrum'da eğitimine devam etmesini sağlayacaklardır. 
Bu gemi imece usulü ile yapılmış ve bu günlere gelmiştir, Bodrum'un bir sembolüdür. Yakın tarihte övünebileceğimiz ve Bodrumlunun eseri olarak gösterebileceğimiz bir sembolümüzdür. Bu gemide eğitim gören ve mezun olan öğrencilerimize, yatlarda ivedi şekilde iş verilmelidir. Bu şekilde Bodrum'a büyük getirisi olan Mavi Yolculuk yılarca sürecektir. Bizler geminin buradan başka bir yere gitmesini istemeyiz. Gemiye Bodrum ve Bodrumlu muhakkak sahip çıkacaktır, buna inanıyoruz" dedi.

 



Okul Gemisi Destekleri Bekliyor...

 

Erman Aras, Okul gemisini ortaklaşa bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek; "2001 yılında bu güne Denizciler derneğinin işlettiği okul gemisi büyük sıkıntılar çekmiştir. Bu gemiyi bu gün sadece koruyabiliyoruz, eğitime geçiremiyoruz. Okul gemisini Bodrum'un ve Ülkemizin gururu haline getirmek hepimizin en büyük amacıdır. Bu gün burada kuracağımız işletim komitesi olarak, bütün karaları beraber alacağız ve her kurum bütçesinden Yirmi bin YTL verecektir. Odalar Birliği ve Muğla Valiliği gibi kurumları da bu olayın içine çekerek, en sonunda okul gemisini kendi kendini idare eder hale getireceğiz. Ayrıca sponsorsuz işler yürümediğinden sponsor arayışı içine de girmiş bulunmaktayız. Türkiye'nin yüz akı; okul gemisi bir laboratuardır. Başkanlığını BOSAV'ın (Bodrum ve Karya Bölgesi, Kültür, Sanat ve Tanıtma Vakfı) yapacağı gemi en kısa zamanda bütçesini oluşturacaktır. Bizler el sıkışmak için burada bir araya  geldik, bir eğitim kurumu olan okul gemisi kar amacı gütmeden, sistemini doğru çalıştırarak yine güzel işlere imza atacaktır" dedi.

 



Geçmişteki eksikliklerden ders alınmalıdır...

 

Denizciler Derneği Yönetim kurulu üyesi Nedim Danacı okul gemisinin yapılırken Bodrum Esnafından yardım alındığını belirterek başladığı konuşmasında; " 2000 yılında olduğu gibi  Aynı şekilde harcamalarının Bodrum esnafı tarafından karşılanacağına inanıyorum. Ayrıca okul gemisinde yapılan işler hakkında yılda dört kez bülten çıkararak Bodrumluları ve burada yaşayan halkımızı bu konuda bilgilendirebiliriz. Gemimize herkesin destek olacağından eminim" dedi.

 

BOYTAV genel sekreteri Ersun Ezgimen ise büyük sponsorların dikkatini geminin üstüne çekerek, okul gemisinin daha da ileriye taşınabileceğini belirtti.

 



Bodrum Liman Başkanı Eray Aykanat STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisine her türlü desteği vereceklerini belirterek; " Denetleme ve gerekli izinler konusunda kendilerine gereken konularda yardımcı olacağız. Hizmet gemisi sınıfında geçen gemimiz Bodrum ve Türkiye'nin yüz akıdır" dedi.

 



Bodrum belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Apak, "Biz belediye olarak maddi ve manevi her türlü desteği vermeye hazırız. Okul gemisinin bu güne kadar olan süreci rapor haline getirilmeli ve geçmişte yapılan eksikliklerden ders alınmalıdır. Kurulan komite eksiklikleri kısa sürede gidererek gemideki sıkıntıların üstesinden gelmelidir" dedi.  Daha sonra Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan'ın başkanlığında toplanan yetkililer okul gemisinde kale manzaralı fotoğraf çektirerek, gemiyi ilerde daha güzel günlere taşıyacaklarının sözünü verdiler.

 



STS  BODRUM OKUL GEMİSİ

 

2001 yılında yapımı tamamlanan ve Cumhuriyet tarihinin ilk "Okul Gemisi" olan STS BODRUM, 30 metre boyunda, 7 metre genişliğinde, 400 metrekare yelken alanına sahip bir bir tekne.  Yaz aylarında turizme hizmet veren Okul Gemisi Şirket gezileri için veya birlikte hem yelken eğitimi alıp hem de Gökova kıyılarında seyretmek isteyen gruplara hizmet veriyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.