• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Dünya bisiklet sporu turizmi pastası 2,5 milyar avro

Dünya bisiklet sporu turizmi pastası 2,5 milyar avro
Almanya Bisiklet Milli Takımı’nın eski sporcusu Prof. Dr. Horst Böhmert Otmann, Manavgat elverişli parkurları ile dünya bisikletçilerinin akın ettiği Mayorka ve Toskana’ya rakip olabilir’ dedi.


ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA – Almanya Bisiklet milli Takımı’nın eski sporcusu Prof. Dr. Horst Böhmert Otmann, “Dünyada bisiklet sporu pastası 2.5 milyar avrodur. Manavgat elverişli parkurları ile dünya bisikletçilerinin akın ettiği Mayorka ve Toskana’ya rakip olabilir’ dedi.
Manavgat, Side de 15 yıldır yerleşik yaşayan emekli ekolog ve spor turizmi uzmanı 78 yaşındaki Prof. Dr. Horst Böhmert Otmann, dünyada bisiklet sporunda lider ülkenin İspanya olduğunu ve onu İtalya, Portekiz, Fransa, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın izlediğini söyledi.

prof.-dr.-horst-bohmert-otmann,.JPGBİSİKLETÇİ OTELİ OLMALI
Otmann, şunları anlattı: “İspanya her yıl 400 bin Alman ve Avrupalı bisiklet sporcusunu ağırlıyor. Bisiklet sporcularının otelde en az kalma süreleri 20 gün olduğunu için harcama potansiyeli en yüksek turist grubunda yer alıyorlar. Dünya turizminde bisiklet sporu turizmi pastası 2,5 milyar Avrodur. Bisikletçi oteli sayısı artmalı. Güney Kıbrıs'ta 10'nun üzerinde Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI)'nin belirlediği kriterler doğrultusunda hizmet veren bisiklet oteli var.”

prof.-dr.-horst-bohmert-otmann,-001.JPGMANAVGAT, MAYORKA VE TOSKANA’YA RAKIP OLABILIR
Emekliler ile ileri yaş grubunun evlerinde televizyon izleyerek geçirme ve kahvede boş boş oturma yerine bisiklet kullanması için eşiyle birlikte örnek olmaya çalıştıklarını anlatan Ottmann, “Manavgat, yol ve dağ bisikleti kullanımı için dünyada ayrıcalıklı parkurlara sahip bulunuyor. Önümüzdeki beş yıl içinde ''bisiklet oteli'' konsepti yaygınlaşırsa dünyanın önemli merkezleri olan İspanya’nın Mallorca ve İtalya’nın Toskana bölgesine rakip olabilir” dedi.

prof.-dr.-horst-bohmert-otmann,-002.JPG
Manavgat, Side de 15 yıldır yerleşik yaşayan emekli ekolog ve spor turizmi uzmanı 78 yaşındaki Prof. Dr. Horst Böhmert Otmann düzenli spor yaparak ve bisiklete binerek gençlere rol model oluyor.
Alman ekonomist Otmann, eşi İnge Löschner-Molls ile birlikte düzenli olaarak trekking (doğa yürüyüşü), Nordic walking (çift asa ile yürüme-İskandinav yürüyüşü), koşu, tenis, yüzme, oryantiring (koşarak yön bulma), gülle atma gibi sporları yapıyorlar.

inge-loschner-molls-.jpgBELEDIYE BAŞKANı BISIKLET KULLANıR
Bisiklet sporunu ise 15 yaşındanberi yaptığını belirten Prof. Dr. Horst Böhmert Otmann Side‘de günlük sporuna sabahları denizde bir saat yüzerek başlıyor.
Almanya'da her çocuk 5 yaşına girince anne ve babasının çocuğuna doğum günü hediyesi olarak bisiklet aldiğini söyleyen Ottman, “Sağlıklı yaşam ve çevre temizliği için herkes Almanya’da ulaşımı 8yaşından 80 yaşına kadar bisikletle yapıyor.Almanya'da bir belediye başkanı evinden belediye binasına çok acil bir işi olmadığı sürece makam aracıyla gitmez, bisikletiyle gelir gider “ dedi.

inge-loschner-molls--001.jpgMANAVGA’TA BİSİKLETİ 15 YIL ÖNE ALIŞTIRDIK
Almanya'da 6 milyon aktif bisiklet sporu yapan bulunduğunu anlatan Otmann
Manavgat'ta bisiklet sporunun yaygınlaşması için 15 yıl önce Türkiye’nin eski Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Almanya Bisiklet Federasyonu As Başkanı Toni Kirsch'le çalışma yaptıklarını anlattı. Buçalışmalar ışığında Psikolog Dana Ottman ile Arkadaşı Jana Siekman’ın Manavgat'ta bayanların bisiklet kullanılmasının yaygınlaşmasında rol model olduğunu belirtti.

inge-loschner-molls--002.jpg

Bu haber toplam 2335 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.