• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Doğuş, Antalya'daki plazasını zararına sattı

Doğuş, Antalya'daki plazasını zararına sattı
Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 3 yıldır alıcı bekleyen Antalya'daki plazasını ekonomik koşulları gerekçe göstererek değerinin altına ve zararına sattı.

ANTALYA -Doğuş Holding'in gayrimenkul şirketi Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 3 yıldır alıcı bekleyen Antalya'daki plazasını ekonomik koşulları gerekçe göstererek değerinin altına ve zararına sattı.

Business HT'nin haberine göre Antalya 2000 Plaza, KDV hariç 13.8 milyon TL olan bedelinin yüzde 24 altında, 10.6 milyon TL'ye peşin ödemeyle satıldı.

Doğuş'tan satışa ilişkin yapılan açıklamada, satışın ekspertiz değerinin zarureten gerçekleşmesinin sebepleri arasında günümüzün ekonomik koşulları ile üç yıldır ciddi bir alıcı adayının çıkmamasını gösterdi. 

ayhan-sahenk.jpg

Satıştan 4.10 milyon TL zarar edildi.

Antalya 2000 Plaza, Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde Recep Peker Caddesi'nde bulunuyor. Plaza, 2 bodrum, Zemin ve 10 katlı, 92 adet bağımsız bölümden oluşuyor. Plazanın ofis bölümü dışında, market ve sinemanın da bulunduğu alışveriş merkezi alanı da mevcut.

Doğuş Holding de borç yapılandırmasına gidiyor

Ülker'in bağlı olduğu Yıldız Holding'in 6 milyar dolarlık borcunun yapılandırma çabasının ardından Doğuş Holding de 5.8 milyar dolar borcu için bankalardan görüşme talep etti.

CNNTurk’te yer alan habere göre Doğuş Holding bankalarla masaya oturdu ve borç yapılandırması istedi. Geçen aylarda da Yıldız Holding’in 10 banka ile masaya oturmuş 6 milyar dolar civarındaki borcunun yeniden yapılandırılması için Yapı Kredi’yi lider düzenleyici banka seçmişti.

Edinilen bilgiye göre Doğuş Holding bankalarla görüşme talep etti ve “Ülker’e yaptığınızı bana da yapın” dedi. 

Doğuş Holding’in bu yapılandırma talebi büyük ölçüde şirketlerinin zararları ve kur farkından kaynaklandı. Bir süredir bankacılık kulislerinde konuşulan ‘yapılandırma talebi gelebilir’ söylentilerinin gerçeğe dönüşmesi sonrasında şimdi, gözler bankaların bu talebe karşı nasıl bir yöntem izleyeceğine çevrildi.

Bu haber toplam 11711 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.