• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Dior'un cruise şovu Covid'e rağmen İtalya'da gerçekleşecek

Dior'un cruise şovu Covid'e rağmen İtalya'da gerçekleşecek
Dior, Temmuz ayında İtalya'nın Puglia bölgesindeki pitoresk Lecce kasabasından canlı bir gösteri düzenleyeceğini duyurdu.

LECCE – Dünyadaki Covid-19 krizinde pandemic kilitlenmelerine rağmen modacı Dior geleneğinden vazgeçmeyerek Cruise 2021 koleksiyonunu 22 Temmuz'da İtalya’nın pitoresk Lecce kasabasında canlı gösteri ile düzenliyor.
Gösteri, yaratıcı yönetmen Maria Grazia Chiuri'nin babasının büyüdüğü İtalya'nın Puglia bölgesinde bulunan Lecce'deki nefes kesen Piazza del Duomo'da izleyici olmadan canlı yayınlanacak . Dior Cruise 2021 şovu 22 Temmuz 2020'de canlı yayınlanacak.
diorun-cruise-sovu.jpgChiuri. “Başkalarını kaldırarak yükseliyoruz. Benim için çok önemli olan bir şey Puglia'da ne kadar işçilik değerinin olduğunu ve özellikle genç nesiller için buna yatırım yapmanın ne kadar önemli olduğunu anlatmaktı. Zor dönemlerinde bir topluluk kutlaması olan Cruise 2021 gezisi nihayetinde “Dior rüyasının devam etmesini” sağlamayı amaçlıyoruz” diyor.

diorun-cruise-sovu-002.jpg
Diğer rakip lüks markaların bir gösteri yerine kampanyalar yayınlamayı seçtiğini veya cruise koleksiyonunu geçmeyi planlamaları üzerine geleneksel gösterisine devam etme kararı alan Dior CEO'su Pietro Beccari: “Lüks duygudur ve moda söz konusu olduğunda, gerçek bir defile, sanatın güvenlik ağı olmadan gerçekleştirildiği canlı bir performans hissini taşıyan hiçbir şey yoktur”dedi.

MARIA GRAZIA CHIURI AÇıKLAMA YAPTı
Gösterinin estetik olması yanında, Dior’un bir çok nedenle koleksiyonuna devam etmeye karar verdiğini belirten Maria Grazia Chiuri video konferans yoluyla

açıklama yaptı. Chiuri, Covid-19 mücadeleleri arasında Dior'u oluşturan yaygın işçi topluluğunu desteklemek için evin sorumluluğuna değinerek şunları söyledi: “Biz dünya çapında insanlarla çalışan bir şirketiz. Bu kadar çok insan bizim işimize güveniyor. Bu, birçok insanı içeren kolektif bir proje ve bu zorlukların hepsini bilmeme ve anlamayan bu genel anlayışa rağmen benimle çalışmaya karar veren bu insanlar arasında büyük bir kardeşlik ve kardeşlik duygusu buldum.”

diorun-cruise-sovu-001.jpgPIAZZA DEL DUOMO - LECCE, İTALYA

Dior, Cruise 2021 gezisi ile koleksiyonun sunulmasının toplumun aklında tutacağını da ortaya koyduğunu söyleyen, Chiuri kendisi için manevi öneme sahip bir yer olan Puglia'ya ve koronavirüsün neden olduğu iflasın kenarında olan bölgeye minnet borcunu ödeme fırsatı bulduğunu bildirdi.
Chiuri, Dior koleksiyonunun, “şiirin ve güzelliğinin aktarıldığı” modern bir gardırop oluşturmak için geleneksel teknikleri kullanan birçok Puglia merkezli zanaatkârın becerisini sergileyeceklerini anlattı.
diorun-cruise-sovu-003.jpg

ÖZEL DOKUMA YÖNTEMİ
Koleksiyonda kullanılan zanaat uygulamaları arasında 'tombolo', Chiuri'nin bir sanat biçimi olarak tanımladığı bir nakış türü ve 'la constantine' adı verilen bir dokuma yöntemi bulunuyor.
Marinella Senatore , koleksiyonlarını her zaman zengin anlam ve ayrıntı katmanlarıyla birleştiren Chiuri'nin Cruise 2021 gösterisi, bölgeye özgü yüce manzaraların kutlanmasını da vaat ediyor; Senatore'nin hafif heykellerinden bazıları, Chiuri'nin yaklaşan koleksiyonunun ruhunu yakalayan bir kelime de dahil olmak üzere ifadeler içeriyor:
diorun-cruise-sovu-004.jpg
diorun-cruise-sovu-005.jpg

Bu haber toplam 3588 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.