• BIST 8872.85
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 4 °C
  • Antalya 16 °C

Dünyada en kültürlü turistler Amerikalılar

Dünyada en kültürlü turistler Amerikalılar
Erol Güldal, dünyada en kültürlü ve tarihi kültürel varliklara en düşkün turistlerin Amerikalılar olduğunu söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA- Amerikan kültür turizmi uzmanı Erol Güldal, dünyada en kültürlü ve tarihi kültürel varliklara en düşkün turistlerin Amerikalılar olduğunu söyledi. Amerikaların Türkiye'de Anadolu turlarında en çok tercih ettikleri şehirlerin İstanbul, İzmir , Şanlıurfa, Adıyaman Nemrut, Antalya Perge ve Termessos Antik Kenti olduğunu belirterek “Türkiye’yi seviyorlar” dedi.

erol-guldal,-001.jpg
erol-guldal,.jpgAMERİKALI TURİST DAHA VERİMLİ
Avrupalı ve Amerikalı turistlerle ilgili 11 yıldanberi çalışma yapan Güldal Side'de yaptığı açıklamada, Amerikalı turistlein başta Almanlar olmak üzere Avrupa ülkeleri turistlerine göre daha verimli olduklarını söyledi.

erol-guldal,-002.jpg
erol-guldal,-003.jpg

AMERİKALI TURİST KÜLTÜR BEKLER

Erol Güldal, Amerikalı turistlerin tanıştıktan sonra Avrupalı turistten daha sıcak kanlı olduklarını belirterek şunları anlattı: ''ABD’li turistler dünyada en fazla kültürlü turistlerdir. Soru sormayı çok severler. İnanç olarakta çok dindarlar. Kültür ve inanç turlarında Hatay'da Mardin'de Trabzon Sümena Manastırı ve Van Akdamar, istanbul’daki kiliseler, Antalya Demre'de Noel Baba Aziz Nikolas Kilisesi ve Izmirde Meryem Ana Kilisesi'nde dua etmeyi çok seviyorlar.

erol-guldal,-004.jpg
erol-guldal,-005.jpg

AMERİKALI TURİST TÜRKİYE’Yİ SEVİYOR

Ayrıca İstanbul'da Osmanli eserlerine hayranlar. Tarihi ören yerlerinde bilgi amaçlı çok soru soruyorlar. O yer hakkinda geniş bilgi sahibi olmazsanız zorlanırsınız. Amerikalı turistler için tarihi ören yerlerindeki antik dönem, Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu Beylikleri, Büyük Selçuklu, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserleri hakkinda çok iyi bilgi sahibi olmalisiniz. Amerikalilar Türkleri çok seviyor. Özellikle Türk misafirperverliğine hayranlar.”

Bu haber toplam 1733 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.