• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

EDEP: Antalya'da yerleşik hristiyanların Paskalya'sını kutladı

EDEP: Antalya'da yerleşik hristiyanların Paskalya'sını kutladı
Ülkede en fazla yerleşik yabancının yaşadığı şehirlerden birinin Antalya olduğunu vurgulayan Gündoğdu, bunun yüzde 95'ninde Hristiyan olduğunu kaydetti.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA- Antalya Evrensel Değerler Platformu(EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Antalya'da yerleşik yaşayan tüm Hristiyan yerleşik yabancı dostlarının Paskalya Bayramı'nı kutladığını bildirdi. Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada , Küreselleşen dünyada COVID'un salgının yayılması yanı sıra düşünce, ifade hürriyeti, ibadet hürriyeti, inanç hürriyetinin inançlara saygının ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi. Ülkede en fazla yerleşik yabancının yaşadığı şehirlerden birinin Antalya olduğunu vurgulayan Gündoğdu, bunun yüzde 95'ninde Hristiyan olduğunu kaydetti.
paskalya.jpg
paskalya-001.jpgTek Tanrını ve ilahi dinler İslam, isevi ve Musevilikte Allah inancının aynı olduğunun altını çizen Gündoğdu, ''Bizim inancımızda da Hz.Meryem kutsal bir annedir. Tıpki Hz.Musa'nın annesi Hz. Yakubet'te Müslümnaların annesidir. Yine Hz. İsa ve Hz.Musa'nın peygamberliğini tasdik etmek inancının gereğidir. Paskalya'nın insanlığı huzur barış, sağlık Covıd 19'dan kurtulma ve esenlik getirmesini diliyorum. 'dedi.

paskalya-002.jpg
paskalya-003.jpgGündoğdu, Paskalya Bayramı ilgili şu bilgileri verdi:Paskalya Hristiyanların İsa Mesih’in çarmıha gerildikten sonra, üçüncü günde ölümden dirilişini kutladıkları başlıca yortudur. Yeni hayatı, ölüm üzerinde hayatın zaferini sembolize ettiği için Hristiyan alemi açısından çok büyük bir öneme sahiptir Paskalya.Yedi hafta süren, dua ve tefekkürle geçen ve sadece bitkisel gıdaların tüketildiği katı bir oruç dönemi sonunda kutlanan Paskalya Yortusu, 40 gün sürecek tinsel esenlik ve mutluluk bayramının da başlangıcını müjdeler. paskalya-004.jpgPaskalya Pazarının arifesinde, tüm aile sofrada toplanır. Oruç dönemini balık ve İsa Mesih’in kanı ile özgürleştirilen dünyayı sembolize eden yumurtaları yiyerek İsa Mesih’in dirilişini müjdeler. Bu yıl 12 Nisan’da Paskalya’yı kutlayan Hristiyanların yanı sıra eski takvimi kullananlar 19 Nisan’da kutlayacaklar.Tüm dünyanın din, dil, inanç ayrımı gözetmeksizin Korona Virüs salgını ile mücadele ettiği bugünleri ancak hep birlikte ve dayanışma ile atlatabiliriz. Sağlık, huzur, barış ve özgürlük içinde tüm inanç gruplarının güvenli bir şekilde birlikte yaşayacağı umuduyla; tüm Hristiyan yurttaşlarımızın Paskalya Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyorum.
paskalya-004.jpgpaskalya-006.jpg

Bu haber toplam 3779 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.