• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

easyJet, Covid-19 için 1,4 milyar sterlinlik kurtarma aldı

easyJet, Covid-19 için 1,4 milyar sterlinlik kurtarma aldı
8 Ocak'ta, Avrupalı düşük maliyetli taşıyıcı easyJet, bir Birleşik Krallık devlet kurumu tarafından desteklenen 1,4 milyar £ (1,91 milyar $) kredi aldı

LONDRA - 8 Ocak'ta, Avrupalı düşük maliyetli taşıyıcı easyJet, bir Birleşik Krallık devlet kurumu tarafından desteklenen 1,4 milyar £ (1,91 milyar $) kredi aldı. Beş yıllık kredi, bütçe havayoluna özellikle zorlu bir sezonda yardımcı olacak. Avrupa'nın büyük bölümünde COVID-19 vakaları artarken ve artan kilitlenme önlemleri uygulandığında, havayolları tipik yoğun tatil sezonundan - özellikle de Kuzey Avrupa'dan Akdeniz çevresindeki sıcak ve güneşli yerlere giden tatilcilerle - faydalanamadı.

 

easyjet-002.jpeg
 

Kredi, birkaç banka aracılığıyla sağlanacak ve kısmen İngiltere İhracat Finansmanı tarafından garanti altına alınacak. 

EasyJet'in yeni yaşam çizgisi hakkında

Reuters'ten gelen haberlere göre, bu kredi bir banka sendikası tarafından teminat altına alındı ve İngiliz hükümet kurumu UK Export Finance (UKEF) tarafından sağlanan kısmi garantiyle destekleniyor. Bu, UKEF'in İhracat Geliştirme Garantisi programı kapsamına girecek.

Beş yıllık bir vadeli finans haber sitesi This Is Money , havayolunun kararlaştırılan şartlara göre kredi süresi boyunca temettü ödeyemeyeceğini bildirdi.

Kurtarma, UKEF tarafından desteklenip kısmen garanti altına alınmış olsa da, easyJet bu fonu uçağına karşı güvence altına alıyor . Belki biraz farklı olsa da, finansmanı güvence altına almak için sahip olunan uçakların kullanılması diğer havayollarında da gördüğümüz bir şey. easyJet, harcamalarını karşılamak için sermaye artırmak amacıyla çok sayıda satış ve geri kiralama anlaşması gerçekleştirmiştir. 

Reuters, havayolunun geçtiğimiz yıl ayakta kalmak için başka önlemler aldığını da belirtti. Buna, İngiltere hükümetinden alınan 600 milyon sterlinlik bir kredinin yanı sıra 4.500 kişinin işten çıkarılması da dahildir. Ek olarak, easyJet bir hisse teklifi yoluyla yatırımcılardan 419 milyon sterlin elde etmeyi başardı

Bu haber toplam 2229 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.