• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 21 °C

Divan İstanbul, yeniçağa uydu

Divan İstanbul, yeniçağa uydu
Türk otelcilik sektörünün mihenk taşlarından Divan İstanbul Otel’inin açılış törenine katılan konuklar kurdeleyi hep birlikte kestiler.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye’nin tamamı yerli sermaye ile kurulan ilk beş yıldızlı otel olma özelliğini taşıyan Divan İstanbul, dünyaca ünlü mimar Thierry W. Despont tarafından 2 yıl yenilenme sonrası törenle hizmete girdi.
Divan İstanbul’un açılış töreninde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç: “Divan Grubu olarak ilk günkü ilkelerimize ve geleneklerimize sadık kalarak kendimizi yeniçağa uyarlıyoruz. Divan İstanbul, 56 yıl önce 6 milyon liraya mâl olmuştu, bugün yaklaşık 50 milyon dolar yatırımla oteli yeniden inşa ettik” dedi.

divan-istanbul-acilis-1.jpg

divan-istanbul-acilis-rahmi-koc.jpg
Özgür Özaslan, Rahmi Koç

divan-istanbul-semahat-arsel.jpg
Özgür Özaslan, Semahat Arsel

KURDELEYİ HEP BİRLİKTE KESTİLER

Türk otelcilik sektörünün mihenk taşlarından Divan İstanbul Otel’inin açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Gazi Coşan, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı, Mustafa Sarıgül, TYD Başkanı Turgut Gür, Türob Başkanı Timur Bayındır, Türsab Başkanı Başaran Ulusoy ile Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç katıldı. Konuklar Divan İstanbul’un açılışx kurdelesini hep birlikte keserek “Hayırlı olsun” dediler.

divan-istanbul-mustafa-koc.jpg

DEDEM VEHBİ KOÇ, YER BULAMAYINCA OTEL YAPTI

Kurdele kesiminin ardından düzenlenen törende konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Divan İstanbul’un Türkiye’nin ilk zincir oteli olduğunu belirtti. Mustafa Koç, Divan İstanbul’un en önemli yapılarından biri olduğuna dikkat çekererek sözlerini şöyle sürdürdü: “Divan’ın kuruluş hikayesi, 56 yıl önce dedem Vehbi Koç’un gelişen işleri, uluslararası ticari ve sanayi ilişkileri nedeniyle İstanbul’a her gelişinde yaşadığı otelde yer bulma sıkıntısının, yurtdışından gelen bütün işadamları için de aynı olduğunu fark etmesi üzerine başlamıştı.

divan-istanbul-acilis-1b.jpg

OTELİN ADI YARIŞMA İLE BELİRLENDİ

Elmadağ’da apartman yapmak için satın aldığı arsaya modern bir otel yaptırmaya karar verdi. Tamamen Türk emeği ve sermayesiyle yapılacak otelin adı da herkese açık bir yarışma ile belirlendi. İstanbul’un yarım asırlık tarihine tanıklık eden, kentin sosyal yaşamının çok değerli bir hafızası ve en önemli yapılarından olan Divan İstanbul, 56 yıl önce 6 milyon liraya mâl olmuştu. Bugün yaklaşık 50 milyon dolar yatırımla oteli yeniden inşa ettik. Burada, İstanbul’un mimari ve kültürel zenginliğini Divan’ın uluslararası servis ve hizmet kalitesi ile yeniden buluşturuyoruz.”

divan-istanbul-kadir-topbas.jpg

KADİR TOPBAŞ:TARİHE TANIKLIK EDİYORUZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Divan İstanbul’un ikinci baharını yaşamak için bugün birada tarihe tanıklık ediyoruz” dedi.
Divan İstanbul’un çağa ayak uydurarak modernliği ile tekrar gündeme geldiğine dikkat çeken Kadir Topbaş, “Geçmişte İstanbul’da Divan’ın da aralarında bulunduğu 3-5 otel vardı. Şu anda gururla ifade etmek isterim ki kentimiz 106 bin yatak kapasitesine ulaşmıştır. 7 yılda 630 otelin yapıldığı bir şehirde birlikteyiz. Dünyanın gelişmesini hayranlıkla izlediği bir şehirde yaşamaktayız” dedi.

divan-istanbul-ozgun-ozaslan.jpg

ÖZGÜR ÖZASLAN: DEVAN PARLAYAN YILDIZ

İstanbul’un dünyanın yükselen değerlerinden biri olduğunu hatırlatan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan “İstanbul’un hem kültürel anlamda hem turizm anlamında yaptığı yatırımlarla ayrı bir marka değeri var. Divan’da bu tablo içerisinde parlayan bir yıldız” dedi.

divan-istanbul-acilis-2a.jpg
Setur Genel Müdürü Üstün Özbey ile Divan İstanbul Genel Müdürü Murat Oldaç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan'a oteldeki yenilikler hakkında bilgi verdiler.

Açılış konuşmaları sonrası oteli gezen davetlilere, yapılan yenileme çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

divan-istanbul-acilis-ustun-murat.jpg
Setur Genel Müdürü Üstün Özbey, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Divan İstanbul Genel Müdürü Murat Oldaç, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Gazi Coşan

divan-istanbul-acilis-aydin-demir.jpg
İzzet Alpaslan ve Aydın Demir

USTA AŞÇILAR DİVAN İSTANBUL'DA

Divan İstanbul’un lezzetleri Mutfak Şefi Aydın Demir yönetimindeki ekip tarafından hazırlanıyor. Divan Lokantası Osmanlı Saray Mutfağı’nın unutulmaya yüz tutmuş nefis lezzetlerini çağdaş bir yorumla yeniden sunuyor. Şehrin buluşma noktası ve anıların kalesi Divan Pub, Victoria tarzı dekorasyonu ile gönülleri fetheden Divan Bar, beş çaylarının değişmez adresi olarak hizmete yeni yerinde devam ediyor. Divan Pastanesi ve yalnızca bedenlerin değil ruhların da arındığı Puri Spa’nın yanı sıra Uzakdoğu yemeklerinin egzotik lezzetlerini sunan Maromi de yenilenen Divan İstanbul’da yer alıyor. Yenilenen Divan İstanbul içerisinde yer alan Divan Lokantası’nda, Türkiye’nin en geniş Şarap Kav’ı da çok özel bir sunumla misafirlerine sunulmayı bekliyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.