• BIST 8963.84
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

Dünya müzik devlerimizi dünya biliyor, biz bilmiyoruz

Dünya müzik devlerimizi dünya biliyor, biz bilmiyoruz
Türk Halk Müziği ve folklor sanatçısı Hüseyin Kök ''Anadolunun yetiştirdiği müzik değerlerini dünya tanıdı. Biz ise halen tanıyamadık ''dedi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Türk Halk Müziği ve folklor sanatçısı Hüseyin Kök ''Anadolunun yetiştirdiği müzik değerlerini dünya tanıdı. Biz ise halen tanıyamadık ''dedi. Hüseyin Kök, dünyanın Denizli Çamelili Hayri Dev, Fethiyeli Ramazan Güngör, Dr. Talip Özkan, Burdurlu Hamit Çine, Denizlili Özay Gönlüm ve Burdurlu Hafız'a dünyanın büyük değer verdiğini biz ise onlara yeterince ilgi göstermediğimizi belirtti.

huseyin-kok.jpgUNESCO'NUN YAŞAYAN İNSAN HAZİNESİ: HAYRİ DEV
Bir ülkenin türkülerini  yakanların  kanunlarını yapanlardan daha güçlü olduğunu belirten THM sanatçısı Hüseyin Kök, üç telli cura ustası ile çam düdüğü mucidi hocası Hayri Dev ve diğer sanatçılar hakkında şunları anlattı: "Çok sevdiğim hocam Hayri Dev'i kaybedeli  dört yıl oldu. Hayri Dev bilindiği üzere UNESCO'NUN ''Yaşayan İnsan hazinesi '' listesine alınmıştı. Bu listeye alınmasını da Fransız müzik adamlarının Denizlide yaptığı çalışma sonucu olmuştu.

huseyin-kok-001.jpgMÜZİK KÜLTÜRÜ MİLLETİN EN BÜYÜK HAZİNESİDİR
Yine Fethiyeli Ramazan Güngör adına Fransa Paris Üniversitesi'nde kendi adına kürsüsü var. Yine benim canım hocam müzikolog Dr. Talip Özkan'ın da Fransa'da kürsüsü var. Bunlar bizim paha biçilmez değerlerimiz.  Elin adamı bu paha biçilmez değerlerimizi biliyor  ama biz bilmiyoruz. Müzik kültürü bir milletin en büyük hazinesidir. Hayri Dev'i bu millet  sağlığında yeterince tam olarak tanıyamadı. Yine Fethiyeli  Ramazan Güngör'ü de  de tanıyamadı. Çok üzücü bir durum değil mi?. Dünyanın tanıdığı bir müzik devini biz tanımıyoruz.

huseyin-kok-002.jpgANTİK KAZILARI YAPAN YABANCILARI BİZE DAHA FAZLA DEĞER VERİYOR
Bu sadece müzikte değil; her alanda böyle. Antalya'nın Kaş ilçesi Kınık Mahallesi'nde bulunan hatta Likya Birliği'nin başkenti olan Xanthos Antik  Kent Unesco kültür mirası asil listesinde yer alıyor. Listeye 30 yıl önce alınmış. Kim aldırmış Xanthos'ta 50 yıldır kazı çalışması yapan Fransız  arkeologlar. Antalya adeta açık hava müzesi konumunda 70'in üzerinde tarihi antik kent var. Bunların çoğunda arkeolojik kazı çalışması yapılıyor da . Sadece Antalya'nın bir tek Unesco Kültür Mirası Listesi'nde tek tarihi ören yeri Xanthos  başka yer var mi ?''

Bu haber toplam 1249 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.