• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

EasyJet bütün uçuşlarda fıstık yemeyi yasakladı

EasyJet bütün uçuşlarda fıstık yemeyi yasakladı
İngiliz kökenli ucuzcu havayolu EasyJet’in fıstık yanında alerjisi olan yolcuları korumak için yolculardan fındık tüketmemeleri de isteniyor.

LONDRA- EasyJet, fındık alerjisi hastaların baskısı üzerine uçuşlarda fıstık satışını yasakladığını açıkladı. Sadece İngiliz kökenli ucuzcu havayolu EasyJet’in fıstık yanında alerjisi olan yolcuları korumak için yolculardan fındık tüketmemeleri de isteniyor.

Tüketici baskısı üzerine, Qantas, Southwest Airlines, Lufthansa ve British Airways gibi havayollarının tüm uçuşlarında ikramdan atıştırmalık olarak verilen fıstığı çıkardı.

easyjet,.jpg

Yer fıstığı ve yer fıstığı tozu alerjisi olan müşterilerin, uçak bileti rezervasyonu yaparken ve havaalanında alerjilerini belirtiyorlardı. Avrupa pazarlarına hizmet veren EasyJet, bu talepleri yerine getirmek için rezervasyon sayfasında özel bir seçeneğe sahip bulunuyor.

easyjet-bans-peanuts-fistik.jpg

FINDIK GİBİ ÜRÜNLERE DE YASAK GETİRDİK
EasyJet sözcüsü yapılan işlem hakkında şunları söyledi: "Tüm müşterilerimizin ve ekibimizin güvenliği ve refahı bizim en büyük önceliğimizdir, bu nedenle yer fıstığı ve fındık alerjisi ile seyahat eden müşterilere yardımcı olmak için bir dizi prosedür uyguladık. Fındık alerjisi olan herhangi bir müşteriden seyahat öncesinde bizi bilgilendirmesini rica ediyoruz ve uçuş sırasında seyahat eden diğer yolcuların yanlarında getirdikleri fındık içeren ürünleri tüketmemesini talep edeceğiz. Yer fıstığı satışını da durdurduk ve önümüzdeki aylarda fındık içeren uçak serimizden son ürünü çıkaracağız."
 

UÇAKTA FINDIK YASAĞI
EasyJet, "tüm uçuşlarda fındık yasağının mümkün olmadığını" belirterek, bazı yolcuların engellemeye rağmen uçağa getirdiklerini, ancak şikayet durumunda engellemeye gayret ettiklerini bildirdi. EasyJet sözcüsü “Alerjisi olan yolcuların tepkisi olursa yanlarında getirdikleri fındıkları tüketmemelerini talip edeceğiz” dedi.

"Anafilaksi ile sonuçlanabilecek ciddi bir somun alerjisi olan bir yolcu bizimle seyahat ederken, uçakla seyahat eden diğer yolcuların, yanlarında getirdikleri fındıkları tüketmemesini talep edeceğiz" dedi.

easyjet-bans-peanuts.jpgALERJİ YAYGIN
Tıp dergisi JAMA Network Open tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ABD'deki 10 yetişkinden birinin yer fıstığı ve kabuklu deniz ürünleri ile gıda alerjisi bulunduğu belirtiliyor.

2017 yılında, Dünya Alerji Örgütü Dergisi tarafından yayınlanan ayrı bir araştırma, uçaklardaki tıbbi müdahale gerektiren acil durumların yaklaşık % 2,2'sinin alerjik reaksiyonlardan kaynaklandığını belirtti.

AMERIKALILARIN YÜZDE BIRININ YARARINA TEPKI
Geçen yıl, Southwest'in yer fıstığını uçuşlarından çıkarma kararı, yer fıstığı endüstrisi grubu olan Ulusal Fıstık Kurulu ile havayolunun kararına şiddetle karşı çıkmasına yol açtı.

Kurul, " Southwest havayolunun DNA'sının ikonik bir parçası olduğunu düşündüğü yer fıstığı servisine son verme kararını öğrenmek bizi hayal kırıklığına uğrattı. Müşterilerin çoğunu hayal kırıklığına uğratmak gereksiz bir adımdır. Aynı zamanda eğitim ve hazırlığı gösteren - yolcuların koltuklarını silmek için uçaklara binmelerini önleme - izin verme gibi - en son bilim ile senkronize değil Yer fıstığı alerjisi olan Amerikalıların yüzde birinin yararına. ”

Bu haber toplam 2553 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.