• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Deveciler: Kışın turiste para yok

Deveciler: Kışın turiste para yok
Side beldesindeki deve turcuları, kışın balayı tatiline gelen yerli ve yabancı çiftlerden para almayacaklarını duyurdu.

Abdurrahman Büyükkeskin /Cihan


ANTALYA -Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesindeki deve turcuları, kışın balayı tatiline gelen yerli ve yabancı çiftlerden para almayacaklarını duyurdu.

Side antik kentte 3 deve turcusu besledikleri develerin yem parasını çıkarmak kışın düşük fiyatta turist gezdirecek. Manavgat'ta 20 Kasım'da turizm sezonun sona ermesi ile birlikte ilçede deve turcularının işi yüzde 80 oranında azaldı. Side'nin tarihi ve doğal güzelliklerini turistlere deve üstünde gezdirerek gösteren 3 turcu, 200 metrelik gezdirme fiyatını 5 Euro'dan 2 Euro'ya düşürdü. Deve turculuğu yapan Mehmet Yılmaz, kışın ilçeye balayına tatile gelen yerli ve yabancı turistlerden deve üstünde gezme, hatıra ve kamera çekimi için ücret almayacaklarını söyledi. 2007 yılında turizm beldesinde çalışan 3 deve turcusunun toplam 2 bin 750 turist gezdirdiğini ifade eden Mehmet Yılmaz, deve üstünde gezi yapan turistlerin yüzde 53'lük oranla Rusların birinci, yüzde 22'yle Almanların ikinci ve yüzde 14'le İskandinav ülkerinde Norveç, Danirmaka ve İsveçliler olduğunu açıkladı.

 

2008 yılında hedeflerinin Side'de 3 bin turisti deve üstünde gezdirmek olduğunu ifade eden Mehmet Yılmaz, geçen yıl gezdirdikleri turistlerin yüzde 70'inin birlikte çektirdikleri hatıra fotoğrafını posta yolu ile kendilerine ulaştırdıklarını söyledi. Mehmet Yılmaz, "Manavgat'ta turizm sezonun son ermesi ile birlikte bizim işler de yüzde 80 oranında azaldı. Beslediğimiz develerin yem parasını çıkarmak için kışın düşük ücretli deve turu yapıyoruz. Kışın genelde deve üstünde gezmeyi yaşlı ve doğa düşkünü turistler tercih ediyor. Bazıları da ülkesine döndüğünde deve üstünde çektirdiği fotoğrafları dost ve yakınlarına gösteriyor. 20 Nisan tarihine kadar günü kurtarmak ve beslediğimiz hayvanların yem parasını çıkarmak için çalışacağız." diye konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.