• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Dünyanın 200 sosyal medyacısı İstanbul’u konuşturacak

Dünyanın 200 sosyal medyacısı İstanbul’u konuşturacak
INFLOW Global Summit’18 kapsamında 30’dan fazla ülkeden 100’e yakın yabancı influencer İstanbul’a geliyor.

İSTANBUL- Türkiye’de bu yılikincisi düzenlenecek INFLOW Global Summit’18 kapsamında 30’dan fazla ülkeden 100’e yakın yabancı influencer İstanbul’a geliyor. Türkiye’de yaklaşık 35 milyon TL’lik bir ekonomi yaratan Influencer Pazarlaması’nın gelişmesine katkıda bulunan zirve, diğer yandan turizmin canlandırılmasına da destek olacak. Influencer’lar tarafından yapılacak sosyal medya paylaşımları aracılığıyla tüm dünyada 500 milyon kişiye erişmesi beklenen INFLOW Global Summit’18’in Türkiye ve İstanbul’un turizm ve tanıtım çalışmalarına %10 katkıda bulunması öngörülüyor.

inflow-global-summit’18-k.jpgINFLOW Global Summit’18, iş dünyasıyla influencer’ları bir araya getiren ve B2I toplantıları (birebir yapılacak marka ve influencer görüşmeleri), sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı panel ve keynote’lar ve deneyim odaklı aktivitelere ev sahipliği yapıyor. Zirve, 30’dan fazla ülkeden gelen 100’e yakın yabancı ve 100’den fazla Türk influencer, konuşmacı olarak farklı ülkelerden etkinliğe katılacak sektör profesyonelleriyle birlikte toplamda 200’den fazla influencer’ı İstanbul’da ağırlayacak.

inflow-global-summit’18-k-001.jpgInfluencer Pazarlaması’nın yarattığı ekonominin dünyada 1 milyar doları geçtiğini, Türkiye’de ise 35 milyon TL’lik bir pazara ulaştığını belirtenINFLOW Summits Kurucu Ortağı Emre Gelen, pazarın gelişiminde INFLOW’un gerçekleştirdiği etkinliklerin önemli bir rol oynadığını kaydetti. Bugün Türkiye’de Influencer Pazarlaması’na yatırım yapan marka sayısının 1.000’i aştığını ifade eden Gelen, sözlerine şöyle devam etti: “Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Influencer Pazarlaması alanı hızla büyüyor. Alanında etkin olan bir influencer’ın aylık geliri günümüzde 20 bin TL’yi aşmış durumda. Dolayısıyla bugün gençler arasında en çok özenilen mesleklerin başında influencer olmak geliyor. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle hem bu alandaki çalışmaları doğru şekilde yönlendirmeyi hem de yeni işbirlikleri yaratılması için platform sağlayarak sektörün büyümesine katkıda bulunmayı planlıyoruz.”

INFLOW Summits olarak iki yıl içerisinde Türkiye’de ve dünyada 5 farklı destinasyonda, 10 önemli etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Gelen, “INFLOW etkinliklerinde bugüne kadar 533’ü influencer olmak üzere 2 bini aşkın katılımcı yer aldı. Hayata geçirdiğimiz etkinliklere aralarında Türk Hava Yolları, Four Seasons, Qatar Airways gibi dünya markalarının yer aldığı 74 marka katıldı. Toplamda 541 milyon kişiye erişmiş olduk. INFLOW Global Summit’18 ile milyonlarca kişi tarafından takip edilen ve dünyanın birçok farklı bölgesinden gelen 100’e yakın yabancı influencer’ın yerli influencer’lar ve sektör profesyonelleriyle buluşmasını sağlayarak, dünyada 500 milyon kişiye erişmeyi hedefliyoruz” dedi.

Etkinlikİstanbul ve ülke bilinirliğini %10 artıracak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın destekleriyle gerçekleşecek INFLOW Global Summit ’18, dünyanın dört bir yanından gelen influencer’lara İstanbul’u bilinmeyen yönleri ve gözden kaçırılan bölgeleriyle tanıtarak benzersiz bir İstanbul deneyimi yaşatmayı ve ülke turizmini canlandırmayı amaçlıyor. INFLOW Global Summit’18 devamında, 19 Aralık 2018 tarihinde, farklı kitlelere hitap eden 25 yabancı influencer için özel bir İstanbul turu düzenlenecek.

