• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Dubaili Careem, taksicilerle iş birliği yaptı

Dubaili Careem, taksicilerle iş birliği yaptı
Dubai'de kurulan ilk milyar dolarlık teknoloji şirketi (Unicorn) olan Careem, Türkiye'deki faaliyetlerini ticari taksilerle büyütmek için Birleşik Taksi Şoförleri Derneği (BTD) ile anlaşma imzaladı.

İSTANBUL - Careem Gelişen Pazarlar Direktörü İbrahim Manna, taksi çağırma uygulaması Careem’in Türkiye pazarında hızla büyüyeceğini belirterek, "Türkiye’deki taksiciliğe duyulan güvenin ve kalitenin özlenen standartlara ulaşması için gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.

Dubai'de kurulan ve Orta Doğu’nun ilk milyar dolarlık teknoloji şirketi (Unicorn) olan Careem, Türkiye'deki faaliyetlerini ticari taksilerle büyütmek için Birleşik Taksi Şoförleri Derneği (BTD) ile anlaşma imzaladı.  Manna, imza töreninde yapılan iş birliğine ilişkin bilgiler verdi.

careem-gelisen-pazarlar-direktoru-ibrahim-mann.jpgTürkiye pazarına iki sene önce girdiklerini aktaran Manna, taksicilerin itibarını artırmayı ve bu konudaki müşteri memnuniyetini yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

"Taksi şoförlerine eğitimleri verebilmek için operasyon merkezi kurduk"

Manna, Careem'in Türkiye'de kalıcı olduğunu ve sadece pazara yatırım yapmakla kalmayıp aynı zamanda insanların yaşam biçimlerini ve ulaşım yöntemlerini de değiştirdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Taksi şoförlerinin, kaptanların standartlarını yükseltmelerine yönelik gerekli eğitimleri verebilmek için Türkiye'de bir operasyon merkezi kurduk. Bu konuda çalışmalarımız devam etmekte ve hızlanacak.

BTD, Careem’in bu eğitimleri organize etmesine, etkinlikler düzenlemesine ve yolcuların araçlar hakkında yaptıkları geri bildirimleri toplayarak, iyileştirmeler yapmasına destek verecek. Her iki taraf, taksiciler için yeni projeler hazırlayarak, hizmet seviyesini yükseltip, Türkiye’de taksi imajının iyileştirilmesi için ortak çalışacak. Bu iş birliği sayesinde kaliteli hizmetimizi Türkiye’deki müşterilerimiz ile buluşturup, güvenli bir ulaşım sağlayacağız. Türkiye’deki taksiciliğe duyulan güvenin ve kalitenin özlenen standartlara ulaşması için gerekli çalışmaları yapacağız." 

Taksicilere verilecek eğitimlerin taksi kullanan turistlere yönelik olarak da önemli bir prestij sağlayacağına işaret eden Manna, yatırımın ülkenin turizm sektörüne de yansıyacağını söyledi.

TOPLU TAŞIMA ARACI KULLANIM BELGESİ ŞARTI VAR

İbrahim Manna, bir taksicinin Careem'e kayıt olabilmesi için başta sistem eğitimi olmak üzere önemli eğitim süreçlerinden ve testlerden geçmesi gerektiğini ifade ederek, uygulamaya üye olacakların öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından "sabıkası temiz" şoförlere verilen Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi’ne sahip olmaları gerektiğini kaydetti.

Manna, yüksek kalite garantisi sağlamak amacıyla çok sıkı kurallar getirdiklerini ayrıca kapsamlı güvenlik taramaları yaptıklarını söyledi.  

15 ülke ve 120 şehirde 1 milyonun üzerinde taksi sürücüsüyle çalıştıklarını anlatan Manna, bu alanda ulaştıkları tecrübeyi Türkiye’de kullanmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Manna, Uber’in Careem’i satın alma ihtimaline ilişkin olarak da, "Biz Careem olarak bu bölgeden (Körfez) çıkan bir firmayız. Bizim yapmak istediklerimiz, misyonumuz çok farklı. Biz bu bölgeye, coğrafyaya hizmet etmek istiyoruz." diye konuştu.

İmzalanan anlaşmanın kar paylaşımı anlaşması olmadığını dile getiren Manna, BTD ile "Hayal ortağı" olduklarını söyledi. Manna, "Rakamları ticari sır olduğu için paylaşamıyoruz ama her ay sayılarımızı ciddi oranlarda artırıyoruz. En azından bunu söyleyebilirim." ifadesini kullandı.  Careem, her çağrı için taksilerden 1.75 TL komisyon alacak.

Bu haber toplam 1471 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.