• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Efeler diyarı Balıkesir, Dünya Termal Zirvesi’ne evsahipliği yapıyor

Efeler diyarı Balıkesir, Dünya Termal Zirvesi’ne evsahipliği yapıyor
Balıkesir, Edremit’te 4. Uluslararasi Termal & Sağlık Turizm Zirvesi’nde 55 ülkeden 250 alım heyeti, 56 medya mensubu ve 250’ye yakın bölge seyahat acentesi 25-29 Eylül 2019’da yapılacak buluşuyorlar.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
BALIKESİR / EDREMİT - Dünya sağlık turizmini yönlendiren 56 ülkeden 300 alım heyeti, 56 medya mensubu ve 250’ye yakın bölge seyahat acentesi 25-29 Eylül 2019’da yapılacak Balıkesir, Edremit’te 4. Uluslararasi Termal & Sağlık Turizm Zirvesi’nde buluşuyorlar. Böylece Kurtuluş Savaışı’mızda ön saflarda savaşarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlere gelmesinde büyük payı olan “Efeler Diyarı” Balıkesir dünyadan gelecek sağlık turizmcileri ile yeni bir heyecan yaşayacak.


balikasir-zirve.jpg

balikasir-zirve-001.jpg

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği – THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak önderliğinde Balıkesir Valisi ve Kongre Onursal Başkanı Ersin Yazıcı himayesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın desteğiyle Balıkesir, Çanakkale bölgesi Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Türk hava Yolları, Balıkesir Ticaret Odası ve kuruluşların işbirliğinde düzenleniyor.

balikesir.png

VALI ERSIN YAZıCı : GÜNEY AVRUPA’NıN TERMAL BAŞKENTI ADAYI

Balıkesir Valisi ve Kongre Onursal Başkanı Ersin Yazıcı , 30000 hektar büyüklüğünde 8 bölge termal turizm merkezi ilan edilerek korumaya alındığını ve suların özellikleriyle Balıkesir’i Güney Avrupa’nın termal başkenti adaylığına taşıdığını belirterek şunları söyledi: “Dünya nüfusundaki artışın yanı sıra refah seviyesinin yükselmesi, turizm olanaklarının gelişmesi ve yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte sağlık turizmi ekonomide önemli bir yer tutmaya başlamaktadır. Sağlığa verilen önemin yansımalarından biri de kadim zamanlardan beri kaplıcaların şifa amaçlı kullanımı olagelmiştir. Balıkesir’in kaplıcaları, antik çağlardan beri sağlık amaçlı kullanılmaktadır. Sıcak sular, mineral değerleri yüksek, kükürt radon ve tuz bakımından zengindir. Sıcaklık değerleri bakımından farklı nitelik gösteren kaplıcalarımız banyo tedavisine ve içme kürlerine de elverişlidir. Balıkesir, kaynakların tüm il sathına yayılmasıyla eşi zor görülür bir sağlık turizmi destinasyonu olarak adını duyurmaktadır.”.

balikesir-001.png

BAŞKAN YÜCEL YıLMAZ: BALıKESIR "GELECEĞIN TERMAL BAŞKENTI"DIR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir’in "Geleceğin Termal Başkenti" olmaya aday en önemli illerden biri olduğunu belirterek şifalı sularıyla yüzyıllardan beri üzerinde yaşayanların dertlerine derman olan bir şehir olduğunu hatırlattı. Yücel Yılmaz, Balıkesir’in, sağlık turizmindeki gücünü sadece şifalı sularından değil, eşsiz doğasından ve kadim tarihinden aldığını belirterek “ 30 bin hektar büyüklüğündeki 8 bölgenin termal turizm merkezi ilan edilerek korumaya alındığı Balıkesir'in 291 kilometre uzunluğundaki 23 mavi bayraklı plajı, tertemiz havasıyla Kazdağları, zeytini ve zeytinyağı ile şifa arayanların adresidir” dedi.

THTC BAŞKANı EMİN ÇAKMAK: DEĞERLERİ ORTAYA ÇIKARIYORUZ
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği – THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak Termal & Sağlik Turizm Zirvesi’nin 4’ücü yılını doldurduğunu, zirvelerin sırasıyla Afyonkarahisar, Pamukkale, Sivas’ta gerçekleştirdiklerini ve bölge turizmine büyük katkıda bulunduklarını blirterek “Zirve yaptığımız her bölgeye gelen turist sayısında yüzde 30 artışlar sağlandı. Balıkesir-Edremit Zirvesi’de Türkiye’nin bu cennet köşesiune büyük katkı sağlayacaktır. 4. Uluslararasi Termal & Sağlik Turizm Zirvesi Tüm Termal ve Sağlık Turizm paydaşlarımızın katılım sağlayarak bölgelerin değerlerini ortaya çıkarıyoruz, Zirve, termal ve sağlık hizmetlerini gelecek olan yerli ve yabancı alım heyetlerine tanıtım için çok önemli bir fırsat oluyor”dedi.

GÖNEN, YÜZYILLARDIR KULLANILIYOR
Emin Çakmak, Bandırma'dan 30 kilometre uzaklıktaki Gönen, terapotik termal kaynaklara sahip olan bir diğer mükemmel dinlenme merkezi olduğunu belirterek “Buradaki sağlık ve tedavi tesisleri, en eski zamanlardan beri çeşitli hastalıklardan muzdarip insanlar tarafından kullanılmıştır. Kazdağı’nın eteklerinde yer alan Akçay, kaynak suları ile kürleşen etkiye sahip popüler bir spa merkezi. Sağlıkla ilgili fırsatların yanı sıra, bu şehir efsanevi şöhretine uyan güzel bir doğal manzara sunuyor. Mitolojiye göre, dünyanın ilk güzellik yarışması burada, İda Dağı'nda yapıldı ve Afrodit üç güzel tanrıçadan kraliçe seçildi. Bu, Truva Savaşı’ndaki her şeyin başlangıç noktası olarak kabul edildi. Böyle değerli bir bölgeyi dünyaya tanıtma fırsatı buluyoruz” dedi.



balikesir-004.png
 

4.ULUSLARARASı TERMAL VE SAĞLıK TURIZM ZIRVESI PROGRAMı:

Sındırgı Edremit-Balıkesir 24-25 Eylül 2019

Balıkesir’e varış ve otellere transfer.

26 Eylül 2019

Bölgede bulunan termal ve sağlık tesislerin ziyareti ve ikili görüşmeler

27 Eylül 2019 (Yer: Adrina Termal Otel/Edremit-BALIKESİR)

09:00-09:30 Kayıt

09:30-10:00 Balıkesir Termal ve Sağlık Turizmi Tanıtım Filmi

10:00-11:00 Açılış Konuşmaları

11:00-11:30 Kahve Arası B2B Görüşmeleri

11:30-13:30 1. Panel (Destinasyon Tanıtım Sunumları)

13:30-14:30 Öğle Yemeği

15:00-16:30 2. Panel (Konaklama ve Yatırım Olanakları Sunumları)

16:30-17:00 Kahve Arası B2B Görüşmeleri

17:00-18:00 3. Panel ve Kapanış Bildirimi (Akademik Sunumlar)

20:00-22:30 Gala Yemeği

28 Eylül 2019

1. Grup Gönen’e transfer ve Gönen ilçesi tanıtımı

2. Grup Sındırgı’ya transfer ve Sındırgı ilçesi tanıtımı

29-30 Eylül 2019

Yerli ve yabancı misafirlerin ülkelerine dönüşleri

Bu haber toplam 5071 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.