inflow-global-summit’18-k-002.jpgDünyanın 30 ülkesinden 100 yabancı influencer’ın zirveye katılacağını, bunlardan 25’ine ise çok özel bir İstanbul deneyimi yaşatacaklarını belirten INFLOW Summits Kurucu Ortağı Afşın Avcı, zirve ile ülkenin tanıtım çalışmalarına %10’luk bir katkı sağlamayı planladıklarını ifade etti. Avcı, “Özellikle İstanbul’un tanıtımını amaçladığımız INFLOW Global Summit’18’e milyonlarca takipçisi bulunan yüzlerce influencer’ın katılım göstermesini son derece önemli buluyoruz. Etkinlikle tüm dünyada İstanbul’un bilinirliğini artıracağız. Geçtiğimiz yıllarda Twitter’da etkinlik hashtag’imizle ‘trendtopic’ olmuştuk. Bu yıl da aynı başarıyı hedefliyor, İstanbul’u sosyal medyanın gündemine taşımayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Avcı, sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul deneyimi kapsamında deneyime kalan influencer’lar için benzersiz aktiviteler düzenleyeceğiz. Influencer’lar bu noktada bir turist olmanın ötesine geçerek şehri adeta bir İstanbullu gibi deneyimlemeye başlayacaklar. Dünyada İstanbul’a ait seyahat klişelerinin dışına çıkarak yerel insanın gözünden buradaki hayatı tanıyacaklar. İki yıl kadar önce benzer bir deneyimi Antalya’da 69 influencer ile yapmış, 55 bini aşkın paylaşım ile dünyada yaklaşık 300 milyon kişiye ulaşmıştık. Bu paylaşımlar bir anda Antalya’ya yönelik rezervasyonları artırmaya başladı. Şimdi benzer bir etkiyi İstanbul için yaratacağız.”

inflow-global-summit’18-k-003.jpg
inflow-global-summit’18-k-004.jpg

inflow-global-summit’18-k-005.jpgINFLOW Global Summit’18’e katılacak influencer’lardan bazıları

Katılımcılar arasında ilginç hikâyeleri olan influencer’lar bulunuyor. Akla ilk olarak Alex Mary Hirschi, Jonathan Kubben Quiñonez, Zaklina Berrido Pisano ve Michael Zee geliyor. Bu influencer’lar da İstanbul’a yönelik özel aktiviteye katılarak şehrin tüm dünyadaki tanıtımına katkıda bulunacaklar:

Supercar Blondie takma adını kullanan influencer, Avustralyalı Alex Mary Hirschi, sosyal medyada otomobil konulu paylaşımlarıyla biliniyor. Facebook’da 4.6 milyon, Instagram’da yaklaşık 2 milyon takipçisi bulunuyor. Radyo programları yapan profesyonel bir gazeteci olan ve Dubai’de yaşayan Alex, Esquire Orta Doğu tarafından Orta Doğu’nun en etkili kadınlarından biri seçildi. En nadir, en lüks, en orijinal otomobilleri dünyada ilk kez kullanan kadın olma unvanını taşıyan Alex, son olarak Sevgililer Günü’nde yayınladığı Ferrari videosu ile yaklaşık 23 milyon görüntüleme aldı.

Meksika kökenli bir Belçikalı olan Jonathan Kubben Quiñonez ise, 27’nci yaş gününde işinden istifa ederek dünyayı gezmeye başlamış. Seyahatleri sırasında ziyaret ettiği bazı yerlerden annesine telefonla ulaşamayınca, eline “Mom I’m Fine” yani “Anne Ben İyiyim” yazılı bir pankart alarak fotoğraf çektirmeye ve bu fotoğrafları Instagram’da paylaşmaya başlayan içerik üreticisinin yalnızca Instagram’da 340 bine yakın takipçisi bulunuyor. Takipçiler üzerinde seyahat alanında önemli etkisi bulunan Jonathan, aynı zamanda gittiği yerlerde gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da biliniyor. Şu anda takipçilerinin desteğiyle Meksika’da inşa edilecek bir okul yaptırmaya çalışıyor.

Hayranları tarafından kısaca Zaklina olarak bilinen Zaklina Berrido Pisano da, dünyanın en önemli moda influencer’larından biri. Modanın kalbi Roma şehrinde yaşayan ve giydiği şık kıyafetler, kullandığı güzellik ürünleriyle ilgili paylaşımlar yapan Zaklina’nın tanınmasındaki en önemli etkenlerden biri ise 50 yaşında bir büyükanne olması. “En genç büyükanne” unvanlı bu zarif ve güzel kadın, 500 bine yakın kişi tarafından takip ediliyor.

Çin’de yaşayan bir Amerikalı olan Michael Zee ise sosyal medyada paylaşmak üzere en ilginç içeriklerden birini seçmiş durumda: Kahvaltı. Dünyanın dört bir yanından kahvaltı tabaklarını daima simetrik bir şekilde fotoğraflayarak paylaşan Zee’nın bu fotoğraflarından ve kahvaltı tariflerinden oluşan Symmetry Breakfast: Cook, Love, Share isimli bir de yemek kitabı bulunuyor. Zee’nin Instagram’da 791 bin takipçisi var.

inflow-global-summit’18-k-006.jpgINFLOW hakkında:

INFLOW (Influencers of the World), dijital dünyadaki influencer’lara yönelik olarak Türkiye ve farklı ülkelerde çalışmalar ve prestijli projeler gerçekleştirmektedir. Bir INFLOW markası olan INFLOW Summits, iş ortağı olduğu markaları, tüm dünyadan blogger’lar, dijital influencer’lar, sosyal medya içerik üreticileri ve dijital trendsetter’lar ile aktif olarak buluşturan bir platformdur. Afşın Avcı ve Emre Gelen tarafından kurulan platform, Nisan 2016’da çalışmalarına başlamıştır. INFLOW Ödülleri, INFLOW’un alanında sahip olduğu küresel deneyimi yansıtacak şekilde, dijital dünyada influencer’lar, markalar ve ajanslar için vizyon ve değer yaratmak hedefiyle hayata geçirilmiştir.

Bu haber toplam 2244 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.