• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Dünyanın en pahalı uçan yolcusu

Dünyanın en pahalı uçan yolcusu
Londra’dan Abudabi’ye 7 satlik uçuş için dünyada en pahalı uçan ilk yolcu olan Gino Bertuccio,”Gökyüzünde rezidansta uçmanın keyfini yaşamak istedim”dedi.

EMRE ALTINTAŞ TÜRKİYE TURİZM
LONDRA
-Amerika’nın Miami kentinde İthalat şirketi sahibi işadamı Gino Bertuccio 14 bin sterlin (Yaklaşık 50 milyar TL) ödeyerek Etihad Havayolları’nın iki katlı jumbo jet A380 uçağında üç odalı rezidans bölümünde uçan ilk kişi oldu.  Londra’dan Abudabi’ye 7 satlik uçuş için dünyada en pahalı uçan ilk yolcu olan Gino Bertuccio,”Gökyüzünde rezidansta uçmanın keyfini yaşamak istedim”dedi.
Londra-Abudabi uçuşunu 468 yolcu ile yapan Etihad Havayolları’nın EY12 sefer sayılı uçağı Heathrow Havalimanı’nda özel yolcusunu bulunduğu yerden limuzinle aldı ve uçağın kapısına kadar getirdi.  İki katlı jumbo jetin üst katında bulunan residansa yerleşen Gino Bertuccio’ya üç özel hostes Georgina Henderson hizmet etti.

UÇAĞIN EN PAHALI KOLTUĞU
Etihad Havayolları’nın jumbo jet denilen A380 uçağının ilk ticari uçağını heyecanla bekleyen Amerikalı işadamı Hethrow Havalimanı’nda dünyanın en özel uçuşunu gerçekleştirmek üzere özel üç odalı rezidansı tutu. Özel kabine 14 bin sterlin ödeyen Gino Bertuccio böylece gökyüzünde en pahalı uçan yolcu ünvanını elde etti.

gino-bertuccio2.jpg

Uçaktaki residansta üç oda bulunuyor. Bir çift kişilik yatak, ebeveyn duş odası ve oturma odası ile bir yatak odası yer alıyor.


gino-bertuccio3.jpg

Etihad’I A380 uçağı 498 yolcusuyla Londra Heathrow Havaalanı’ndan yola çıktı.



HERŞEYI ÖNCEDEN PLANLANDI
Özel hostes Georgina Henderson Etihad  Havayolları’nın Gino Bertuccio’ye VİP hizmeti verdiğini belirterek “Kapıdan uçağın kapısına kadar limuzin servisi ile transfer yapıldı. Ayrıca özel menu planlaması yapıldı. Bertuccio tüm ihtiyaçları halledildi”dedi.
Gino Bertuccio  ilk seferin yapıldığı uçuşta ilklerin yaşandığını belirterek “Yeni imkanları ve yeni hizmetleri deneme fırsatı buldum. Uçakta rezidansta lüks şekilde uçmak benim için benzersiz bir macera oldu. Benim tek dileğim uçuşun daha uzun olması ve bu rezidansın keyfini sonuna kadar çıkarabilmemdir” şeklinde konuştu

25 YILDA 22 KEZ ÖZEL KABİNDE YOLCULUK ETMİŞ
Gino Bertuccio, İtalyan kozmetik ürünlerinin satışını yapıyor.  Ançak çocukluğundan beri uçaklara tutkulu olan Bertuccio’nin yaklaşık 2 bin model uçağı, uçak fotoğrafları albümü, uçakya seyahat ettiğinde uçakta çektiği fotoğraflardan oluşan bir kokleksiyonu bulunuyor. Son 25 yıl içinde uçakların yeni kabinlerinin açılışına katılıyor ve 22 premium kabinin açılışında ilk yolcu olarak seyahat etti.

gino-bertuccio4.jpg

Bertuccio son 25 yılda prim sınıf kabin içinde 22 açılış ve son uçuşlarında seyahat etti

7 SAATLİK UÇUŞA 14 BİN STERLİN
Londra’dan Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abudabi’ye doğru yola çıkan Etihad Havayolları’nın iki katlı A380 uçağı 7 saatlik bir uçuş yapıyor. Etihad A380 uçuşlarını 2015 Ağustos ayında Londra-Abudabi arasında hergün olarak yapmayı planlıyor. Haziran ayında ise Abudabi-Sidney rotasına A380 uçaklarını katıyor.

gino-bertuccio5.jpg

Bir yatak odası yanı sıra, Residence özel ebeveyn banyosu (resimde) ve oturma odası bulunuyor.


gino-bertuccio6.jpg

A380'in ikinci katında bulunan en ileri üst güvertesinde yer alan ultra-lüks süit. resideansta bir çift kişilik yatak, bir oturma odası, ayrı bağımsız duş odası ve yatak odası bulunuyor.

GAZETECİ HOSTES
Rezidansın özel hostesi 28 yaşındaki, Georgina Henderson 4 yıldanberi Etihad’da çalışıyor.  Etihad’ın uzun menzilli uçuşlarında yiyecek içecek müdürü olarak çalıştı. Savoy Akademisi'nde üç hafta boyunca başarılı seçilen Georgina Henderson gazetecilik eğitimi aldı. Liverpool’da BBC’ye bağlı Radio Merseysi’de çalıştı.
Etihad özel öet kullanan zengin yolcuları çekmek için rezidans uygulamasını başlattı. Yaklaşık 125 metrekarelik rezidans özel öetle yapılan yolculuk maliyetinin onda birine geliyor.  Etihad A380 aynı zamanda uzun bir salon koltuğu, tam boy yatak  yanında içerisi dolu mini bar, kişinin kullandığı özel losyonların bulundurulduğu kişisel makyaj dolabı gibi özel bölmelere sahip bulunuyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.