• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Egeli işadamları Avrasya ile

Egeli işadamları Avrasya ile
Avrasya'lı 12 ülkeden 400 işadamı Ege ve Batı Akdeniz Sanayi ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) üyeleriyle bir araya geldi.

İZMİR -Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu( TUSKON) tarafından İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Avrasya Dış Ticaret Köprüsü programına katılmak üzere Türkiye'de bulunan Avrasya'lı 12 ülkeden 400 işadamı Ege ve Batı Akdeniz Sanayi ve İşadamları Federasyonu(ESİDEF) üyeleriyle bir araya geldi.

TUSKON tarafından düzenlenen ve Avrasya coğrafyasını kapsayan dış ticaret organizasyonlarının ikincisinde, 300'ü Egeli bin 500 Türk iş adamı, bölge ülkelerinden gelen 383 firma adına katılan 400'ün üzerinde işadamı ile görüştü.



Dünyada değeri ve önemi hızla artan enerji kaynaklarının bölge ekonomilerini giderek daha da zengin ve cazip hale getirdiğine dikkat çeken ESİDEF Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, tarihi İpekyolu'nu da içine alan geniş Avrasya bölgesinin ekonomik potansiyeli ile dünyanın yükselen ekonomilerinden biri haline geldiğini belirtti. Ramazan Davulcuoğlu şu bilgileri verdi: " Rusya'dan Kazakistan'a Avrasya coğrafyası Türk iş dünyasının etkin olduğu bir alan. Bu ülkeler ile henüz gerçek potansiyeli yansıtmasa da ciddi ticari ilişkilerimiz var. Özellikle Türk müteahhitlik firmaları bu coğrafyada çok etkin ve ciddi bir güven oluşturmuşlar. Tarihi ve coğrafi yakınlık ticareti kolaylaştırıyor. Federasyonumuz üyesi iş adamları ciddi bağlantılar kurdular. KOBİ ağırlıklı üye profilimizin bu ve benzeri organizasyonlar ile dış ticarette her geçen gün daha iddialı olduğunu görmek, amacımıza ulaştığımızı göstermesi bakımından önemli."

 

KOBİ'lerin dış ticaret etkinliklerini artırmaya büyük önem verdiklerini vurgulayan ESİDEF Başkanı Ramazan Davulcuoğlu özellikle KOBİ 'leri dış ticaret ile tanıştırmada, TUSKON düzenlediği ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın desteklediği 'Dış Ticaret Köprüsü' organizasyonlarının büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade etti. Ramazan Davulcuoğlu, Avrasya ülkelerinin Türk KOBİ'lerinin rekabette zorlanmayacağı coğrafya olduğunu hatırlattı ve şunları söyledi: " 1990 yıllar ile birlikte özellikle Doğu Avrupa, Kafkaslar ve Türk Cumhuriyetleri'ne yönelen Türk işletmeleri adı geçen pazarlara rakiplerine göre daha erken girseler de, bu ülkelerde büyük varlık gösteremediler. Pazarı sonradan keşfetmelerine rağmen Batılı ve Uzakdoğulu firmalar ağırlıklarını hissettiriyorlar. Dünya devleri bu pazarda yerlerini her geçen gün sağlamlaştırıyor. Ancak her şeye rağmen Türk firmalarının şansı devam ediyor. Bazı sektörlerdeki başarılı işler Türk firmalarına yönelik güven atmosferi oluşturuyor. "

 

Toplantıya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Moğolistan, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Tacikistan, Türkmenistan ve Ukrayna katıldı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.