• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Divan Türkiye'yi tanıtacak

Divan Türkiye'yi tanıtacak
Avrupa’dan 6 bin aristokratın katılması baklenen geleneksel Viyana Kahveciler Balosu’nda Türkiye’yi temsil edecek marka olarak Divan seçildi.

İSTANBUL- Avusturya’nın en önemli baloları arasında yer alan, Avrupa’dan 6 bin aristokratın katılması baklenen geleneksel Viyana Kahveciler Balosu’nda Türkiye’yi temsil edecek marka olarak Divan seçildi. 1 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan baloda Divan, geleneksel Türk lezzetleri ve kahvesini davetlilere tanıtacak.




Baloda Divan, hem modern hem de geleneksel Türk havası yaratacak.

Balo salonu çikolata, lokum ve pasta resimleri ve Osmanlı çini desenleriyle kaplanacak.

31 Ocak’ta düzenlenecek olan Topkapı konulu pastacılık Grand Prix’inde de Divan’ın Pasta Şefi Yasemin Hande Buyruk yarışacak.

 



CUMHURBAŞKANLARININ HİMAYESİNDE

 

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde düzenlenen baloya Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılacağı belirtildi.

Baloyu Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Selim Yenel, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı -İKSV, Avrupa Birliği İletişim Grubu -ABİG ve Divan organize ediyor.

Viyana Kahveciler Balosu’nun Türkiye ile ilgili sanatsal içeriğini İKSV belirledi.

 



AB ÜYELİĞİNE DE KATKI

 

Divan Genel Müdür Yardımcısı Burak Atay, bu geleneksel baloya Avusturya Hükümeti’nin çok önem verdiğini belirtti ve Avusturya’da balolara çok önemli verildiğini ve Kahveciler Balosu’nun Avusturya’da her yıl düzenlenen ikinci büyük balo olduğunu kaydetti.

Marka bilinirliği Avrupa’da yaygın olan Divan’ın Türkiye’yi temsilen seçilmesinden gurur duyduklarını ifade eden Atay "Yiyecek-içecekte elli yıllık geçmişi olan Divan’ı seçmeleri bizi onurlandırdı. Avusturya Türkiye’yi AB’de görmek istemeyen ülkelerin başında geliyor. Bu balo Avrupa Birliği açısından da Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayacak. Divan olarak şeflerimiz ve mimari konseptle baloda küçük bir Türkiye vurgusu yapacağız. Bunun ülke tanıtımına katkısı büyük olacak." şeklinde konuştu.

 



TÜRK TATLARINI SUNACAĞIZ

 

Baloya hem Avusturya hem de Avrupa’dan en üst düzey insanların katılacağını ve temsilleriyle Türkiye’nin iyi anılmasını sağlayacaklarını kaydeden Atay "Açılış kokteylini yapacağız. Geleneksel Türk tatları modern şekilde sunulacak. Türk meze ve yemeklerini, patisserie tarzında tatlı ve tuzlu pastaları, lokumları davetlilere sunacağız. Tabii ki Türk kahvesi de olacak." dedi.

Burak Atay, Divan olarak bu tarz etkinliklere katılmaya devam edeceklerini ve gelecek yıl da Fransa’da düzenlecek olan ve Türkiye!nin tanıtılacağı bir organizasyona katılacaklarını bildirdi ve şunları söyledi:

"Çeşitli ülkelerde Türk kültürünü yansıtan, Avrupalılara Türkiye’yi tanıtma amaçlı etkinlikler oluyor. Geçen yıl Çin’deki Türk Haftası’nda aşçılarımızla Türk tatlarını temsil ettik. Roma’da Cumhuriyet Resepsiyonu’nda vardık."

 



En prestijli balo 51 yıldır düzenleniyor

 

51 yıldır düzenlenen Viyana Kahveciler Birliği Balosu (Ball der Wiener Kaffeesieder) bu yıl 1 Şubat’ta gerçekleştirilecek. 1 Şubat günü, gece 21:00’da başlayacak olan balo sabaha karşı 05:00’a kadar devam edecek. Balo Viyana’da Hofburg und Redoutensale’de düzenleniyor. Balolarıyla ünlü Avusturya’da Viyana Kahveciler Birliği Balosu ülkedeki en büyük ve önemli etkinlik olarak görülüyor. Avusturya Hükümeti baloya özel önem veriyor. Balo, Avusturya’nın en prestijli baloları arasında yer alıyor.

