• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

EasyJet: 2008 hedefi 200 bin yolcu

EasyJet: 2008 hedefi 200 bin yolcu
EasyJet'in Pazarlama Müdürü Peter Voets,2007'de 162 bin yolcu taşıdıklarını 2008 hedeflerinin 200 bin yolcu olduğunu söyledi.

İSTANBUL- 2006 yılında Türkiye pazarına giren EasyJet'in Pazarlama Müdürü Peter Voets, Sabiha Gökçen havaalanından gerçekleştirdikleri İstanbul-Londra ve İstanbul-Basel hattında 2007 yılında 162 bin yolcu taşıdıklarını, bu yılki hedeflerinin 200 bin yolcu olduğunu söyledi. Voets, satın alacakları GB Airways'in yaz aylarında yaptığı Londra-Dalaman uçuşlarının devam edeceğini bildirdi.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 2006 yılı Ağustos ayından itibaren seferlerine devam eden İngiltere’nin gelişen ucuzcu havayolu şirketi Easyjet, Türkiye hedefini büyüttü. Londra’da yaptığı açıklamada, 2007’de Türkiye uçuşlarında 162 bin yolcu taşıdıklarını bildiren EasyJet Pazarlama Müdürü Peter Voets, 2008 hedeflerini 200 bin yolcu olarak açıkladı.

 

GB Airways’i satınalma işlemleri tamamlanıyor

British Airways şemsiyesi altında faaliyet gösteren ucuz tarifeli uçak şirketi GB Airways'i satın alma işlemlerini de tamamlamak üzere olduklarını belirten Voets, Avrupa Birliği kuralları nedeniyle İstanbul'dan sadece İngiltere ve İsviçre'ye uçabildiklerini, diğer Avrupa ülkelerine uçmalarının engellendiğini dile getirerek, GB Airways'in EasyJet tarafından satın alınmasıyla bu şirketin yaz aylarında yaptığı Londra-Dalaman uçuşlarının devam edeceğini, ilk uçuşun 31 Mart'ta gerçekleşeceğini ifade etti.

 

İstanbul Sabiha Gökçen'den haftanın altı günü Londra Luton havaalanına, haftanın dört günü de İsviçre'nin Basel kentine yaptıkları uçuşlarda en  düşük bilet fiyatının tüm vergiler dahil 27 Avro (yaklaşık 47 YTL)  olduğunu belirten Peter Voets, Avrupa çapında ortalama bir uçuş bedelinin 60 Avro olduğunu ifade etti.

 

Peter Voets, Avrupa pazarının geleneksel büyük şirketlerinin EasyJet ve  RyanAir gibi ucuz havayolu şirketleriyle rekabet edebilmek için ikinci  ve yan şirketler kurarak benzeri fiyatlandırma yoluna gittiklerini ancak  başarılı olamadıklarını söyledi.

 

’Limak’ın daha yüksek ücret talep etmeyeceğini umut ediyoruz’

Voets, Sabiha Gökçen havaalanının bir süre önce 1,8 milyar avroya özelleştirildiğinin ve yeni işletmecisi Limak'ın EasyJet'ten daha yüksek ücret talep etmesi durumunda ne yapacakları sorusuna ise şu yanıtı verdi: ''Sabiha Gökçen'e ödediğimiz ücretin aynı kalacağını umut ediyoruz. Sonuçta taşıdığımız yolcular havaalanında alışveriş yapıyor ve biz aynı zamanda o havaalanının gelirini artırıyoruz.''

 

12 yıl önce İngiltere'de kurulan ucuzcu EasyJet, Avrupa pazarında altıncı sırada bulunuyor ve  İngiltere'nin ulusal havayolu şirketi British Airways'in de önüne geçmiş durumda. Günde 900 uçuşla ortalama 100 bin kişi taşıyan Easyjet, 2007 yılında 38 milyon yolcu taşıdı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.