• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Diş hekimlerinin Apollon yemini

Diş hekimlerinin Apollon yemini
Diş hekimliği öğrencileri, Apollon Tapınağı'nda görevlerini yaparken dil, din, ırk, cinsiyet ve mezhep ayrımı yapmayacaklarına dair söz verdi.

Abdurrahman Büyükkeskin /Cihan


ANTALYA - Diş hekimliği öğrencileri, Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesindeki Apollon Tapınağı'nda görevlerini yaparken dil, din, ırk, cinsiyet ve mezhep ayrımı yapmayacaklarına dair söz verdi.

Almanya Leuphana Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 5'nci sınıf öğrencileri, tatil için ilk geldikleri Türkiye'de Side'yi tercih etti. Rus, Polanyalı, Suriyeli, Müslüman, Katolik, Protestan ve Evangelist 8 öğrenci, Apollon Tapınağı'da hatıra fotoğrafı çektirerek, hayatları süresince birbirlerine destek sözü verdi. Apollon Tapınağı önünde bir ömür boyu farklı din kardeşliğini sürdürme dileğinde de bulunan Ronny Helmut, İrina Scotz, Monika Skwiecawski, David Förtsel, Katherina Drohne, Dennis Willig ve Abdi İbrahim ilahi dinlerin özünde var olan 'insana saygı ve sevgi'yi asla unutmayacaklarını söylediler.

 

Polanya asıllı Monika Skwerawski, üniversite birinci sınıfta tanıştıkları ve 5 yıldır her yıl farklı ülkelerde tatil yaparak dostluklarını pekiştirdiklerini ifade ett. Skwerawski, hipokrat yemininin dünyada ilk Yunan Bilgini Hippokrates'in sözlerin Hekim Apollon Aesculapionns'un Kral Hygia Panacea'ya sunumu ile başladığını hatırlatarak, "Diş hekimliğinde okuyan 8 arkadaş olarak farklı din ve milletlerdeniz. Dostluğumuzu 5 yıldır çok güzel şekilde sürdürüyoruz. Hepimiz farklı din ve mezheplerdeniz. Fakat hepimiz aynı Allah'a inanıyoruz. Hepimiz Hz. İbrahim'in, Hz. İsmail ve İshak'tan doğan çocukların dinlerinin müntesipleriyiz. 8 arkadaş geçen yıl tatilimizi İspanya Mayorko'da geçirdik. Diş sağlığı vücut sağlığını korumda anahtar konumundadır. Apollon Tapınağı önünde bir ömür boyu dostluk ve kardeşliği sürmesi temennisinde bulunduk." diye konuştu.

 

Diş hekimleri bu yıl okulları biter bitmez Dünya Hekimler Birliği(FDI) başvuruda bulunarak, dünyanın dört bir yanında görev yapmak istediklerini ifade etti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.