 



Baloda bu yıl tematik ülke olarak Türkiye seçilirken kahveyi Avusturyalılara Osmanlıların tanıtmış olması da ilginçlik yaratıyor.

 

Arçelik ve Mehmet Efendi de destek veriyor

 

DİVAN’dan balonun Proje Lideri Esra Ekşi, baloda Türkiye’nin çok büyük tanıtımının yapılacağını belirtti ve Divan’ın ünlü spesiyallerinin konuklara ikram edileceğini söyledi. Divan’a balodaki temsilciliğinde Kurukahveci Mehmet Efendi ve Arçelik de destek veriyor. Türk kahveleri Arçelik’in Telve’si, çaylar da Arçelik Tiryaki ile yapılacak. Balo olması nedeniyle herkesin gece kıyafetleriyle katılacağı gece için Türk ekibinin kıyafetlerini Modacı Özlem Süer hazırladı. Divan Otel ve Pastane Grubu’nu temsilen baloya Divan Genel Müdür Yardımcısı Burak Atay katılacak. İKSV ise Candan Erçetin, Kerem Görsev gibi Türk sanatçıların gecede konser vermesini sağlayacak


Sponsor firmalar

Gösser, Schlumberger, Julius Meinl, Caterings Best by Intercontinental, Römerquelle, Mövenpick, Coca Cola, Jacobs , Hilger, Hornig, Volksoper

artup, Resch & Frisch, Metro, AGM, Botschaft Türkei, Abig, IKSV, Divan, Bentour, Magic Life, Sisley, Radatz, Weingut Bauer, Rossbacher, Staud´s, Imperial Tabacco , Genon Travel

 

Programm 2008

19.30 Uhr

Saaleröffnung

Entrée Heldenplatz • Entrée Josefsplatz

Damenspende-Coupon

 

21.00 Uhr

Festliche Eröffnung Festsaal

Prof. Dkfm. Thomas Schäfer-Elmayer

 

Polonaise A-Dur von Frédéric Chopin

getanzt vom Jungdamen- & Herrenkomitee der Tanzschule Elmayer-Vestenbrugg

 

„Türkische Hymne“

„Österreichische Bundeshymne“

 

„Rondo alla Turca“ von Wolfgang A. Mozart

getanzt vom Gastballett aus Ankara: Dream Dance Company

Choreografie: Volkan Ersoy

 

„Meine Lippen, die küssen so heiss“

aus der Operette „Guiditta“ von Franz Lehár gesungen von Annely Peebo

 

„1001 Nacht-Walzer“ von Johann Strauss Sohn

getanzt von den Solisten Olga Esina und Vladimir Shishov sowie weiteren Mitgliedern der Vereinigung Wiener Staatsopernballett

 

Choreographie: Lukas Gaudernak

Kostüme: Mag. Christof Cremer

 

Fächerpolonaise von C. M. Ziehrer

getanzt vom Jungdamen- & Herrenkomitee der Tanzschule Elmayer-Vestenbrugg

 

„Türkischer Marsch“ von C.M. Ziehrer

getanzt vom Jungdamen- & Herrenkomitee der Tanzschule Elmayer-Vestenbrugg

 

Eröffnungswalzer „Weana Madl’n“ von C.M. Ziehrer

getanzt von der Formation der Tanzschule Elmayer-Vestenbrugg und dem Jungdamen- & Herrenkomitee

 

Organisatorische Leitung:

Prof. Dkfm. Thomas Schäfer-Elmayer

 

Wiener Opernballorchester:

Dirigent Prof. Uwe Theimer

 

24.00 Uhr

Mitternachtseinlage im Festsaal

Candan Erçetin

 

Publikums-Quadrille

Prof. Dkfm. Thomas Schäfer-Elmayer

 

01.00 Uhr

Balleinlage im Redoutensaal

„Schlager aus Filmen der 50er und 60er Jahre“

es singen Annely Peebo und Paul Armin Edelmann

 

02.00 Uhr

Publikums-Quadrille im Festsaal

Prof. Dkfm. Thomas Schäfer-Elmayer

 

04.30 Uhr

Ende des Balls

 

Damenspende:

Ausgabe gegen Coupon ab 0.30 Uhr im Parterre Foyer und Foyer Redoutensäle so lange verfügbar

2007 BALOSUNUN VİDEO GÖRÜNTÜLERİ
http://194.50.253.10/trailer_ts/ts_kaffesierball2007_tr_300.wmv
http://194.50.253.10/trailer_ts/ts_kaffesierball2007_tr_700.wmv

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.