• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Dr. Emin Canan: 2022 turizmini sağlık öncelikli turizm belirleyecek

Dr. Emin Canan: 2022 turizmini sağlık öncelikli turizm belirleyecek
Dr. Emin Canan: "2022 yılı turizm sezonunu sağlık öncelikli turizm şekillendirecek. Covid'te korunma tedbirlerine uymazsak tıpki Nasrettin Hoca gibi turizmde kendi bindiğimiz dalı kesmiş oluruz' dedi. 

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya - 
Sağlık turizmi uzmanı  ve Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Emin Canan, yeni tip Corona Virüsü(Covid 19) korunma tedbirlerinde sosyal mesafe, el hijyeni ve maske takımına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.  Op.Dr. Canan: ''2022 yılı turizm sezonunu sağlık öncelikli turizm şekillendirecek.  Bu noktada potansiyelimizi çok iyi değerlendirmemiz gerekir. Covid'te korunma tedbirlerine uymazsak tıpki Nasrettin Hoca gibi turizmde kendi bindiğimiz dalı kesmiş oluruz' dedi. 

dr.-emin-canan.JPGCorona Virüsü  (Covid 19) korunma) tedbirlerinin Türkiye turizminin kalbi Antalya'da hayati öneme sahip olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Canan şunları anlattı:,''Antalya'ya yıllık 16 milyon yabancı turist geliyor.  Antalya'ya gelen turistin üçte biri Manavgat'ta konaklıyor. Alman ve Avrupalı turistlerin Antalya'da Covid öncesi 40 yıldır düzenli tatil yapma alışkanlığı var. Alman Türkiye'deki Covid 19 vaka sayısını yüksek bulduğu için tatil yapmada kırmızı listeye aldı. Antalya'da Covid vakalarının artması nedeni ile çoğu hastanelerin yoğun bakımları çok dolu.  Hatta bazı ameliyatları ertelenmiş durumdadır. ''

dr.-emin-canan-001.JPG Delta varyantına karşı turizm şehrinde herkesin hijyen noktasında hassasiyet göstermesi gerektiğini belirten Dr. Emin Canan,turizm Antalya'da herkesin hayatına dokunduğunu bu bağlamada Alman ve Avrupalı turistlerin tatile gelmesi yolunun sosyal mesafe, maske ve el hijyeni için  dezenfektan bulundurulmasına hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirtti.

dr.-emin-canan.jpgDr. Emin Canan, şunları söyledii:''Covid 19'da yeni varyantlar olması nedeni ile  Antalya ve konaklamada Türkiye turizminin yatak kapasitesi bakımından en büyük destinasyonu Manavgat'ta 2020'de olduğu gibi bu 2021 turizm sezonunda zora girdi. Avrupa Birliği(AB)'nin her alanda lokomotif ülkesi Almanya, Almanya Türkiye'yi Covid'te riskli ülke görünce, Hollandalı, Belçikalı, İsviçre  Lüksemburglu, Avusturyalı , Çekyalı, Kuzey Avrupa ülkesi İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya dan turist gelmez. Artık dünya turizminin yeni turizm trendi '' sağlık öncelikli turizm oluşturuyor. Önce sağlık;aynı sağlıklı ve sürdürülebilir turizmin temelini oluşturur. '' 

Bu haber toplam 4201 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.