• BIST 8872.85
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 4 °C
  • Antalya 16 °C

Doğa ve kültür turizmine gelsinler

Doğa ve kültür turizmine gelsinler
Müsteşar Dursun, Utrecht'teki fuara büyük önem verdiklerini, ve Hollanda'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının yılda 1 milyon 300 binden 1,5 milyona doğru yükseldiiğini söyledi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
AMSTERDAM / UTRECHT
- Hollanda  Utrecht Uluslararası Fuarı’na katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun: "Hollandalılara Türkiye’yi ziyaretlerinde doğa turizmine katılmalarını öneriyoruz” dedi.
Müsteşar Dursun, Utrecht'teki fuara büyük önem verdiklerini, Hollanda'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının yılda 1 milyon 300 binden 1,5 milyona doğru yükselmekte olduğunu bildirildi. Hollandalıların tatil tercihlerini belirlemede önemli bir yere sahip ve İspanya ile Curaçao adasının misafir ülke olarak yer aldığı fuara bu yıl 162 ülkenin katıldığı belirtildi.

utrecht-aciis1.jpg

TÜRKİYE’DEN 50 KURULUŞ 750 METREKAREDE

Utrecht'teki Jaarbeurs salonunda bu yıl 45'incisi düzenlenen ve 18 Ocak'a kadar devam edecek fuarda Türkiye, Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin 50'ye yakın kurum ve kuruluşun katılımıyla açtığı yaklaşık 750 metrekare büyüklüğündeki stantla en büyük katılımcılar arasında yer alıyor.

utrecht-dursun1.jpg

Fuarın resmi açılışı dolayısıyla Türkiye standında düzenlenen resepsiyona Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Dr.Cengiz Aydın, Lahey Kültür ve Tanıtma Müşaviri Kıvılcım Neşe Akdoğan, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Antalya Valisi Muammer Türker, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Emin Çakmak, ÖZBİ Başkanı Ufuk Arslan'ın da aralarında bulunduğu isimler katıldı.

utrecht-ebruli.jpg

MÜSTEŞAR DURSUN: HOLLANDALILAR KÜLTÜRE ÖNEM VERİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Hollandalıların daha çok Türkiye'nin güney kıyılarına gittiğini söyledi. Ancak Hollandalıların Türkiye'yi sadece deniz, kum, güneş olarak görmediklerini belirtti.. Hollandalıların kültüre olan ilgilerini bildiklerini, söşleyen Dursun, şöyle konuştu: "Akdeniz çanağı dışında bizim çok farklı, çok çeşitli avantajlarımız var. Bunları bu fuarda anlatmak istiyoruz. Bir kere Türkiye büyük bir kültür ülkesi. UNESCO'nun korumaya değer bulmuş olduğu miras listesi hızla çoğalıyor. Kültür turizmi dışında özellikle son yıllarda teknolojinin ilerlemesi ve doğaya olan ilginin artması dolayısıyla doğa turizmini yine Hollandalılara öneriyoruz. Özellikle düz bir ülke olan Hollanda'nın Türkiye'nin dağlarını keşfetmesini istiyoruz. Kayak, dağcılık ve eko turizm dediğimiz sağlık aramak üzere yapılan turistik gezilerde Türkiye'nin yaylalarını tavsiye ediyoruz. Sadece Hollandalılar için değil bütün Türkiye'ye gelmek isteyen gruplar için, ülkeler için yapmamız gereken Türkiye'nin turizm alt yapısını geliştirmek ve turizm destinasyonlarını, güzergahlarını çoğaltmak, zenginleştirmek olacaktır."

haluk-dursun2.jpeg

TOPKAPI SARAYI HAREMİNİN KAPALI BÖLÜMÜ ZİYARETE AÇILDI

Müsteşar Haluk Dursun ayrıca daha önce Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi’nin müdürü olduğunu hatırlatarak “Topkapı Sarayı'nda çok tarihi bir gün yaşandı. İki müze kültür turizmi bakımından çok ilgi çekiyor. Haremi belki çok daha geniş bir açıdan inceleyebilecek yeni alanlar Topkapı Sarayı'nda açıldı. İstanbul'a geldim, Topkapı Sarayı'nı gördüm' diyenlere bile yeni açılan haremdeki birimleri görmeyi öneriyorum. Yıllardanberi kapalı olan ve Harem içerisinde bulunan Karaağalar Mescidi ile  Kadınlar Mescidi’ni ziyarete açtık.  Ayrıca Harem’in korumasından sorumlu olan askerlerin bulunduğu Zülüflü Baltacılar Ocağı’da hizmete açıldı. Harem Hünkar Sofası ise uzun süreden beri restorasyon gören, ziyarete kapalı bir alandır, Ayrıca, son yıllarda Hünkar Mescidi, Has Mutfaklar, Mecidiye Köşkü, Hekimbaşı Kulesi, Arz Odası restorasyonları bitirildi. 3. Ahmed Kütüphanesi ve Haremdeki Şimşirlik ve Hastane gibi bazı bölümlerin restorasyonu devam ediyor. Enderun Avlusu'nda bulunan Hazine Koğuşu daha önce depoyken yeniden düzenlendi. Eğitim alanı olduğu belirtilen ve hüsn-ü hat, kitap teşhir salonu olarak ziyarete açıldı"

huluk-dursun44.jpg

BÜYÜKELÇİ: HOLLANDALıLARıN YÜZDE 10’U TURKIYE’YE GIDIYOR

Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ise Hollanda'dan Türkiye'ye olan ilginin giderek arttığını söyledi. Hollandalıların her yıl neredeyse yüzde 10'unun Türkiye'yi ziyaret ettiğine dikkati çeken Arslan, şu değerlendirmede bulundu:
"Ülkemizin dünyada önemli olan turizm fuarlarından bir olan Utrecht'e bu kadar büyük pavyonla katılım sağlamasını her şeyden önce gururla karşıladık. Türkiye dünyadaki önemli turizm destinasyonlarından biri. Bunu da her yönüyle hak eden bir ülke hem kültürü, hem tarihi, hem doğal güzellikleriyle. Hollanda bizim için önemli bir ülkelerden biri. Her ziyaret eden Hollandalı vatandaş ülkemizin burada doğal bir elçisi olarak vazife görmekte. Ülkemize ilgi kartopu etkisiyle büyüyerek artmakta. Bunu da müşahede etmekten son derece memnunum."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.