• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.6924
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Didim'de ünlü turizmciye ait otel icradan satılacak!

Didim'de ünlü turizmciye ait otel icradan satılacak!
Didim'de Anı Tur’un sahibi Veli Çilsal’a ait Didim’deki 322 odalı otel icradan satılacak.

DUDUM- Didim'de Anı Tur’un sahibi Veli Çilsal’a ait Didim’deki 322 odalı otel icradan satılacak.190 milyon TL bedel belirlenen otel için ilk ihale 8 Şubat’ta yapılacak. Otelin yeni konsepti sitesinde, 'Alkolsüz Alaturka Herşey dahil helal konsepti' olarak duyuruluyor.

Artı Gerçek'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre Anı Tur, bir süredir yaşadığı mali darboğazla gündemde. Veli Çilsal’ın kurduğu şirketin yeniden sektöre dönüp dönmeyeceği tartışmaları sürerken, gruba ait önemli bir otel icradan satışa çıkarıldı.

veli-cilsal’.jpgSATIŞI İSTEYEN TAŞIMA ŞİRKETİ

İcra ihalesi Didim İcra Müdürlüğü eli ile yapılacak. İhale dosyasına göre, alacaklı şirket Antalya merkezli Anexservices Turizm Organizasyon Taşımacılık Tic. AŞ isimli şirket.

Borçlu tarafta ise Çilsal’ın yönetiminde olduğu Khalkedon Turizm Yatırımları Tic. AŞ, Anı Seyahat İşletmeciliği Tic. AŞ ile Ritimpark Turizm Yatırımları AŞ isimli şirketler yer aldı.

OTEL 322 ODALI

İcradan satışı istenen otel için belirlenen bedel 190 milyon lira. 41 bin 655 metrekarelik bir arazi üzerine kurulu otelde toplam 322 oda bulunuyor. İlk icradan satış günü 8 Şubat olarak belirlendi. Anılan gün alıcı çıkmaması durumunda ihale 15 Şubat günü yenilenecek.

MUHAFAZAKÂR OTEL KONSEPTİNE GEÇTİ

Bu arada, daha önce ‘Asteria Venüs Otel’ adı ile işletilen tesiste konsept değişikliğine gidildiği anlaşıldı. Muhafazakâr otel konseptindeki otelin yeni ismi Halal Paradice Didim adını aldı.

Artı Gerçek muhabirinin telefonla ulaştığı otel görevlisi “Otel şu an kapalı. Yeni işletmeci olarak erken rezervasyonları alıyoruz. Mayıs ayında yeni konseptle hizmet verecek. İcradan satışla bizim borcumuzdan ötürü değil” dedi. Otelin yeni konsepti ise sitesinde, “Alkolsüz Alaturka Herşey dahil helal konsepti” ifadeleri ile açıklanıyor.

‘ÇÖKME’ İDDİASI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Öte yandan, şimdilerden icradan satış için gün sayılan otel, silahlı baskın iddiası ile gündeme gelmişti. Tesisin sahibi ünlü turizmci Veli Çilsal, “Otelime çökmeye çalışıyorlar” diyerek kendisini bir süre otele kilitlemişti.

Bu haber toplam 2601 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.