• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Doğan'ın arazisine piyango

Doğan'ın arazisine piyango
Doğan Grubu'nun İstanbul Ümraniye'deki arsasına rezidans-otel inşa edilebilmesi için onay çıktığı bildirildi.

İSTANBUL- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ümraniye'de yapmayı planladığı metro istasyonu ve transfer merkezi bölgede bulunan Aydın Doğan'a ait Petrol Ofisi arsasını ihya etti. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz hafta kabul ettiği karardan sonra Aydın Doğan'a bölgede yeni bir rezidans ve alışveriş merkezi yapma imkanı tanındı.
Doğan Grubu'nun İstanbul Ümraniye'deki arsasına rezidans-otel inşa edilebilmesi için onay çıktığı bildirildi.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Petrol Ofisi'ne ait olan Ümraniye'de arazinin altından metro ve otobüs durağı geçmesine izin verilmesi karşılığında, yöreye rezidans-otel inşa etme izni verdi.

Plan tadilatı yapılırken emsal de 0,7'den 2,5'a çıkarılarak 21 bin metrekarelik toplam inşaat alanı 70 bin metrekareye çıkarıldı.

Doğan Grubu'nun sahibi olduğu Petrol Ofisi'nin Ümraniye'deki arazisi için imar değişikliğine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden onay geldi.

Belediye, Ümraniye'de planlanan metro istasyonu ve transfer merkezinin yer aldığı bölgede yer alan Aydın Doğan'ın şirketine ait arsadaki plan değişikliğini onayladı.

Petrol Ofisi'nin Ihlamurkuyu'daki 28.241 metrekarelik arsası planlarda karayolları yol kenarı, orta yoğunluklu park, dinlenme ve konut alanı olarak görünüyordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen Ulaşım Planlama Müdürlüğü'nün plan tadilatı teklifiyle Ümraniye Ihlamurkuyu'da metro istasyonu ve transfer merkezi kurulması kabul edildi.

Emsal 0,7'den 2,5'e Çıktı

Belediyenin onayıyla bölgeye rezidans ve alışveriş merkezi yapılmasına, 0,7 olan emsal (arsa üzerine yapılabilecek inşaat metrekaresi) de 2,5'e çıkarıldı.

Altından metro geçecek proje

Projeyle İstanbul Ümraniye'de, ulaşımı rahatlatacak transfer merkezinin yapılmasına da karar verilmiş oldu.

Projeye göre arazinin altından beş katlı metro istasyonu geçecek. Ümraniye'de Yerin altındaki üç kat da otopark ve otobüs durakları olacak.

Doğan'a da metro istasyonu çıkışındaki çarşıların mülkiyeti verilecek.

Bunun karşılığında Doğan da 15 araçlık toplu taşıma peron yeri, 1200 araç kapasiteli otopark, bir taksi durağını ücretsiz yaparak belediyeye terk edecek.

Belediye, proje için 20,7 milyon doları Doğan'dan teminat bedeli olarak aldı.

Rezidans ve Otel Yapabılecek

Ümraniye'nin en değerli arazilerinden biri haline gelen Tepeüstü'nde Doğan'a inşaat yapma izni verilen arsanın yanındaki arsalarda da önemli projeler yürütülüyor.

Açılışında izdiham olan MedyaMarkt teknoloji marketini de barındıran M1 Meydan, mobilya ve dekorasyon mağazası Ikea ile yapımı devam eden Buyaka adlı konut, eğlence merkezi de aynı mevkideki önemli projeler.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.