• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Dünya yat kralına yat sattık

Dünya yat kralına yat sattık
Antalya'da Vicem Yacht firması, dünyanın en büyük tekne imalatçılarından olan Genmar Holding'in sahibi Irwin Jacobs için tekne imal etti.

ANTALYA-Antalya Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren tekne üretim firması Dünya devleriyle yarış ediyor. Antalya'da Vicem Yacht adlı tekne üretim firması, dünyanın en büyük tekne imalatçılarından olan Genmar Holding'in sahibi Irwin Jacobs için tekne imal etti.

Kısa zaman önce Sanko Holding'in yüzde 70 hissesini satın alarak grup bünyesine kattığı 3E Vicem adlı firmanın ürettiği 'Vicem 92 Cruiser' adlı 28 metrelik 6 kamaralı lüks tekne, ABD'li Jacobs'un özel kullanımı için hazır hale getirilerek ülkesine gönderildi. Teknenin 3.5 milyon dolara satıldığı belirtildi.

12 tekne üretim tesisi bulunan ve bunun yanı sıra tekne imalatçısı olan dünya üzerindeki diğer firmalara yat imal ettirip satan Jacobs, Türk üretimi olan bu tekneyi kullanacak.




Teknenin 2'si VIP olmak üzere toplam 6 kamarası bulunduğunu söyleyen Vicem Yacht CEO'su Sebahattin Hafızoğlu, 19 deniz mili sürat yapan çift motorlu epoksi kompozit lüks teknede jakuzi dahil her türlü lüks donanımın bulunduğunu belirtti.

Hafızoğlu, ahşap yatta 2 adet 900 beygir gücünde Man motor bulunduğunu, 13 metreküp yakıt ve 4 ton su kapasitesine sahip olduğunu bildirdi.

ABD'deki bir yat fuarında Jacobs ile tanıştıklarını belirten Hafızoğlu, Jacobs'un daha önceden kendilerini takip ettiğini, bu tanışma sonrasında el yapımı tekne imalatı konusunda anlaştıklarını söyledi.

Bu anlaşma kapsamında Jacobs için 9, 10 ve 11 metrelik 60 yat üretimi için anlaştıklarını ifade eden Hafızoğlu, "Bu teknelerin 26'sını tamamlayıp teslim ettik.

Gelip tesislerimizi dolaştı. Vicem 92'yi üretim halinde gördü. Tekneyi almak için ısrar etti. Bizim için çok önemli bir reklam olacaktı. Zevkle verdik. Bu bizi çok onurlandırdı" diye konuştu.

"Sırada 25 milyon dolarlık yat var"

Sanko Holding ile yapılan evlilik ardından Avrupa'nın en iyi mimarlarıyla anlaşma sağladıklarını belirten Hafızoğlu, çok yakında 45 metre boyunda dünyanın en iddalı ultra lüks teknelerinden birini imal edeceklerini söyledi.

Hafızoğlu, bu tekneyi en az 25 milyon dolar fiyatla görücüye çıkaracak.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.