• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Dünyanın en ucuz arabası

Dünyanın en ucuz arabası
Hindistan'ın önde gelen motorlu taşıt devi TATA dünyanın en ucuz binek arabası TATA NANO'yu görücüye çıkardı

YENİDELHİ - Hindistan'ın önde gelen motorlu taşıt devi TATA dünyanın en ucuz binek arabası TATA NANO'yu görücüye çıkardı. Küçük ve ucuz otomobil bu ay sonuna kadar piyasada 100 bin Hint Rupisi yani yaklaşık 2500 dolardan satışa sunulacak.




Hindistan'ın en büyük motorlu taşıt üreticisi TATA grup başkanı Ratan Tata başkent Yeni Delhi'de devam eden 9. Oto Expo fuarında "Halkın arabası" olarak anılan TATA NANO'yu tanıttı. Hindistan Ticaret ve Endüstri Bakanı Kamal Nath'ın da katıldığı açılış törenin de bir basın açıklaması yapan Ratan Tata kendisinin hayalinde herkesin sahip olabileceği bir araç üretmek olduğunu ve onu bugün başardıklarını dile getirdi. Tata, alüminyum'dan olan aracın az benzin tüketeceğini ve 623 CC olarak 33 beygir gücünde üretileceğini söyledi. 3.1 metre uzunluğundaki minik araba sadece 1.5 metre genişliğinde ve 1.6 metre yüksekliğindeki NANO, 4 kişilik ideal bir aile arabası.

 

Dünya'nın dört bir tarafından NANO'yu görüntülemek üzere Yeni Delhi'deki 9. Oto Expo Fuarına gelen basın mensupları aracı görüntülemek için birbiri ile yarıştı. Yüzlerce basın mensubunun yer aldığı tanıtım sırasında zaman zaman izdiham yaşandı. Hindistan Ticaret ve Endüstri Bakanı Kamal Nath katıldığı tanıtım programı öncesinde yaptığı açıklamada Hintli bir firmanın dünya çapında ses getirmesinden gurur duyduklarını dile getirdi.

 

Hindistan'ın en büyük aile şirketlerinin başında gelen TATA grubu dünyanın en zengin aileleri arasında geliyor. 75 milyar dolarlık pazar hacmine sahip grubun geliri ise 28.8 milyar dolar. Otomotiv sektöründen, kimyasallara, gıdadan enerjiye kadar bir çok sektörde çalışan TATA grubu son yıllarda özellikle enformasyon teknolojileri ve Otomotiv sanayinde atılıma geçti. TATA'nın bir çok pikap ve steyşın araba modeli Türkiye'de de geçtiğimiz yıllarda satışa sunuldu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.