• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Dikili turizminde tanıtım atağı

Dikili turizminde tanıtım atağı
Dikili, İzmir'in EXPO 2015 adaylığına da katkı sağlamak amacıyla "Herkes İçin Sağlık, Sağlık İçin Dikili" sloganıyla tanıtım atağına geçecek.

İZMİR- Bir süre önce Termal Turizm Gelişim ve Koruma Sahası ilan edilen Dikili, İzmir'in EXPO 2015 adaylığına da katkı sağlamak amacıyla "Herkes İçin Sağlık, Sağlık İçin Dikili" sloganıyla tanıtım atağına geçecek.

 

İlçede 2 bin konutun ısıtılacağı ilk jeotermal kuyuyu hizmete açacaklarını bildiren, ikinci kuyuda da 40 metre derinliğe indiklerini kaydeden Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven "2 bin konutu ısıtacak ilk kuyumuzun pompası hazırlandı. Dikili seraları, turizm tesisleri, yeni termal hastane projesiyle dünya kenti olmaya, jeotermal ile denizin buluştuğu nadir kentlerin arasında yer almaya adım atıyor." dedi.

 

“20 Yıllık Hayal Gerçek Oldu”

 

Helikopter pisti, spor kompleksi termal havuzu ile Türkiye’nin en büyük tam teşekkülü ve termal nitelikli 1250 yataklı bölge hastanesi projesi gerçekleşiypr.

Dikili Belediyesi ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu -T-HASAK'ın işbirliğiyle tam teşekküllü hastahane projesi geliştirildi. Bölge için büyük önem taşıyan termal nitelikli hastanenin yapımı üç yılda tamamlanıp 2011 yılına kadar hizmete girecek.

Tam teşekküllü ve termal nitelikli bölge hastahanesi EXPO 2015’e de hazır olacak.

Dikili Belediyesi ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu arasında imzalanan protokole göre Dikili Belediyesi “İdareci” Türkiye Halk Sağlığı Kurumu “İşletmeci” olacak. 21 yıl sonra hastahane tüm taşımazlarıyla birlikte Dikili Belediyesi'ne devredilecek. 211.000 metrekarelik bir arazi üzerinde gerçekleştirilecek olan proje uyarınca 400 yataklı hastane, 50 yataklı diyaliz merkezi, 400 yataklı transfer oteli, 400 yataklı apart otel inşa edilecek. 1250 yataklı, tam teşekküllü ve termal nitelikli bölge hastahanesinde helikopter pisti, konferans salonu, restoran, alış-veriş merkezi, otopark, çocuk bahçesi, spor kompleksi (futbol, basketbol, tenis vs.) ve yüzme havuzu da yer alacak.

Dikili Belediye Başkanı Özgüven “Hastahane Dikili halkı için önemli bir istihdam kaynağı olacak ve en geç üç yıl içinde yani 2011 yılına kadar hizmete girecek ve Expo 2015’e hazır olacak. Yurtdışından gelecek hastalara bölgemize ve Dikilimize hizmet verecek olan hastahane Dikili halkı için önemli bir gelir kaynağı olacak," dedi.

 

EMITT 2008’DE “SAĞLIK” TEMASIYLA TANITILACAK

Öte yandan, İzmir’in 2015’e aday olması üzerine Dikili, EMITT Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na “Herkes İçin Sağlık, Sağlık İçin Dikili” sloganıyla katılacak.

Geçen Kasım ayında, İzmir’de düzenlenen Travel Turkey 2007 İzmir fuarında ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtan Dikililer, bu kez 14 - 17 Şubat'ta, İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı -EMITT 2008'e katılmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Travel Turkey 2007 İzmir Fuarına "Yükselen yıldız" sloganıyla katılan Dikili Emitt’te ''Yedi yıldızlı bir tatil için Dikili sizi bekliyor'' sloganını kullanacak.

Fuar tanıtımlarında “Sağlık turizminin yükselen” temasıyla turizm profesyonellerinin ilgisini yine üzerine toplayacak olan Dikili, fuarda düzenleyeceği etkinliklerle de ziyaretçilere standa davet edecek.

Termal ve denizin yanı sıra dünyanın en önemli ve sayılı peloid kaynaklarından birine de sahip olan Dikili, 14-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) 3 bin yıllık şifalı çamuru ve içilebilir termal suyuyla görücüye çıkacak.

Termal Kültür ve Turizm Gelişim ve Koruma Bölgesi ilan edilen Dikili’nin fuarda gerçekleştireceği etkinliklerle İzmir’in expo tanıtımı daha güçlü olacak. Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuara yabancı ülkelerin yanı sıra Türkiye'nin de dört bir yanından katılım gerçekleşecek. Termal ile denizin buluştuğu dünyadaki nadir kentlerden biri olan Dikili, 14 - 17 Şubat tarihleri arasında konuklarına 3 bin yıllık şifalı çamurunu, organik tarım ürünlerini dağıtacak; termal su ikram edecek.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven: “Gelişen ve dikkatleri üzerine toplayan Dikili turizminden halkımızın ve esnafımızın hak ettiği payı alması için tanıtıma ve tanıtımların bir parçası olan fuarlara büyük önem veriyoruz. Dikili, önümüzdeki yıllarda sağlık turizminin odak noktalarından biri olacak, sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli merkezleri arasında yer alacağız. Dikili, doğal kaynaklarına, şifalı sularına ve 3 bin yıllık şifalı çamuruna dikkat çeken tanıtımı ile Emitt’in gözdesi olacaktır” dedi.

 

EXPO’NUN BİR AYAĞI DİKİLİ’DE OLMALI

Fuarda İzmir’in EXPO 2015 için yürüteceği lobi faaliyetlerinde daha güçlü mesajlar vermesinde aracı olacak.

Organik tarım ve termal sağlık turizmi alanında önemli merkezlerden biri olma yolunda ilerleyen Dikili, EXPO 2015'in önemli ayaklarından biri olacak.

İlçenin Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun üç yıl içinde tamamlayacağı Termal Bölge Hastanesi ile sağlık turizminde önemli bir merkez olacağını belirten Belediye Başkanı Özgüven “EXPO’ya tam destek veriyoruz. 3 bin yıldır şifa dağıtan doğal kaynaklarımız, 40 kilometrelik kumsalımız, şifalı çamurumuz, mavi bayraklı plajlarımız ve güneşimiz ile EMITT’te yabancı delegasyona yönelik EXPO tanıtımına önemli katkılarımız olacak. EXPO’nun bir ayağı da Dikili’de olmalı,” dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.